Όταν είδα με τις κόρες μου το “Γέτι, Ο χιονάνθρωπος των Ιμαλαϊων”…

By

Γέλιο, συγκίνηση, μαθήματα ζωής… όλα αυτά και πολλά πολλά άλλα πήραμε βλέποντας μια όμορφη φιλία να αναπτύσσεται ανάμεσα στην έφηβη Γι και σε ένα νεαρό Γέτι. 

Όταν αποφάσισα να πάρω τις κόρες μου και να πάμε να δούμε το “Γέτι: Ο χιονάνθρωπος των Ιμαλαϊων” καταρχάς δεν περίμενα ότι η μικρή μου Άντρια που είναι μόλις 2,5 χρονών θα μπορούσε να δει ολόκληρη την ταινία χωρίς να κουνηθεί από τη θέση της. Όχι μόνο την είδε αλλά συμμετείχε και ενεργά σε αυτήν. Απαντούσε στις ερωτήσεις των ηρώων με τη δική της γλώσσα και γενικά έπιανε συζήτηση με τους πρωταγωνιστές της ταινίας τρώγοντας ήσυχη το ποπ κορν της. 

Με τι έχει να κάνει η ταινία; Η Γι, μια έφηβη κοπέλα, συναντάει στην ταράτσα του διαμερίσματός της στην Σαγκάη ένα νεαρό Γέτι και ξεκινάει μια σπάνια και ξεχωριστή φιλία. Μαζί με τους φίλους της, Γιν και Πενγκ και το Γέτι, το οποίο ονόμασαν Έβερεστ, ξεκινούν ένα ταξίδι για την αναζήτηση της οικογένειάς του στο πιο ψηλό σημείο της Γης. Πρώτα, όμως, πρέπει να ξεφύγουν από τον Μπέρνις, έναν εύπορο άντρα που θέλει να αιχμαλωτίσει το Γέτι αλλά και την επιστήμονα ζωολόγο, Ζάρα. 

Μπορεί εσύ να απόλαυσες τον Joker (λέγεται ότι είναι μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών) αλλά το παιδάκι σου πρέπει οπωσδήποτε να απολαύσει τον Γέτι. Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα animation της χρονιάς.

Η συγκεκριμένη ταινία έχει συναίσθημα, χιούμορ, μαγεία… όλα τα στοιχεία με τα οποία πρέπει να έρθει σε επαφή το παιδί σου και γιατί όχι, κι εσύ.

Το Γέτι μιλάει για την διαφορετικότητα, την απρόσμενη φιλία, την αποδοχή, έχει έντονα περιβαλλοντικά μηνύματα και καταφέρνει να κερδίσει ακόμα και τα πιο μικρά παιδάκια.

Μέσα από μπόλικο χιούμορ και ακόμα περισσότερη περιπέτεια, το Γέτι με την Γι και τους φίλους της ξεκινούν ένα ταξίδι αναζήτησης. Η έννοια του σπιτιού, του πώς ορίζει ο καθένας μας την πατρίδα, αυτό που αισθάνεται ως κάτι οικείο και δικό του αυτό αναζητά τόσο το Γέτι όσο και όλοι μας. Η ταινία αυτή μαγεύει το παιδικό κοινό στο οποίο απευθύνεται κυρίως αλλά μαγεύει και εμάς τους μεγάλους. Πραγματικά ήταν μια ταινία που απόλαυσα ακόμα κι εγώ πάρα πολύ.

Αυτήν την ταινία αξίζει να την δείτε εσύ και το παιδάκι σου. Πριν καλά καλά να το καταλάβεις θα βγεις από την αίθουσα του σινεμά χαμογελώντας. Γιατί θα νιώσεις κι εσύ τη μαγεία της. Και αυτό είναι το σημαντικό!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News