Μηπως δεν είσαι fun των Χριστουγέννων; Ξερεις γιατί;

By

Άρχισα να ζω πραγματικά την μαγεία των Χριστουγέννων, ό,τι και αν σημαίνει αυτό, από όταν απέκτησα παιδιά.

Πάντα με γοήτευε η ατμόσφαιρα με τα λαμπιόνια και την διάχυτη διάθεση για επιπλέον τρυφερότητα, και το ότι θα περάσω ωραίες στιγμές με την οικογένεια και τους φίλους μου. Ωστόσο δεν άντεχα και πολύ αυτήν την χαρά με το στανιό σχεδόν, για το επίμαχο εικοσαήμερο, που όλα τα φωτεινά συναισθήματα πρέπει να βαράνε κόκκινο. Περισσότερο ψυχαναγκασμό μου προκαλούσε

Και βέβαια δεν σου είναι καθόλου ξένη η διαπίστωση ότι πολλοί, μα πάρα πολλοί άνθρωποι βιώνουν έντονα θλίψη και δυστυχία αυτές τις μέρες. Έως και κατάθλιψη. Γιατί; Ειδικά σήμερα υπάρχουν σημαντικότατοι και καθοριστικοί λόγοι. Οικονομική δυσχέρεια, μοναξιά, αποξένωση, απαξίωση…

Όλοι μας ξέρουμε και μας έχουν πει πως θα έπρεπε να είναι τα Χριστούγεννα.

Πολλοί μπορεί να θυμόμαστε την παιδική μας ηλικία, τις όμορφες μαγικές αυτές αναμνήσεις και ελπίζουμε ότι θα ξανασυμβούν με τέτοιο τρόπο που θα μας φέρουν ευτυχία, σαν αυτή που νιώθαμε όταν είμασταν παιδιά.

Sorry!! Μη ρεαλιστικές προσδοκίες. Δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν.

Οπότε καλύτερα να φροντίζουμε να δημιουργούμε «καταστάσεις», κι όχι να αναπολλούμε τις παλιές!

Κάποιοι είναι πνιγμένοι στα χρέη. Άλλοι τα βγάζουμε ίσα-ίσα πέρα. Άλλοι, είμαστε άνετοι, αλλά τα εισοδήματά μας μειώνονται οπότε…αναπροσαρμογές…!

Δεν μπορεις να κάνεις ένα πλούσιο τραπέζι, να βγεις και να διασκεδάσεις ανέμελα, να αγοράσεις ένα λαμπερό φόρεμα, να κάνεις δώρα κλπ; Καλύτερα να στραφούμε στην ουσία!!!

Η ουσία είναι να έχουμε κοντά μας ανθρώπους που να μας καταλαβαίνουν, να τους αγαπάμε, και να μας αγαπάνε πραγματικά… λίγοι και καλοί φτάνουν!

Στη ζωή δεν είναι όλα ρόδινα και ωραία! Άλλοι αυτές τις μέρες ζουν με το αδιέξοδο και τον προσωπικό εξευτελισμό στους δρόμους, άλλοι ξημερωβραδιάζονται στο προσκέφαλο αγαπημένου τους προσώπου σε νοσοκομείο αγωνιώντας…

Ας συμβιβαστούμε με αυτό που αντιμετωπίζουμε και ας κάνουμε ένα ανεκτίμητο καλό, ακόμα και με μικρές κινήσεις.

Τα Χριστούγεννα είναι κατεξοχήν οικογενειακές γιορτές. Ωστοσο πολλοί γύρω μας, ίσως μεγαλώσαν σε οικογένεια όχι και τόσο «ειδυλιακή», και συνεπώς αυτές τις μέρες, κακές αναμνήσεις ξεπηδούν απρόσκλητες… Καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα σφίγγεται υποσυνείδητα η ψυχή τους! « Πως θα αντιμετωπίσω αυτές τις μέρες πάλι;»

Αυτοί και πολλοί άλλοι λόγοι ενδεχομένως δεν σε κάνουν και πολύ fun των Χριστουγέννων…

Χαλάρωσε. Βγαίνε πιο συχνά, μην κλείνεσαι στο σπίτι! Έστω και μια βόλτα μόνος σου να περπατήσεις. Χαμήλωσε τον πήχη για τους στόχους και τις προσδοκίες σου. Δεν υπάρχουν πρέπει.

Γενικά μην τρελαίνεσαι. Χριστούγεννα είναι. Ζησ΄τα όπως μπορείς. Δεν χρειάζετε να κάνεις αυτά που κάνουν οι άλλοι και νιώθουν «δήθεν» ευτυχισμένοι.

With love:
Κέρδισε χρόνο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα ή πρόσωπα που έχεις να δεις καιρό και έχεις μέσα στην καρδιά σου.

Δώσε τις συγνώμες που οφείλεις, πρώτα στον εαυτό σου και σ´αυτούς που εκκρεμούν. Κάνε σφιχτές αγκαλιές. Κανείς δεν ξέρει για πόσες μέρες, ώρες, λεπτά θα είμαστε παρέα…

Καλά Χριστούγεννα να έχουμε!
Η χαρα και το καλό θέλει μαγκιά! Το κακό και την θλίψη πέτα τα πίσω σου. Άχρηστα βαρίδια!!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News