Εφηβεία: Έλα να ξαναγράψουμε τους κανόνες με αυτοπεποίθηση!

By

Αυτές τις μέρες, που έχουμε στο σπίτι πλέον τη μπέμπα, κοιτώ τη Σάρρα μου, που είναι σχεδόν 7 ετών, και σκέφτομαι όλο και πιο έντονα πόσο μεγάλωσε…

Αν με ρωτήσεις ποια φάση όμως με προβληματίζει για το πως θα την βιώσει η ίδια και ποια θα είναι η σχέση μας, είναι περισσότερο αυτή της εφηβείας.

Η Σάρρα είναι παιδί δυνατό, ανεξάρτητο, με αυτοπεποίθηση, γεμάτη ενέργεια και ισχυρή άποψη. Χαρακτηριστικά που προσπαθώ να τα διατηρήσω και να της μάθω να τα διαχειρίζεται για δικό της καλό. Η ενασχόλησή της με τον αθλητισμό είναι ένα καλό “σχολείο”, ώστε να δοκιμάζει τις δυνάμεις της, τις αντοχές, το πείσμα, την στοχοπροσήλωση, αλλά και τα ψυχικά της όρια.

Η πρόκληση; Ο φόβος της αποτυχίας που πολλές φορές ξεπροβάλλει στα μάτια της… ενώ από εγωισμό δε θέλει να ξεστομίσει.

Τι γίνεται όταν ένα κορίτσι μπαίνει στην εφηβεία;

Έχουμε καιρό ακόμη μπροστά μας για την είσοδό μας στην εφηβεία, κομβικό σημείο – όσες μεγαλώσατε κόρες το γνωρίζετε καλύτερα από εμένα.

Στη διάρκεια της εφηβείας, τα κορίτσια τείνουν να αναπτύσσουν τον φόβο της αποτυχίας. Έχουν ανάγκη την ενθάρρυνση, ώστε να κυνηγήσουν το πάθος τους και να ρισκάρουν, καθώς ένα κορίτσι αποτυγχάνει μόνο εφόσον δεν προσπαθήσει!

Σύμφωνα με τα βασικά συμπεράσματα της Έρευνας «Εφηβεία και Αυτοπεποίθηση Κύμα ΙV- Always»

• Μέχρι την ηλικία των 17, στο τέλος της εφηβείας, περισσότερα από τα μισά κορίτσια (51%) θα εγκαταλείψουν τον αθλητισμό

• 7 στα 10 κορίτσια που εγκαταλείπουν τον αθλητισμό κατά τη διάρκεια της εφηβείας αισθάνθηκαν ότι δεν ανήκουν στον χώρο του αθλητισμού

• Μόνο το 1/3 των κοριτσιών αισθάνεται ότι η κοινωνία ενθαρρύνει τα κορίτσια να ασχοληθούν με τον αθλητισμό

• Σύμφωνα με τις δηλώσεις των κοριτσιών, τρία από τα κυριότερα οφέλη για να συνεχίσουν να αθλούνται είναι η αυξημένη αυτοπεποίθηση (62%), η ομαδικότητα (64%) και οι ηγετικές ικανότητες (54%)

keepupalways

Ξαναγράφουμε τους κανόνες, με αυτοπεποίθηση!

Υπό αυτό το πρίσμα, η Always και η AB ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ δημιούργησαν το ειδικό χορηγικό πρόγραμμα υποστήριξης με στόχο να βοηθήσουν τα νεαρά κορίτσια να διατηρήσουν την αυτοπεποίθησή τους κατά τη διάρκεια της εφηβείας, μέσω της ενασχόλησής τους με τον αθλητισμό.

Επισκέψου την ιστοσελίδα της καμπάνιας www.ab.gr/always και μάθε περισσότερα για το πρόγραμμα

Ο στόχος του προγράμματος είναι να αυξήσει την ευαισθητοποίηση γύρω από τον φόβο της αποτυχίας που βιώνουν τα κορίτσια κατά τη διάρκεια της εφηβείας, ο οποίος αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα που δεν τους επιτρέπει να δοκιμάζουν νέα πράγματα.

Ως μέρος του χορηγικού προγράμματος, το οποίο προωθεί την ευαισθητοποίηση αναφορικά με τα οφέλη της ενασχόλησης των κοριτσιών με τον αθλητισμό, η Always και η AB ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ συνεργάζονται για να εντοπίσουν και να προσφέρουν την αναγκαία υποστήριξη σε αθλητικές ομάδες κοριτσιών σε ολόκληρη την Ελλάδα, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συνεχίσουν να Ξαναγράφουν Τους Κανόνες, με αυτοπεποίθηση. Κάθε κορίτσι έχει δικαίωμα να ακολουθήσει το όνειρό του!

Το πρόγραμμα

Στο πλαίσιο του χορηγικού προγράμματος, έφηβες από 6 αθλητικές ομάδες ανά την Ελλάδα που έχουν ανάγκη από υποστήριξη, παροτρύνονται να συνεχίσουν να κυνηγούν το πάθος που έχουν για τον αθλητισμό, διατηρώντας υψηλή την αυτοπεποίθησή τους στην εφηβεία. Αποστολή του προγράμματος είναι η κάλυψη των αναγκών εξοπλισμού 6 εφηβικών ομάδων κοριτσιών στην Ελλάδα. Οι ομάδες θα λάβουν την υποστήριξη που χρειάζονται προκειμένου να συνεχίσουν την αθλητική τους δραστηριότητα.

Κοινοποιήστε το βίντεο της καμπάνιας Always #ΞαναγράφουμεTουςKανόνες (https://youtu.be/ggYq2Q0T02c) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας το hashtag #ΞαναγράφουμεTουςKανόνες προκειμένου να εμπνεύσετε τα νεαρά κορίτσια όπου κι αν βρίσκονται στην Ελλάδα να συνεχίσουν να Ξαναγράφουν τους Κανόνες. Γιατί, τίποτα δεν μπορεί να τις σταματήσει!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News