iPhone 6s: Αξίζω αυτό το δώρο!!! Αξίζω την καλύτερη selfie!!!

By

Γνωρίζεις ήδη πως κάθε κυκλοφορία νέου iPhone αποτελεί το τεχνολογικό -και όχι μόνο θα συμπληρώσω- γεγονός της χρονιάς και το iPhone 6s δεν ήταν εξαίρεση. Πώς είναι όμως από κοντά; Μία είναι η απάντηση… Τέλειο!!!

photo (4)

Προκαλώντας ντόρο, χαμό και άπειρες συζητήσεις, έφτασε και στα χέρια μου για να του κάνω ένα test drive. Μη νομίζεις ότι είμαι κανένα tech freak, κάθε άλλο. Η τεχνολογία για εμένα είναι για να με εξυπηρετεί και εκεί τελειώνει και η ιστορία. Όμως, όπως έχεις ήδη καταλάβει και από τον λογαριασμό μου στο Instagram, είμαι λάτρης της φωτογραφίας, δηλαδή μία από τους πλέον ειδικούς για να δοκιμάσω τις δυνατότητες του iPhone 6s και να σου πω αν όντως είναι τόσο καλό όσο λένε!!!

Λίγες μέρες πριν την γιορτή μου λοιπόν έφτασε στα χέρια μου το νέο μου κινητό, ακριβώς την κατάλληλη στιγμή πριν το ταξίδι μου στο Λονδίνο! “Δεν μπορούσες να βρεις καλύτερο timing” είπα ενθουσιασμένη στον καλό μου φίλο που μου το έστειλε, όταν του τηλεφώνησα για να τον ευχαριστήσω!

Το άνοιξα, το έδωσα να μου το σετάρουν και έσω έτοιμη να το περάσω από “βασανιστήρια”! Πρώτο test drive το βράδυ της γιορτής μου. Λάτρεψα το flash στις selfies!

photo (2)

Η Apple πρόσθεσε μία έξυπνη λειτουργία την οποία ονομάζει Retina Flash μέσω της οποίας η οθόνη μπορεί να τριπλασιάσει τη φωτεινότητα της και να λειτουργήσει ως φλας για την εμπρόσθια κάμερα.

Είναι πραγματικά απίθανο στο κράτημα, παρότι η οθόνη είναι μεγαλύτερη, δεν χρειάζεται να παίζεις χρόνια πιάνο ή κιθάρα για να μπορείς να το κρατήσεις και με το ένα χέρι. Για την ποιότητα κατασκευής υποθέτω πως είναι περιττό να μιλήσουμε καθώς πρόκειται για συσκευή της Apple, ε;

Εμένα όμως με έτρωγε άλλο πράγμα. Αυτή η λειτουργία με τις φωτό που ζωντανεύουν, τις Live Photos! Ναι, ναι, το ομολογώ πως με είχε βισματώσει! Το παραδέχομαι ότι ακόμη δεν έχω μάθει για τα καλά πως να το κάνω σωστά. Το μελέτησα όμως. Πατώντας παρατεταμένα επάνω σε μία φωτογραφία που βγάζεις με το νέο iPhone 6S αυτή μπορεί να “ζωντανέψει”. Η λειτουργία Live Photos, ουσιαστικά καταγράφει μερικά δευτερόλεπτα κατά την απαθανάτιση της εικόνας και τα αποθηκεύει για αναπαραγωγή ως mini photo video. Τι άλλο κάνει τις φωτό σου καλύτερες;

photo (3)

Η αναβαθμισμένη οπίσθια κάμερα 12MPx με δυνατότητα καταγραφής βίντεο 4K (3840 x 2160 στα 30 fps) και η εμπρόσθια κάμερα 5MPx με υποστήριξη για selfie panoramas αλλά και slow-motion βίντεο.

Υπάρχουν και άλλα!!! Και επειδή δεν μου αρέσει να στα λέω μισά, σε ενημερώνω ότι το σασί του iPhone 6S  είναι από ενισχυμένο κράμα αλουμινίου (7000 Series aluminum), παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται στο Apple Watch Sport για αποφυγή φαινομένων τύπου #Bendgate. Το νέο κράμα διαθέτει 60% περισσότερη αντοχή σε σχέση με το “απλό” αλουμίνιο ενώ ταυτόχρονα ζυγίζει μόλις το 1/3 του βάρους του ανοξείδωτου ατσαλιού. Με λίγα λόγια είναι τόσοοοο ελαφρύ!!!

Η οθόνη αφής είναι πλέον εξοπλισμένη με την τεχνολογία Force Touch, η οποία είναι “3D” και  υποστηρίζει 3 επίπεδα ανάγνωσης της πίεσης του δακτύλου του χρήστη. Η λειτουργία Force Touch είναι παρούσα όχι μόνο μέσα στις εφαρμογές αλλά και στα εξωτερικά εικονίδια των εφαρμογών τα οποία πλέον με μία πίεση μπορούν να δώσουν χρήσιμα shortcuts!!!

 

 

 

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News