“Η ζωή μου κύκλους κάνει;!”…

By

Κλείνω τους κύκλους και αφήνω τα πράγματα να… πάρουν τον δρόμο τους!

… κλείσιμο ανοιχτής πόρτας; Μπούκαπόρτας; Κεφαλαίου; Όπως και να το πεις, αυτό που είναι σημαντικό είναι να αφήνουμε τις στιγμές της ζωής που έχουν τελειώσει, στο παρελθόν.

… ο καθένας μας μέσα του πάντα ξέρει πότε ένα στάδιο τελειώνει. Νομίζω ότι αν επιμένεις να μένεις σε καταστάσεις περισσότερο από τον αναγκαίο χρόνο, χάνεται η χαρά και το νόημα των επόμενων σταδίων που πρέπει να περάσεις.

Όλοι κλείνουμε κεφάλαια. Γυρνάμε σελίδα, συνεχίζουμε τη ζωή μας. Ο καθένας θέλει τον “χρόνο”του… να νιώσει ανεπιστρεπτί έτοιμος να το κάνει. Εσύ θα μείνεις ακίνητη, σε ένα σημείο;

IMG_0080

Let it go…

Ok. Έχασες τη δουλειά σου; Άφησες το σπίτι των γονιών σου; Τελείωσε μια σχέση αγάπης; Μία μακρόχρονη φιλία τελείωσε ξαφνικά; Πήγες στο εξωτερικό να ζήσεις;

Ξόδεψε όσο χρόνο θέλεις στο να αναρωτιέσαι τι, γιατί και πώς συνέβη και στο ότι δεν θα κάνεις άλλο βήμα μέχρι να βρεις γιατί, πράγματα που ήταν σημαντικά και σταθερά στη ζωή σου έγιναν σκόνη, έτσι απλά. Έτσι απλά; Και ξαφνικά; (Δεν νομίζω). Αλλά, μια τέτοια στάση μπορεί να προκαλέσει πολύ άγχος σε όσους εμπλέκονται.

Αλήθεια σου λέω είναι επικίνδυνο να μην αποδεχόμαστε τις ερωτικές σχέσεις που διαλύονται, τη δουλειά που μας έταξαν αλλά ποτέ δεν ξεκίνησε, τις αποφάσεις που αναβάλλονται, περιμένοντας την “ιδανική στιγμή”.

IMG_0074

Brand new start

Τα γεγονότα περνάνε και το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τα αφήσουμε πραγματικά να φύγουν. Πολλές φορές επώδυνο; Ναι επώδυνο. Πονάει η συνήθεια, οι αναμνήσεις, τα σιγουράκια καθημερινότητας; Ναι. Στείλ’ τα στο καλό… Απελευθέρωσε τα. Θα δημιουργήσεις χώρο για νέες αναμνήσεις, εμπειρίες που θα αντικαταστήσουν τις παλιές.

Μήπως έχεις υπογράψει κάποιο συμβόλαιο και δεν το θυμάσαι; Κανείς δεν παίζει τη ζωή με σημαδεμένα χαρτιά. Καποιες φορές κερδίζουμε και κάποιες χάνουμε. Σταμάτα να αναμασάς την την ίδια”μαστίχα” και φτύσ’την τώρα.

Μην περιμένεις τίποτα σε ανταπόδοση! Οι προσπάθειές σου να αναγνωριστούν, η ευφυΐα σου να ανακαλυφθεί, η αγάπη σου να γίνει κατανοητή.

IMG_8775

With love: πρέπει να τελειώσεις το παλιό, πριν ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο. Θυμήσου ότι υπήρχε καιρός που ζούσες, χωρίς αυτή την κατάσταση ή τον άνθρωπο. Τίποτα δεν είναι αναντικατάστατο. Μια συνήθεια δεν είναι ανάγκη. Όχι για χάρη του εγωισμού, της αλαζονείας, αλλά επειδή απλά δεν ταιριάζουν πια στη ζωή σας.

“Κλείσε την πόρτα, άλλαξε cd, καθάρισε το σπίτι, τίναξε τη σκόνη…”

Brand new start????

Καλή Χρονιά σε ολους μας

 

You may also like

Hot News