keepup_laspa

Αν είσαι μάγκας, κάνε μακροχρόνια σχέση. Οι 4+1 γραμμές μου για να κρατιέται ζωντανή η φλόγα…!

By

Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύω, ότι έχουμε περάσει από μια τουλάχιστον μακροχρόνια σχέση… Τι εννοούμε όταν λέμε μακροχρόνια; Ε, ανάλογα την μέτρηση και την αντοχή του καθενός… Χαχαχα

kat1

Anyway, όπως και να’ χει, μια γεύση αυτής της εμπειρίας έχουμε και είναι σαφές ότι είναι μια υπόθεση που θέλει “δουλίτσα”. Και από τις δυο πλευρές. Το να κρατηθεί η φλόγα ζωντανή ούτε εύκολο είναι ούτε αυτονόητο.

Για να διατηρηθεί μια μακροχρόνια σχέση ζωντανή, ζέστη και λειτουργική, σίγουρα χρειάζεται προσπάθεια.

Είχα πάντα μακροχρόνιες σχέσεις, τρεις συγκεκριμένα πριν παντρευτώ, και στο κεφάλι μου από τις δικές μου εμπειρίες νομίζω ότι κατέληξα σε πέντε βασικές “γραμμές”, που θα είναι καλό να ακολουθούνται και από τους δυο.

***ευχής έργον θα ήταν να συνέβαιναν χωρίς καν να προηγηθεί συζήτηση, αλλά…

Να λοιπόν οι πέντε “γραμμές” μου που θέλω να μοιραστώ μαζί σου. Μπορεί και να σου φανούν χρήσιμες. Μπορεί επίσης να σου φανούν απλές και προφανείς. Στην πράξη όμως…;! Προσπάθεια και από τους δυο! Τέχνη, μαεστρία…

kat3

 

•γραμμή 1

Μην πνίγεται ο ένας τον άλλον

Ωραίο το περπατάμε παρέα, αλλά θέλω και τον χώρο-χρόνο μου… για δικές μου προσωπικές ανάγκες. Η ανάγκη αυτή πρέπει να αναγνωρίζεται και να γίνεται σεβαστή και από τους δυο. Δεν υπάρχει λόγος να το φοβόμαστε. Αν υπάρχουν όμορφες βάσεις στη σχέση αυτό δεν αναιρεί την Αγάπη!

•γραμμή 2

Λίγο μετρο στην κριτική …

… ιδίως για τα λιγότερο σημαντικά ζητήματα. Δεν ήρθαμε σ’ αυτή την ζωή για να αλλάζουμε τους άλλους. Άτοπο. Χάσιμο χρόνου.

Ο καθένας βρίσκεται εκεί που θέλει να βρίσκεται, με τα θετικά και τα αρνητικά του άλλου. Βάλε ζύγι… ξέρεις εσύ… Αλλιώς… οικειοθελής αποχώρηση.

Εξάλλου, όλοι μας δε θέλουμε να μας αγαπάνε γι’αυτό που είμαστε; Θέλουμε την αγάπη και τον θαυμασμό, κι όχι την επίκριση του άλλου.

•γραμμή 3

Χαμηλά τη μπάλα με εγωισμούς

Η συγνώμη γιατρεύει, θα εκπλαγείς πως θα απαλύνει “τη δύσκολη φάση”. Κάνε το βήμα. Άλλωστε είναι αδύνατον πάντα, για όλα να φταίει ο άλλος.

Ποτέ εξάλλου δεν φταίει μόνο ένας.

•γραμμή 4

Εμπιστεύσου

Το να τον αγαπάς και να σ’ αγαπάει, είναι κάτι που συμβαίνει ή δεν συμβαίνει. Κατά πόσο όμως εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλον; Εμπιστοσύνη για ‘μενα σημαίνει: αφήνομαι, δεν ντρέπομαι να δείξω να πω οτιδήποτε με αφορά, λύνονται, δεν φοβάμαι να είμαι ο εαυτός μου, είμαι αποδεκτός, ακουμπάω εύκολα τις σκέψεις μου, τις αγωνίες μου, την ψυχή μου (κάποιες φορές…)

********κατα την άποψη μου η δυσκολότερη “γραμμή”

•γραμμή 5

Το να αισθάνεσαι μόνο δεν αρκεί

Οι περισσότεροι άνθρωποι και κυρίως νομίζω οι άνδρες, παρουσιάζουν σημαντική αδυναμία (κάποιες φορές, ελάχιστες θέλω να πιστεύω, συναισθηματική αναπηρία) να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Εντάξει, θα μου πεις ο καθένας αγαπάει με τον τρόπο του. Δεν με καλύπτει αυτό… δεν με αφορά να παίζω σπαζοκεφαλιές…!!!(θέμα άλλου κειμένου KL σύντομα)…

Απλά πραγματάκια

Μια καλή κουβέντα, μια αγκαλιά, ένα φιλί, μια έκφραση αγάπης, ένα ”σ’ αγαπώ”, είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος να δείξουμε την φροντίδα μας και το νοιάξιμο μας.

With love: Αγάπη Αγάπη Αγάπη. Είναι το ζητούμενο όλων μας. Ποτέ δεν περισσεύει και ποτέ δεν είναι αρκετή;! Μαζί με αλήθεια, ό,τι ιδανικότερο, ό,τι χρησιμότερο, ό,τι μαγικότερο για την διατήρηση και ενδυνάμωση μιας μακροχρόνιας σχέσης.

ΥΓ: συναισθηματική /πνευματική ένωση μαζί με ικανοποιητική σεξουαλική ένωση, θεωρώ εξαιρετική συνθήκη και τον ευλογημένο ερχομό και παιδιών…❤️

#Keepup feeling

#Keepupgivelove

Kat

****απο τις δικές σου εμπειρίεςς; στείλε μου τις δικές σου γραμμές. Σίγουρα θα έχουν ενδιαφέρον! [email protected]

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News