Μουντομπάσκετ 2014 – …ήμουν εκεί

By

Με το καρδιοκτύπι αγωνιστικής αγωνίας έφτασα στο γήπεδο με οικογένεια και φίλους. Ένοιωθα πλήρη συμμετοχή αυτού που θα παρακολουθούσα.


Εγώ, ο Νεκτάριος, η οικογένεια του προπονητή, γυναίκες παιδιά παικτών και πολλοί φίλοι.
Μπλουζάκια και σημαίες στα χέρια, δεν άφηναν περιθώριο να μας μπερδέψεις με φιλάθλους της…Σερβίας. Όλα επάνω μας, στο βλέμμα μας μιλάνε ελληνικά!

…με πληρωμένη κάρτα συμμετοχής στο Μουντομπάσκετ
…η Εθνική του Φώτη Κατσικάρη έκανε τη μεγαλύτερη αίσθηση και γνωρίζει μεγαλύτερη απήχηση στα ισπανικά παρκέ. Συγκινεί, ξεσηκώνει, διδάσκει ήθος, στοχοπροσηλωση, ομαδικότητα, και ξαφνιάζει; για τον “πολύ κόσμο”, χωρίς σοβαρές προσδοκίες για μια Εθνική που είχε αποκλειστεί και έπαιρνε πληρωμένη κάρτα συμμετοχής στο Μουντομπάσκετ.

Γιατι γουςταρω πολύ αυτη την 12άδα:
Μια εθνική υγιής, η καθαρή έκδοση της Εθνικής ομάδας, μια εικόνα που καμιά σχέση δεν έχει με παραγοντες και των ατζέντηδες.
Μια νέα 12αδα από αθλητές με λαχτάρα για διακρίσεις και με υψηλές φιλοδοξίες! Μια 12αδα έκπληξη!
Η φανέλα παραμένει βαριά γι’αυτους , σε απάντηση όσων, όσο brand names κι αν είναι, της γύρισαν την πλάτη και αρνήθηκαν, για όποιο λόγο, να τη φορέσουν. Στην Εθνική πρέπει αυτή τη φανέλα να την φορούν αθλητές, που συγκινούνται ακόμη και στην ιδέα!

Ο Φώτης…
Διπλό το καρδιοκτύπι όταν πρόκειται για τον φίλο. Να επιβεβαιωθεί και να επιβραβευτεί η προπονητική ικανότητα, ακόμη μια φορά, ενός Έλληνα κόουτς αλλά αυτή τη φορά για την φανέλα της εθνικής της χώρας του!
Μπορεί να σου ακούγονται υποκειμενικά λόγω φιλικής σχέσης, γί´αυτό πετάω το μπαλάκι στους
αθλητικούς συντάκτες που τα λένε σωστά και σίγουρα ξέρουν καλύτερα.
φωτογραφία-1

Φώτης Κατσικάρης : πεπειραμένος, μορφωμένος, σύγχρονης μπασκετικής αντίληψης προπονητής, έχει όραμα και όνειρα. Δεν πήρε τη δουλειά με βασικό κίνητρο την κατάθεση στον τραπεζικό του λογαριασμό ή τη θέση που θα του επιτρέψει να εισχωρήσει σε μια αγορά και να κάνει νταραβέρια. Έναν Έλληνα προπονητή που έχει ευρωπαϊκή ανατροφή και μένει μακριά από το lobbying, παραμένοντας προσηλωμένος στη δουλειά του. Γι’αυτο και επέλεξε συνεργάτες με στανταρντς αποκλειστικά επαγγελματικά, και παίκτες αποκλειστικά με μπασκετικά και αγωνιστικά κριτήρια”.

Πάντα ήπιος, συγκροτημένης, ψύχραιμος, χαμογελαστός, προστατευτικός, με ενδιαφέρον και φροντίδα για τους δίπλα του. Όπως είναι και σαν φίλος αλλά κυρίως σαν οικογενειάρχης. Δίπλα του πάντα, η σύζυγος του Κατερίνα και τα παιδιά του Κωνσταντίνα και Αλέξανδρος. Πραγματικά δεμένη “ομάδα”.

Σας ευχαριστούμε
Βεβαίως γράφοντας αυτές τις γραμμές και δεν γνωρίζω την κατάληξη του “Μουντομπάσκετ 2014”. Ωστόσο, η νέα Εθνική “έγραψε” ήδη το μήνυμα!!! Ήρθε να μας υπενθυμίσει χρυσές αρχές !
Αυτή η ομάδα μας έχει ήδη διδάξει ότι η δουλειά, το ταλέντο, το “εγώ” στην υπηρεσία του “εμείς”, η ταπεινοφροσύνη, ο σεβασμός και ο αλληλοσεβασμός, το όραμα νικά ! Ακόμη και αν στερείται μεγάλης και έντονης προσωπικότητας, ακόμη και αν της λείπει η εμπειρία!
φωτογραφία-2-(1)

Μάθημα όχι μόνο προς το μπάσκετ και την κοινωνία του αθλητισμού, αλλά κυρίως προς όλη την ελληνική κοινωνία του 2014.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News