Μπορώ να γυμναστώ όταν έχω περίοδο;

By

Οι “δύσκολες” μέρες του μήνα για κάποιες από εμάς είναι απλά δύσκολες, ενώ για άλλες πολύ δυσκολότερες!


Πρέπει να πω ότι εγώ, ευτυχώς, ανήκω σε αυτές που τις περνούν σχεδόν ανώδυνα και έτσι δεν περιορίζομαι στις καθημερινές μου συνήθειες. Ωστόσο φίλη μου η απορία σου “αν επιτρέπεται να γυμναζόμαστε όταν έχουμε περίοδο” είναι εύλογη!

Από την εμπειρία μου αλλά μιλώντας και με personal trainers και ειδικούς, έχω να σου πω τα εξής:

1. Η σωματική άσκηση μπορεί να αποδειχθεί η πιο αποτελεσματική θεραπεία για την ανακούφιση των πόνων της περιόδου και ικανή να ελαττώσει όλα εκείνα τα σημάδια που σε ταλαιπωρούν πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της έμμηνους ρύσης.

2. Μπορεί να σε βοηθήσει να αισθανθείς καλύτερα και να επιδράσει θετικά στο σώμα σου, ιδιαίτερα όταν γίνεται στα πλαίσια ενός γενικότερου υγιεινού τρόπου ζωής και μιας ισορροπημένης διατροφής.

Ειδικότερα αυτές τις μέρες έχεις έναν επιπλέον λόγο να μην ξεχνάς το νεράκι!!! Κατανάλωσε τουλάχιστον 3 λίτρα σποραδικά μέσα στην ημέρα.

Γιατί να γυμναστώ

Γιατί η ήπιας μορφής άσκηση βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει την παραγωγή ενδορφινών, δηλαδή ορμονών που είναι υπεύθυνες για τη βελτίωση της διάθεσης και της αυτοπεποίθησης και επομένως μπορούν να σου δώσουν την ενέργεια που σου λείπει.

Αλλά…

…παρόλο που οι ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι ασφαλές να ασκείσαι κατά τη διάρκεια της περιόδου, εάν νιώθεις αδυναμία ή σφαδάζεις από τον πόνο στη κοιλιά και τη μέση (σε περιπτώσεις δυσμηνόρροιας) το μόνο που δε θέλεις εσύ και το κορμί σου είναι να κάνεις γυμναστική.

Καλό είναι να το αποφύγεις και ειδικά τις δυο πρώτες ημέρες. Δεν χρειάζεται να αισθάνεσαι άσχημα αν χρειαστεί να κάνεις ένα διάλειμμα από το προπονητικό σου πρόγραμμα! Δεν θα χάσεις και την συμμετοχή σου στην Ολυμπιάδα.

Μετά το τέλος της περιόδου σου σίγουρα θα είσαι πάλι έτοιμη να ξεκινήσεις πιο δυναμικά!!!

Take your time

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News

post-image
LIVE WELL Mind & Soul News & Trends

Αυτό που ετοιμάζει η Μαρίνα Αμπράμοβιτς στη Σέριφο με έχει αφήσει άφωνη!

Πόσο εμπνευσμένο, “μπροστά” και ιδιαίτερο είναι αυτό που ετοιμάζει η Μαρίνα Αμπράμοβιτς στην αγαπημένη μου Σέριφο!!! Ξέρεις τι θα...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Beauty Μυστικά Ομορφιάς

Αυτό το προϊόν (που ήδη έχεις στο νεσεσέρ σου) θα σου χαρίσει σαρκώδη και γεμάτα χείλη!

Το δοκίμασα, κάνει όντως αυτά που υπόσχεται και έτσι σου παρουσιάζω τον πιο οικονομικό τρόπο για να έχεις πιο...
Διαβάστε Περισσότερα