KLife

By

Just One minute

Καταλαβαίνω ότι με τους ρυθμούς της καθημερινότητάς σου δεν προλαβαίνεις να διαθέσεις πάνω από μια ώρα για κάποια πράγματα που θα σου δώσουν χαρά. Σίγουρα όμως έχεις ένα λεπτό μέσα στην ημέρα σου που μπορεί να σου φτιάξει τo κέφι και να σε κάνει πιο υγιή από όσο φαντάζεσαι.

Μοιράζομαι μαζί σου 15 πράγματα που κάνουν εμένα πιο υγιή και χαρούμενη, χωρίς καλά – καλά να το καταλάβω. Μπορείς να τα δοκιμάσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαθέσεις ένα λεπτό από το χρόνο σου.

1. Παίρνω 10 βαθιές ανάσες. Εισπνοή από την μύτη αργά αργά, γεμίζοντας προοδευτικά πρώτα την κοιλιά ανεβαίνει προς τα επάνω, και εκπνοή από το στόμα αργά αργά, αντίστροφο άδειασμα του αέρα από το στέρνο προς την κοιλιά. Breath in breath out αν το κανείς σωστά μπορεί λιγάκι να νιώσεις ζαλάδα… για καλό είναι.

2. Σκέφτομαι κάτι για το οποίο είμαι ευγνώμων και μόλις το φέρνω στο μυαλό μου με κάνει να χαμογελώ. Νιώθω τυχερή και ευλογημένη γιατί έχω να σκεφτώ παραπάνω από ένα …!!! ΕΣΥ;

3. Χαϊδεύω την κοιλίτσα της Αστέρως, του σκύλου μου! Τόσο αγνή ενέργεια! Την κάνει ευτυχισμένη

4. Παίρνω τηλέφωνο για καλημέρα γονείς μου. Ούτως ή άλλως μου λείπουν καθημερινά όλα τα τελευταία χρόνια που ζω στην Αθήνα…

5. Γράφω ένα σημείωμα σε κάποιον με το ευχαριστώ που του χρωστώ, είπα δεν του το είπα αρκετές φορές…

6. Κάνω δυνατή αγκαλιά κάποιον που αγαπώ, φίλο, συνεργάτη, σύντροφο… ό,τι είναι κοντινότερο μου εκείνη την στιγμή…

IMG_9733

7. Κάνω αργές, μεγάλες περιστροφές στους ώμους μου, είτε καθιστή είτε όρθια (10+10 με μπροστινή και αντίστροφη φορά). Δεν ξεχνώ να αναπνέω (εισπνοή από τη μύτη, εκπνοή από το στόμα)

8. Βάζω μια κουταλιά λιναρόσπορου στη σαλάτα μου

9. Κλείνω τα μάτια, απομονώνω οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μου, και προσπαθώ να μη σκέφτομαι τίποτα, για μερικά λεπτά, αναπνέοντας σωστά. Παράλληλα προσπαθώ απλά να νιώσω ότι λευκό φως εισχωρεί από την κορυφή του κεφαλιού μου, και με πλημμυρίζει. Υπέροχη αίσθηση!!! Ίσως να σου φανεί λίγο δύσκολο. Με την επανάληψη όμως θα τα καταφέρεις!

10. Ακούω το αγαπημένο μου τραγούδι, διαφορετικό κατά περιόδους, σε όποια ένταση με ικανοποιεί! Συνήθως το ακούω τουλάχιστον τρεις φορές απανωτά…!

11. Κάνω την αρχή και διαβάζω την πρώτη σελίδα του βιβλίου που όλο λέω να ξεκινήσω, και όλο αναβάλλω…

12. Φτιάχνω ένα τσάι βάλσαμο! Βάλσαμο σου λέω…

13. Κάνω κοπλιμέντο ακόμη και σε άγνωστο/στη. Στην ουρά στο σούπερ μάρκετ, στο δρόμο… Μετάδωσε την θετικότητα σου κάνοντας τον άλλο να αισθανθεί όμορφα! Το πιο πιθανό είναι να το έχει και ανάγκη την δεδομένη στιγμή.

14. Τρώω μια χούφτα αμύγδαλα. Ξεγελάω την πείνα μου υγιεινά. Αν τα μουλιάσεις πριν σε νεράκι θα ενεργοποιηθεί ακόμη περισσότερο η σύσταση τους

15. Και το καλύτερο; Το πιο απολαυστικό;  Το χωρίς κόπο και κόστος ελιξίριο;! Το γέλιο!!! Γελάω ασυγκράτητα και με την καρδιά μου. Το κάνω από παιδί και θέλω να το μεταδίδω!

With love: “Do what you can, where you are, with what you have.” ~ Theodore Roosevelt

Καλή εβδομάδα σε όλους μας!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News