Be positive, Be useful!

By

…ενημέρωση ΣΚΑΙ παράλληλα με δελτίο ειδήσεων στον ALPHA κατά τη διάρκεια των δύο αρχίζει και του STAR το κεντρικό, στις 20.00 MEGA & ANT1, 21.00 ΣΚΑΙ και 22.00 ΝΕΡΙΤ. Εκείνη η μέρα με βρίσκει με πυρετό στο σπίτι, στα τηλέφωνα, τα χαρτιά μου, τα μισό μαντήλα ,τα αποσυμφορητικά, το lap top και το τηλεκοντρόλ σε ανελέητο ζάπινγκ.

2real moment

Όπου και αν σταματούσε το πλάνο έπεφτα πάνω στην ίδια είδηση. Στην ίδια εικόνα. Στα ίδια λόγια. Λόγια και σκηνή που με συνέτριψαν. Η κάμερα αυτόπτης μάρτυρας στην εξής ομολογία-δήλωση δεκάχρονης μαθήτριας προς την μητέρα της “συγνώμη μαμά. Δεν θα σου ξανά ζητήσω φαγητό”…
mama...

Λίγη ώρα πριν μαθητές και δάσκαλοι βρήκαν το κορίτσι λιπόθυμο απο υποσιτισμό σε σχολείο της πρωτεύουσας και κάλεσαν τους γονείς. Η τηλεοπτική κάμερα έφτασε την ίδια ώρα με την μητέρα. Το πλάνο, τα λόγια και η στιγμή βαθιά ανθρώπινα, απόλυτα αληθινά.

Και δεν το λέω γιατί καταλαβαίνω κάτι παραπάνω λόγω επαγγελματικής διαστροφής. Το κατάλαβε και ο πλέον μη εκπαιδευμένος τηλεθεατής. Τα κρούσματα πολλά. Λίγα γνωστοποιήθηκαν. Το πρόβλημα δεν εξαλείφθηκε. Απλά έφυγε από την επικαιρότητα.

Ήθελα να ανοίξω ένα λάκο και να μπω μέσα!

Έγινα αυτόπτης μάρτυρας. Κοινωνός της ανέχειας, της ένοχης, του πόνου,της ντροπής. Αν η Σάρρα βρεθεί σε αυτήν την κατάσταση; αν δεν μπορώ να της παρέχω έστω τα απαραίτητα; τα απλώς αυτονόητα για κάποιους…; Όπως μια σωστή διατροφή και να βρεθώ στη θέση να ακούσω αυτά τα λόγια απο το στοματάκι της; Ενοχές το παιδί που πεινάει και κατανοεί ότι δεν μπορώ να ανταπεξέλθω;

Γίνονται όλα αυτά και ακόμη περισσότερα δίπλα μου εν γνώση μου. Νοιώθω προσβεβλημένη, ντροπή, αγανάκτηση. Μη μένουμε αμέτοχοι. Η ευαισθητοποίηση απο τον καναπέ δεν αρκεί, δεν οφελεί.

Be positive, Be useful

Όσο δυσκολεύουν οι συνθήκες της καθημερινότητας, πολλαπλασιάζονται οι ανάγκες. Πολλαπλασιάζονται όμως και οι αφορμές να ενεργοποιηθούμε, να στρέψουμε το βλέμμα στον διπλανό μας. Να απλώσουμε το χέρι μας να τον αγγίξουμε. Πολλές φορές αρκεί να αφιερώνουμε λίγο από το προσωπικό μας χρόνο. Ή να προσφέρουμε το πολύ, το λίγο μας. Αρκεί που δηλώνουμε παρόντες.
kids-painting

Ας δημιουργήσουμε κρίκους αλληλεγγύης και ας είμαστε κοντά σε οικογένειες που έχουν μικρά παιδιά και που επιζητούν στήριξη. Και στο πάρε-δώσε της ζωής, όχι μόνο δίνουμε αλλά και παίρνουμε ένα σωρό όμορφα πράγματα.

Παρότι είδαν το φως της δημοσιότητας περιπτώσεις MΚΟ και “εθελοντικών οργανώσεων” που οργάνωναν και λειτουργούσαν, χαρισματικοί άθλιοι, ξεδιάντροποι απατεώνες προκειμένου να “ρουφιάνο”, κρατικές επιχορηγήσεις και κονδύλια, υπάρχουν σημαντικότατες.

Πολλές ομάδες θαυμαστών ανθρώπων, που πραγματικά νοιάζονται και προσφέρουν χωρίς ίχνος υστεροβουλίας, αρκετές φορές αθόρυβα, εξαίρετο φιλανθρωπικό έργο. Με κινητήρια δύναμη εκείνη της ψυχής που η μοναδικότητα του καθενός μας έχει να προσφέρει. Μια απο αυτές τις αξιοσημείωτες περιπτώσεις είναι:
paidi-kosmos

… ιδρύθηκε το 2009 (www.paidi-kosmos.gr) από ιδιωτική πρωτοβουλία και απευθύνεται σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν κοινωνικο-οικονομικές προκλήσεις. Μαζευτήκαμε σε γραφεία κοντά στο Πεδίον του Άρεως, φίλοι και επαγγελματίες, όλοι τους με κέφι και ενθουσιασμό, με σκοπό να συνεισφέρουμε στο να ξεπεραστούν δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι “μικροί πρίγκηπες” της σημερινής κοινωνίας.

Τους συνάντησα,τους γνώρισα και αποφασίσαμε να μπω στην “παρέα” και να περπατήσουμε μαζί …

Έλα και εσύ!

Have Fun. Buy beautiful things. Make it count !!!
Για μας ένας γοητευτικός τρόπος να συναντηθούμε,να πιούμε ένα ποτό, ένα καφέ, να τα πούμε, να χορέψουμε, να κάνουμε έξυπνες και μοναδικές αγορές και δώρα.

Να καλοσωρίσουμε το καλοκαίρι παρέα και με την κορυφαία χαρά ικανοποίησης ό,τι προσφέρουμε έστω το ελάχιστο,σε κάποιους που πραγματικά δυσκολεύονται σήμερα να ανταπεξέλθουν ακόμη και στα βασικά, με ιδιαίτερη ευαισθησία στο παιδικό χαμόγελο.
kids

Είναι το μέλλον μας, είναι το παρελθόν του καθένα μας (όλοι κάποτε ήμασταν παιδιά – μερικοί τυχεροί παραμένουν ακόμα), και σίγουρα τα παιδιά είναι εκείνα που ζουν και βιώνουν το παρόν πιο έντονα από εμάς.

Κάθε ένα παιδί είναι ένας ολόκληρος κόσμος.

Αν σου φάνηκε ενδιαφέρουσα η εκδήλωση που οργανώνουμε και ο σκοπός της, μοιράσου αυτό το άρθρο και βοήθησε μας, ώστε να έρθει όσος περισσότερος κόσμος γίνεται. Θα το εκτιμούσα πολύ 🙂
thank-you

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News