“Μα πώς τα καταφέρνουν;!”

By

… η Γιάννα είναι όχι απλά ευπαρουσίαστη- πολύ περισσότερο θα έλεγα-. Δεν περνάει απαρατήρητη αλλά συγκεντρώνει τα βλέμματα, με ενδιαφέρουσα προσωπικότητα, χιούμορ, ανεξάρτητη και καλή επαγγελματίας στο είδος της, χωρίς σχέση εδώ και αρκετό καιρό, ανύπαντρη… Όπως πολλές, πολλές, πολλές κοπέλες που γνωρίζω 32-40 ετών…

Μια τυχαία συνάντηση μας μετά από πάρα πολύ καιρό μας οδήγησε σε έναν σύντομο καφέ της μισής ώρας, σφήνα στη ΡΟΗ της ημέρας.

Σύντομα, μετά από γρήγορη συρραφή διαφόρων νέων της, δεν άργησε να ξεστομίσει δοθείσης ευκαιρίας την φράση – απορία ερώτηση: “Μα, πώς τα καταφέρνετε;” …

Όλοι σχεδόν οι singles που, όχι πως δεν θέλουν να δεσμευτούν απλώς δεν έχει “κάτσει” το κατάλληλο άτομο, ή οι συνθήκες δεν το έφεραν, ακόμη, αναρωτιούνται “μα πώς τα καταφέρνουν;” Όσοι διατηρούν μακροχρόνια και μάλιστα είναι και ευτυχισμένοι μέσα σ’ αυτή;!

Υπάρχει μυστικό;

“Η αλήθεια είναι Γιάννα μου, πως αρκετές φορές αυτό που φαίνεται δεν είναι απαραίτητα και πραγματικότητα εντός των τοίχων του σπιτιού…”

Από την άλλη επειδή αρκετές φορές ευτυχώς  “ό,τι λάμπει είναι και χρυσός” δεν σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι με μακροχρόνιες υγιείς σχέσεις, γεννήθηκαν με άστρο ή ό,τι έχουν παρακολουθήσει κάποιο μυστικό σεμινάριο μόνο για ερωτευμένους.

Θεωρώ ότι το πιθανότερο είναι να πέρασαν μέσα από αγάπη, προσπάθεια, πίστη, συζήτηση με επιτυχία ή με ελάχιστες απώλειες κάποια “επικίνδυνα” στάδια που είναι ικανά να καταστρέψουν ακόμη και οριστικά την σχέση.

Πόσο το θελεις;!

1. “Απορρίπτω το βόλεμα” έχει σώσει σχέσεις και σχέσεις!

… πέρασε η φάση του “θέλω να κάνω πράγματα για εσένα” και “θέλω να γυρίσω όλο τον κόσμο μαζί σου”; Δεν έβαλαν την σχέση στον αυτόματο πιλότο να μαραζώσει …δεν βούλιαξαν στη ρουτίνα.

Εντάξει, μπορεί να μην υπάρχει ο ίδιος ενθουσιασμός, όμως δεν χάνουν την ευκαιρία να επιλέξουν να κάνουν αυθόρμητα κάτι παρέα αντί να τους ρουφήξει ο καναπές αμίλητους…

Επίσης δεν χάνουν τον παράγοντα “έκπληξη”. Μπορεί να μην υπάρχει η ίδια συχνότητα αλλά έστω κάποιες μέρες το χρόνο εκείνη λαμβάνει το μήνυμα και τα λουλούδια που αγαπά, έτσι χωρίς λόγο, κι εκείνος τα εισιτήρια για εκείνο το συγκρότημα που τόσο πολύ γουστάρει να δει!

2. Είναι σημαντικό να υπάρχει κοινή αντίληψη της εξέλιξης σε ένα ζευγάρι

Ίσως να μην υπήρχε απόλυτος συγχρονισμός και γοητεία με όποιες αδυναμίες, στο σημείο εκκίνησης της σχέσης αλλά σίγουρα δύο άτομα που αποφάσισαν να είναι μαζί κι εξακολουθούν να είναι καλά μαζί, είχαν από την αρχή αντιληφθεί πως είχαν πάνω κάτω τους ίδιους στόχους κι επιθυμίες.

Επειδή όμως από χρόνο σε χρόνο πολλές φορές αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε ακόμη και τον ίδιο μας τον εαυτό πόσο περισσότερο και τον άνθρωπο μας, χρειάζεται συζήτηση με θετική πρόθεση και αγάπη ώστε με κατανόηση και στήριξη να επαναπροσδιορίσουμε τις παράλληλους μας.

3. Ε Π Ι Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Αααααααα

Συζήτησηηηηηηηηηηη

Αλήθειαααααααααααα???

Ανάγκες και επιθυμίες … Όμως mayday mayday!!!

Καρασήματα της αποξένωσης σε ένα ζευγάρι είναι σίγουρα:  το να περνάτε λιγότερο χρόνο μαζί, το να πηγαίνετε στο κρεβάτι διαφορετικές ώρες, το να παίρνετε σημαντικές αποφάσεις δίχως να συμβουλεύεστε ο ένας τον άλλον, να ξεχνάτε τι σημαίνει το “εμείς”, να κρατάτε μυστικά, να αισθάνεστε μόνοι ακόμα κι όταν είστε μαζί ή να μην χαίρεστε ο ένας τη συντροφιά του άλλου και το να μην κάνετε σεξ”…

*Είναι εύλογο πως ένα ευτυχισμένο ζευγάρι δεν κάνει τίποτα από τα παραπάνω και δεν παύει να βρίσκει τρόπους να ανανεώνει τη σεξουαλική του ζωή.

With love: Γιάννα μου… Ποιος είπε ότι υπάρχει κάτι εύκολο; Ποιος είπε ότι τα ωραία είναι και εύκολα; Ακόμη περισσότερο ποιος είπε ότι τα πολύ ωραία εύκολα;

Ο έρωτας μπορεί να είναι κάτι μοιραίο… η αγάπη όμως είναι και προσπάθεια σε μια μακροχρόνια σχέση… (με την προϋπόθεση βέβαια ότι την επιθυμία για ουσιαστική παρουσία την έχουν και οι δυο, ο καθένας με τον τρόπο του.)

Καλό μήνα Γιάννα…

Καλό ανοιξιάτικο μήνα σε όλους μας

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News