“Άλλα λέω κι άλλα κάνω, πώς να σου το πω…”

By

Το διακρίνω καθημερινά με ανθρώπους που συναναστρέφομαι, συνεργάζομαι, συνυπάρχω. Και πάνω απ´όλα το διέκρινα σε πολλές φάσεις της ζωής μου και με την πάρτι μου.

output_ekh5zC

Μεγάλη πληγή δυστυχίας η σύγκρουση των θέλω μας με των άλλων, ή των θέλω που μας “κληροδοτήθηκαν”. Πόσα “πρέπει” σέρνουμε πακέτο στις συμπεριφορές μας μας και στη στάση ζωή μας από τις κοινωνικές επιταγές και τα ψυχαναγκαστικά στάνταρντ πιθανώς από την οικογένεια μας.

Διλήμματα, αναστολές, συναισθηματικός πόνος με συνέπεια ψυχολογικές διαταραχές, σκαμπανεβάσματα, αστάθεια θέσεων, κλονισμό προσωπικότητας, άσκοπες και υπερβολικές αντιδράσεις.

Από τη φύση μου είμαι αντιεξουσιάστρια, αν και οπαδός της έννομης και ηθικής ευταξίας. Συνεργάσιμη και διαλλακτική με επιχειρήματα και καθαρή εικόνα. Τα πρέπει που “προσπαθούσαν ή προσπαθούν” να μου φορέσουν σαν ξένο ρούχο, μου προκαλούν οργανική αντίδραση. Και δεν έχει να κάνει με τον βαθμό δυσκολίας της κατάσταση που έχω μπροστά μου να αντιμετωπίσω. Βασικό κριτήριο αποτελεί, το αν ταιριάζει στο “μέσα” μου.

Γιατί ο ανώτερος εαυτός μας, η καθαρή εσωτερική μας φωνή, πάντα ξέρει… Για μένα, η συμμόρφωσή στα “ξένα πρέπει”, ποτέ δεν ήταν η λύση. Θεωρώ δε, με αρκετή δουλειά με τον εαυτό μας, ότι αυτά τα πρέπει που μας αποσυντονίζουν, μας ξεστρατίζουν και μας πονούν, μπορούν να μειωθούν σημαντικά.

Συμφωνεί και ο Έλις, χαχαχα… αυτά είναι τα 8 πρέπει που μας βασανίζουν τους περισσότερους ανθρώπους στον δυτικό κόσμο και οφείλουμε να τα ξανασκεφτούμε.

1. Πρέπει να έχω την αγάπη και την αποδοχή των άλλων.

2. Πρέπει να είμαι τέλειος, εστιασμένος στην επιτυχία. Δεν πρέπει να κάνω λάθη.

3. Πρέπει τα πράγματα να είναι όπως εγώ θέλω να είναι, γιατί αλλιώς δεν μπορώ να το αντέξω.

4. Πρέπει να ανησυχώ συνεχώς ότι τα πράγματα θα είναι μίζερα και τρομαχτικά, για να μη συμβούν.

5. Πρέπει να εξαρτώμαι συνέχεια από τους άλλους, γιατί εγώ είμαι αδύναμος.

6. Πρέπει και εγώ να είμαι στενοχωρημένος, όταν οι άλλοι έχουν προβλήματα.

7. Το παρελθόν μου πρέπει να έχει τρομερή επιρροή επάνω μου, γιατί συνεχώς το επαναλαμβάνω.

8. Πρέπει να υπάρχει μόνο μια λύση σε κάθε πρόβλημά μου, και είναι τραγικό όταν δεν μπορώ να τη βρω.

Stuff προς επεξεργασία και αυτοβελτίωση. Ίσως μέσα από την προσωπική μας αλλαγή, αλλάξουν και οι άλλοι;!

With love: τελικά θέλω να κρατώ ένα “πρέπει” ως χρήσιμο: Να είμαι αληθινή, ειλικρινής και σταράτη με τον εαυτό μου και τους γύρω μου.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News