Μαγκιά συγχώρεσης: Γιατί μόνο οι έξυπνοι και δυνατοί μπορούν να συγχωρούν…! Εσύ;

By

“Στις εξοχές της ανοιχτής καρδιάς
 θα δούμε να ξαναγεννιέται ο κόσμος.”
Οδυσσέας Ελύτης

Ας πούμε…

“… το φιλότιμο και βγήκε η συγγνώμη”;!;!;!!!!!
Ε ναι ρε φίλε. Γιατί αν την συγχώρεση την έχουμε μόνο για επίδειξη και καλά “μεγαλοψυχίας” απέναντι σε εκείνους που μας ενόχλησαν, ή ως μια κατ’ εξακολούθηση μαγκιά εξαγνισμού για να διορθώνουμε προς στιγμής τις μ…Σ μας, για να τις επαναλάβουμε ξανά και ξανά… τύπου: “θα του ζητήσω να με συγχωρέσει και θα το ξεχάσει”…

Τί άλλο να πω;!

Αυτός που δεν συγχωρεί πραγματικά, χάνει ένα κομμάτι από τον ίδιο του τον εαυτό.
Συγχωρούν οι δυνατοί. Μήπως ξέχασες να συγχωρήσεις τον εαυτό σου;

unnamed

Δώσε χώρο…

• συν και χωρώ με άλλα λόγια δίνω χώρο, βρίσκω χώρο μέσα μου και μπορώ να συνυπάρχω, κυρίως με τον ίδιο μου τον εαυτό…

• Η συγχώρεση είναι μία συνειδητή στάση ζωής η οποία εξυψώνει την ψυχή μας πρώτα απέναντι στον εαυτό μας και ύστερα απέναντι στους άλλους .

• Έψαξα το αντίθετο της λέξης συγχώρεση. Είναι η λέξη μνησικακία δηλαδή η μνήμη του κακού και αυτό δεν τυχαίο. Μπορείτε για παράδειγμα να σκεφτείτε ένα δύσκολο τραυματικό γεγονός στην ζωή σας, κατά το οποίο αισθανθήκατε δυσάρεστα πιέζοντας το μέσα σας για μέρες, μήνες ή ακόμη κ πολλά χρόνια και τότε θα παρατηρήσετε ότι ανεξαρτήτως από το πώς πηγαίνει η ζωή σας σήμερα αυτό σας έχει δυσκολέψει, καθώς παίρνει μορφές δυσάρεστες, περίεργες και τελικά άχρηστες απέναντι στους άλλους και κυρίως απέναντι στον ίδιο σας στον εαυτό.

• Τέτοια μαύρα συναισθήματα όπως ο θυμός, ο φόβος, η εκδικητικότητα, η θλίψη, θεωρώ βρίσκουν έδαφος να αναπτυχθούν όταν εμείς δεν συγχωρούμε τον εαυτό μας.

• Όταν δεν συγχωρούμε χάνουμε ένα κυρίαρχο χαρακτηριστικό της ανθρώπινης μας φύσης. Την επιείκεια, με συνέπεια να μην κρίνουμε σωστά τις καταστάσεις.
Επίσης έμαθα από πολλές πλευρές ότι η έλλειψη συγχώρεσης στην ζωή μας είναι υπεύθυνη για πολλές ασθένειες, για προβλήματα νευρολογικής φύσεως, καθώς και για ορμονολογικές αλλαγές που εξασθενούν τα αντισώματα του οργανισμού.

Οι μεγάλες “λούπες”…

… στις οποίες πέφτουμε με μεγάλη ευκολία!

Λούπα 1 “Νιώθω άσχημα γι’αυτό που μου έκανε και αν τον συγχωρήσω θα πρέπει να υποκριθώ”

Λούπα 2 “Εάν συγχωρήσω πάει να πει ότι ξεχνώ, ενώ εγώ δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ”,”εάν συγχωρήσω αυτό που έκανε, θα είμαι μ…ς και πάντα θα με εκμεταλλεύονται και θα με κοροϊδεύουν”…

Πες αλήθεια. Κάτι απ´όλα αυτά ή και όλα έχουν περάσει από την “κρίση”σου …

Εσύ ξέρεις, μπορείς αν θέλεις! Τίποτα δεν μπορεί να σε αγγίξει αν έχεις “τίμια αληθινό καθαρό ” το μέσα σου…!

With love: Η συγχώρεση είναι τρόπος ζωής και επιλογή για τους πραγματικά δυνατούς που δεν αναλώνουν την ψυχή τους στην κατάκριση. Όχι πάντα εύκολο… αλλά αξίζει σαν επιλογή!!! Μας συνδέει με την εσωτερική γαλήνη, μας δίνει ψυχική, σωματική υγεία καθώς και αρμονικές σχέσεις με του άλλους.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News