Φωτιά στα πάνελ

By

Όταν μεγαλώσω … Θα γίνω πανελίστας.

Ένα πρωινό σαν όλα τα αλλά. 8.30 ετοιμάζω τη Σαρρούλα. Nickelodeon και τρώει το πρωινό της, τη ντύνω και το σχολικό ακριβώς 9.00 έξω από την πόρτα μας! Μεγάλη αγκαλιά, φιλί… και ποδήλατο στατικό 30′. Real fm και Τράγκας!!! Ναι, το παραδέχομαι! Πάει με την αερόβια.

Είμαι εθισμένη στις πολιτικού περιεχομένου εκπομπές, στις παραπολιτικές αναλύσεις και τα πάνελ! Τι; Να το πω σε ψυχολόγο;
φωτογραφία-2

Ποιος ασχολείται ακόμη με την πολιτική; ποιο το ενδιαφέρον; πως και δεν έχω απομυθοποιήσει ανεπιστρεπτί ότι αφορά στο ένα λόγω “άθλημα” με η και οι ;

Λογικότατες και απόλυτα ρεαλιστικές απορίες. Αλλά…
43 !!! Κόμματα που δήλωσαν συμμετοχή

Η “αποθέωση της Δημοκρατίας”! Οι εκλογές πλησιάζουν.
Απόψε, η βραδιά μου!!! Φουλαριστή η μικρή οθόνη απο επαγγελματίες και μη πανελίστες πολιτικούς. Κάποιοι δεν χρειάζονται κάν μακιγιάζ. Κρατάει η πούδρα από τα παράθυρα στις πρωινές εκπομπές και στα δελτία απογευματινά και κεντρικά.

Έχουν πάθος, ορμή και δυνατή φωνή κάποιοι. Προτάσσουν την φιλοπατρία τους και το βαθύ τους ενδιαφέρον για το καλύτερο αύριο όλων εμάς. Κάποιοι “εκπαιδευμένοι”στην περίτεχνη τρίπλα, κάποιοι “πρωτόβγαλτοι στην αρένα”, πιο πράοι ποντάρουν να κερδίσουν εντυπώσεις και προτίμηση προβάλλοντας τις αγαθές τους προθέσεις, σε άμεση ρήξη με τις πρακτικές του “μαύρου παρελθόντος”.
φωτογραφία-4

Πολιτικοί δεκαετιών, νέοι άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι, τεχνοκράτες με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, μεταγραφές με αλλαγή πλεύσης, μίξη χώρων κεντροαριστερά με απόχρωση φιλελευθερισμού, κεντροδεξιόι με σοσιαλιστικές πινελιές, αποκλείνουσες και συνιστώσες κομμάτων, ελιές ,ποτάμια, νερατζουλες, δεξιοί καθαρόαιμοι, εκπρόσωποι άκρων με περίβλημα,νέα κινήματα με θέληση για ανέλκυση αναζητούν τις θέσεις τους και τον χώρο τους, οι κυρίες εκπρόσωποι με το σωστό χτένισμα και το σακάκι στο σωστό τηλεοπτικό χρώμα…Ουφ …και πολλά πολλά αλλά…

Σίγουρα ακόμη και αν κάποιος από όλους αυτούς ανακοινώσει ότι βρήκε το φάρμακο του καρκίνου, απλά δεν θα του δώσουμε καμμιά σημασία. Και αυτό γιατί; Γιατί απλά όποιος και να μιλάει, είναι σαν να ακούς βουή.

Ίσως και να αδικείς κάποιους που πραγματικά έχουν και να πουν σημαντικά και να κάνουν χρήσιμα και αποτελεσματικά. Αλλά…υπάρχει πια κούραση. Αγανάκτηση. Εξάντληση…

Πήρε φωτιά … Το πάνελ

Παρουσιαστές δημοσιογράφοι διψούν για μια ακόμη δημοσκοπική, να’χαμε να λέγαμε…ανά δυο μέρες έχουμε ανατροπή για το σασπένς.
φωτογραφία-21

Και εσύ; Εσύ που είσαι;

Η αποστροφή αισθάνομαι ότι έχει γιγαντωθεί! Πόσοι θα φτάσουμε μέχρι την κάλπη; Μήπως κερδίσει η αποχή; Δεν θα έπρεπε. Και αφού οι πάντες φοροδιαφεύγουμε παζαρεύουμε στις αποδείξεις – τι έκπτωση θα μου κανείς για να μην σου ζητήσω απόδειξη – και αφού ακόμη και τώρα μετά τα όσα κοσμογονικά ζούμε βασιλεύει η πελατειακή ψήφος – τι ρουσφέτι θα μου κανείς για να σε ψηφίσω.
φωτογραφία-1

Τα σύστημα τα αλλάζουν γρηγορότερα. Οι νοοτροπίες έπονται κατά πολύ.

Πρέπει να αλλάξουμε

Οι δυο κορυφαίοι αντίπαλοι εξακολουθούν και αλληλοσφάζονται ακόμη και στα εθνικά θέματα. Αίσχος! Εεεεεεεεεε!’ Ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων προχωρήστε “μονιασμένοι . Μονο έτσι η χώρα θα βγει και από την κρίση και θα μεγαλουργήσει το 2021 στα 200 χρόνια ανεξαρτησίας της! Μια σταθερή δυναμική γραμμή αντιμετώπισης της ” ξενοκρατίας”. Με το βλέμμα στον σεβασμό στους ηλικιωμένους και την ενθάρρυνση προοπτικής των νέων ανθρώπων. Με το βλέμμα στα”χώματα” των προγόνων μας και στη “γλώσσα” των παιδιών μας.

…και για να σου απαντήσω τελικά στα πρώτα ερωτήματα σου, παρακολουθώ τα πάντα, πρώτον απο διαστροφή να “διαβάζω” πίσω απο τις λέξεις και να φιλτράρω και δεύτερον για να καθορίζω με σαφήνεια τι θα ήθελα και τι όχι να επιτρέψω να μου συμβεί.

Να προβληματίζομαι πως μπορούμε να λειτουργήσουμε παρεμβατικά, να ακουστεί η φωνή μας και τελικά όσο και όπως μου επιτρέπεται να επηρεάζω το αύριο του παιδιού μου. Των παιδιών μας. Είναι υποχρέωση μας και να προβληματιζόμαστε και να κινητοποιούμαστε και να αιςιοδοξουμε. Τελικά είναι θέμα αξιοπρέπειας.

Διανύουμε την κρισιμότερη περίοδο. Διπλή κρισιμότητα κρύβουν οι επερχόμενες αναμετρήσεις.
Κλείνω εδώ γιατί χάνω τον ρυθμό στο ζαπινγκ!
Υψηλό πατριωτισμό στους υποψήφιους Και “καλό βόλι “σε όλους μας!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News