Μην διστάσεις, μην αδιαφορήσεις…

By

Real Story

Η Μανουέλα, 17 ετών, είναι ξαπλωμένη στο κρεβάτι της και κοιτάζει το ταβάνι. Πριν λίγο έκλαιγε, τώρα δεν αντιδρά καθόλου, ούτε καν απαντά όταν της μιλάς.

Το περιστατικό κακοποίησης που υπέστη, επαναλαμβάνεται τώρα στη μνήμη της. Για να αντέξει την, για πολλά χρόνια, επαναλαμβανόμενη σεξουαλική κακοποίηση από τον πατριό της, η Μανουέλα “αποστασιοποιήθηκε” από αυτά και εθίστηκε στην ηρωίνη.

Αυτή η εξάρτηση την κάνει, για κάποιο χρονικό διάστημα, να ξεχνά το γεγονός και να αισθάνεται ευχάριστα. Δεν αντέχει το άγγιγμα, ούτε ακόμη την αγκαλιά μιας γυναίκας που θέλει να την παρηγορήσει.

Παρόλα αυτά, εκδίδεται για να χρηματοδοτήσει τον εθισμό της, κοιμάται πολύ αργά και με αναμμένο φως. Αλλά όταν κοιμάται, δεν μπορεί τίποτα να την ξυπνήσει, ούτε το ξυπνητήρι ούτε κρύο νερό ή κάποιο κούνημα. Γιατί… δεν θέλει να επανέλθει στην φρικτή πραγματικότητα.

The fact

Το περιστατικό της Μανουέλας δεν είναι το μοναδικό! Στην Ευρώπη, σχεδόν ένα στα πέντε παιδιά πέφτει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης ή και κακοποίησης! (Πηγή: Συμβούλιο της Ευρώπης / Council of Europe)

Σύμφωνα με το “Χαμόγελο του Παιδιού” από τις 1.151 καταγγελίες που έγιναν το έτος 2013 στην Ελλάδα, το 1% των περιστατικών αφορούσε τη σεξουαλική κακοποίηση. ( Πηγή: www.protothema.gr/ 19/11/2013)
Περίπου το 15% των κοριτσιών και το 11% των αγοριών στην Ελλάδα αποτελούν αντικείμενο σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης. (Πηγή: ΒΗΜΑ 18/1/98). Κατά μέσο όρο, το 65%–70% των εξαρτημένων στα ναρκωτικά κοριτσιών είναι κακοποιημένα σεξουαλικά.

Info 

Κύριες μορφές της παιδικής κακοποίησης και παραμέλησης των παιδιών;

Α. Σωματική κακοποίηση

Β. Ψυχολογική κακοποίηση

Γ. Παραμέληση

Δ. Σεξουαλική παραβίαση – Αιμομιξία

Personal view: οποιαδήποτε πράξη που θέτει σε δοκιμασία και κίνδυνο την ψυχική και σωματική υγεία παιδιού… είναι ικανή “να με βγάλει εκτός νομικού πλαισίου”. Δεν θέλω να ξεσηκώνω πάθη, απλά είναι η αλήθεια μου! Εάν έχεις ακόμη και την υποψία κακοποίησης, μην διστάσεις και κυρίως μην αδιαφορήσεις.
Υπάρχουν πολλές αρμόδιες αρχές που μπορείς να απευθυνθείς.

Ευκολότερο να θυμάσαι: Γραμμή Κοινωνικής Βοήθειας (197) – Χαμόγελο του Παιδιού (1056)

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News