New beginnings! Κάθε μέρα νέα αρχή!

By

“Έλα μαμά σήκω να πάμε στα προνήπιά μου! Πολύ μ´αρέσουν τα προνήπιά μου! Και βάλε μου κολάν γιατί θα με δει ο Γιώργος…” (καταλαβαίνετε, το φλερτ!) Τάδε έφη Σάρρα…

Αγωνιούσα περισσότερα από την η ίδια, από ότι μου απέδειξε, για την προσαρμογή της σε όλα τα “νέα” που την περίμεναν φέτος, στο νέο της ξεκίνημα: νέα τάξη, άλλη αίθουσα, άλλες δασκάλες. Νέα δεδομένα… Ούτε που θα το καταλάβουμε πότε θα περάσει το κατώφλι για τα νήπια, το δημοτικό και με ένα ανοιγόκλεισμα των βλεφάρων, να και τα φοιτητικά διαβάσματα… Μακρυά το πήγα ε; Μάνα είμαι, όπως γουστάρει καλπάζει το μυαλό και η καρδιά…

…είπα καρδιά (της ετοιμάζω το πρωινό της, καθώς η ίδια βλέπει “Ντόρα η Μικρή Εξερευνήτρια”) και θυμήθηκα πόσο δυνατά χτυπούσε η καρδιά μου και το μυαλό μου δούλευε υπερωρίες τα βράδια πριν από τα πολλά και διάφορα ξεκινήματα της ζωής μου. Θυμήθηκα με μιας τις σκέψεις και τα συναισθήματα που με κατακλύζουν κάθε φορά.

Ασχέτως αν αυτό το ξεκίνημα ήταν το πέρασμά μου από το κατώφλι του δημοτικού, μια νέα ερωτική σχέση… μέχρι την μετάβαση μου από Θεσσαλονίκη στην Αθήνα “μέσα σε μια νύχτα”… και πολλά, πάρα πολλά ακόμα.

Πάμε απ´την αρχή… Heartbeats… χωρίς χάρτη!

Σε όσους λένε “κάθε αρχή και δύσκολη”, τους απαντώ: δεν θα διαφωνήσω αλλά πιστεύω ότι κάθε αρχή, είναι κυρίως ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ!Γιατί:
IMG_3188

1.  Δεν ξέρω αν το παρατήρησες (που σίγουρα θα το έχεις…) αλλά συνεχώς κάτι αρχίζει και κάτι τελειώνει. Κάτι αλλάζει, κάτι μεταμορφώνεται. Πότε κάνουμε βήματα μπροστά κι άλλες φορές πάμε πίσω, μετά ξαναβρίσκουμε το ρυθμό μας, το θάρρος μας και κάνουμε άλματα! Κάποιες φορές τα “ξεκινήματα” είναι αποτέλεσμα βαθιάς επιθυμίας, προσπάθειας, επιβράβευσης. Άλλες πάλι, είναι συνέπεια αναπάντεχων ανατρεπτικών εξελίξεων, ίσως και δυσάρεστων… Το χρήσιμο είναι να υπάρχει ροή πραγμάτων και όχι στασιμότητα.

2. Είναι ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ γιατί βεβαίως δεν ξέρεις τι ακριβώς θα ακολουθήσει. Αρχίζει η φαντασία σου να καλπάζει, πλάθεις εικόνες και σενάρια με το κεφάλι σου. Θα τα καταφέρω; Πώς θα είναι; Και αν όχι;… Αγωνία-μυστήριο-γοητεία! Χρειάζεται ενδεχομένως να ανασύρεις και να επιστρατεύσεις ικανότητες, ταλέντα και αρετές που δεν γνωρίζεις ότι διαθέτεις. Κι όμως… Κάθε νέα αρχή είναι μια ευκαιρία να αλλάξουμε μια πτυχή του εαυτού μας. Ωραίο challenge!

3. Η νέα αρχή είναι ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ επίσης γιατί θέλει”balls” και δυναμισμό για να σταθείς απέναντι στο καινούργιο και να το κοιτάξεις κατάματα. Σε κάποιους ο δυναμισμός είναι έκδηλος, ενώ κάποιοι άλλοι είναι “των χαμηλών πτήσεων” και τον επιστρατεύουν με το κίνητρο μιας νέας αρχής. Άλλωστε, τι οφείλει να αναλωνόμαστε σε αυτό που τελείωσε;! Πιο χρήσιμο είναι να επικεντρωθείς σε αυτό που αρχίζει, σε αυτό που έχουμε μπροστά μας, σήμερα να αντιμετωπίσουμε.

2real Υ.Γ.:
Υπήρξαν στροφές “περίεργες” στη διαδρομή μου, που αισθάνθηκα λίγο “χαμένη”. Ανθρώπινο. Στην διαδρομή του καθενός μας δεν υπάρχει χάρτης. Πάντως, ακόμη και αν υπήρχε, προσωπικά θα τον πετούσα…

Έτοιμη η τσάντα, τα κλειδιά στο ένα χέρι και τη Σαρρούλα στο άλλο, κατεβαίνουνε γρήγορα τα σκαλιά τραγουδώντας το αγαπημένο της αυτή την περίοδο “… τα κύματα stavento”. Έφτασε το σχολικό. Σφιχτή αγκαλιά, δυνατό φιλί. Κάνει ψυχρούλα, ξεγελάστηκα και βγήκα με το κοντομάνικο, αλλά δεν το ‘χω σκοπό να μπω στο σπίτι μέχρι να χαθεί από το μάτια μου το κίτρινο βανάκι με τις γλυκές φατσούλες… που κουβαλάει μέσα τόσα όνειρα! Καλήμερα!

Κάθε νέα μέρα είναι μια αλλαγή. Κάθε φορά που βγαίνει ο ήλιος, κάτι νέο έρχεται. Το δύσκολο το κατάφερε Αυτός: να ξημερώσει τη μέρα και να τη φωτίσει. Σε μένα μένει απλά να την περπατήσω με δύναμη, χαμόγελο και πίστη!

start

Καλή δύναμη σε όλους, για πολλά και ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΑ ξεκινήματα, όποια στιγμή και αν έρθουν αυτά στη ζωή μας!

1 Comment
  1. Eirini 9 έτη ago

    Ρε Κατερινακι τα λες πολυ ωραια…απλα..respect!!♡

Comments are closed.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News