Πού πάει η σχέση μου τελικά;

By

… και μετά τους πρώτους ενθουσιασμούς και τα χτυποκάρδια… Νατα μας!!!

Πάει πουθενά αυτή η σχέση; Και, εδώ που τα λέμε, θέλεις κιόλας να πάει πουθενά; Και όντως είναι έτσι όπως φαίνονται τα πράγματα;

Η μικρή μου λοιπόν εμπειρία σε προσωπικό επίπεδο και η μεγαλύτερη ως παρατηρητής σχέσεων γύρω μου, με οδηγεί στα εξής 9+1 σημάδια που ενδεχομένως δείχνουν πως η σχέση σου σοβαρεύει. Δεν αποτελεί επιστημονική μελέτη αλλά μη μου πεις ότι είναι και… μπούρδες. Διάβασε προσεκτικά και πες μου την γνώμη σου.

Κάπου στα ακόλουθα “10 σημάδια” είμαι σίγουρη ότι θα βρεις έστω και μία προσωπική σου εμπειρική σκέψη.

x860VZ

Τα 10 σημάδια

1. Κάνετε σχέδια μαζί

Καθώς το ειδύλλιο εξελίσσεται και οι μέρες γίνονται βδομάδες και μήνες, αρχίζετε ως ζευγάρι πια συνήθως, να κάνετε σχέδια μαζί. Είτε πρόκειται για μια συναυλία που γίνεται μετά από μερικές εβδομάδες είτε για διακοπές… Μήπως είστε έτοιμοι να δεσμευτείτε; Αν, από την άλλη, έχουν περάσει μήνες αλλά εξακολουθείτε να ζείτε αποκλειστικά μέρα με τη μέρα μάλλον πρέπει να καταλάβεις πως ένας από τους δύο ή και οι δύο μάλλον δεν είστε πρόθυμοι για δεσμεύσεις.

2. Κομπλιμέντα…

Ναι, βέβαια, είναι ωραίο να σου λέει πως έχεις ωραίο χαμόγελο, καταπληκτικά μάτια και μεταξένιο δέρμα, αυτού του είδους οι φιλοφρονήσεις είναι πάντοτε ευπρόσδεκτες. Αλλά καθώς η σχέση εξελίσσεται ο σύντροφός σου κάνει, επιπλέον, σχόλια για την προσωπικότητά σου, την ευφυΐα σου, το χιούμορ σου, τις αρχές σου;! Good!!! Η πνευματική ένωση πάντοτε ξεκινάει με αμοιβαίο θαυμασμό! Αν αρχίζεις να καταλαβαίνεις πως ο σύντροφός σου “σε πιάνει με το βλέμμα” βρίσκεστε στο σωστό δρόμο για να γίνει η σχέση σας σοβαρή.

3. Γελάτε

Ορισμένοι λένε πως το γέλιο είναι η μικρότερη απόσταση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Το να κάνετε παρέα, να διασκεδάζετε και να γελάτε είναι οι θεμέλιοι λίθοι μιας καλής σχέσης. Αν μαζί μπορείτε να χαλαρώνετε, να κάνετε αστεία και να μοιράζεστε αστείες στιγμές τότε έχει ξεκινήσει η αρχή ενός δεσμού μεταξύ σας ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι ιδιαίτερο. Σημαίνει πως έχετε κοινό κώδικα επικοινωνίας. Nice! Πολύ καλός οιωνός για μακροημέρευση της σχέσης.

4. Τα φιλιά σας είναι και τρυφερά!

Ένα φιλί μπορεί να είναι άγριο, παθιασμένο, σέξι αλλά μπορεί να είναι και τρυφερό και γλυκό. Και τα δύο είναι πολύ πολύ ευχάριστα -αλλά το τρυφερό φιλί είναι που δείχνει κάτι περισσότερο από σεξουαλική έλξη. Αν ο σύντροφός σας σας φιλάει και σας αγκαλιάζει αυθόρμητα, χωρίς προφανή λόγο ή αιτία παρά το να σας δείξει την τρυφερότητα και την αγάπη του, Τί αλλο θελεις;! Προχωράμεεεεεε

5. Κουβεντιάζετε ανοιχτά

Δεν εννοώ βέβαια να ορίζεις ημερομηνίες γάμου, να μιλάς για παιδιά και οικογένεια ενώ είστε μαζί τόσο λίγο καιρό. Θα σκιαχτεί ο άνθρωπος θα ανεβάσει σφυγμούς. Το μόνο που θα καταφέρεις με τον καλύτερο τρόπο είναι να διαλύσεις το ρομάντζο προτού καλά καλά αρχίσει. Αλλά, από την άλλη, αν είστε μαζί μερικούς μήνες και ο σύντροφός σου δεν μοιράζεται τίποτα ακόμα μαζί σου, θεώρησε το προβληματικό.

6. Κοιτάζεστε κατάματα

Αν μπορείτε να κοιτάξετε βαθιά ο ένας μέσα στα μάτια του άλλου αυτό είναι ένα καλό σημάδι. Άλλωστε το έχεις ακούσει ότι τα μάτια είναι το παράθυρο της ψυχής καθώς επίσης όταν μιλάμε και κοιτάμε κατάματα αυτόν στον οποίο απευθυνόμαστε, δείχνει ευθύτητα και ειλικρίνεια.

7. Θέλει την γνώμη σου…

Βγαίνεις με το νέο σου αμόρε για κάποιο διάστημα και μοιράζεται μαζί σου προβληματισμούς ή ζητά τη συμβουλή σου; Πίστεψε με, είναι μια καλή ένδειξη πως έχετε γίνει σημαντικός και απαραίτητος ο ένας για τον άλλο ως έναν βαθμό, μιας και η γνώμη σας έχει αξία. Βασικές αξίες σοβαρής σχέσης: συντροφικότητα και αμοιβαία υποστήριξη.

8. Εκπλήσσει ο ένας τον άλλον

Πώς να το κάνουνε; Έτσι είναι. Ένας ερωτευμένος άνθρωπος έχει τον έρωτά του στο μυαλό όλη μέρα και όχι μόνο όταν είστε μαζί. Πολύ σημαντικές, καθώς η σχέση ωριμάζει είναι οι μικρές χειρονομίες που κρατούν ζωντανή τη φλόγα και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να νιώσει δεδομένος. Μικρές ή μεγάλες εκπλήξεις υποδηλώνουν πως σε σκέφτεται.

9. Γνωρίζετε τους φίλους…

Η απόφαση να συστήσετε ο ένας τον άλλο σε φίλους ή συγγενείς μπορεί να έρθει μετά από εβδομάδες ή ακόμα και μήνες και είναι καλύτερο να γνωρίζεστε καλά μεταξύ σας πρώτα. Άλλωστε κάποιος που είναι ευτυχισμένος στη νέα σχέση του θέλει να επιδείξει περήφανος τον σύντροφό του σε όλο τον κόσμο. (Αρκεί να μην το κάνει απλώς αφελώς από παρορμητισμό)

10. Γουστάρετε να μοιράζεστε την καθημερινότητά σας

Ένα από τα ομορφότερα πράγματα του να βρίσκεσαι σε μια τρυφερή σχέση είναι το ότι έχεις κάποιον να μοιράζεσαι την καθημερινότητά σου. Αν μοιράζεται μαζί σας τα αστεία και τα προβλήματα της δουλειάς και μικρές λεπτομέρειες από το πως πέρασε τη μέρα του ο σύντροφός σου, είναι σε καλό δρόμο για μια σοβαρή σχέση.
With love: Δέκα σημάδια που δείχνουν πως η σχέση σου σοβαρεύει; Ίσως. Μπορεί, Αν η πραγματική εικόνα δεν θολώνει από το το πληθωρικό συναίσθημα και τα θέλω, θεωρώ ότι βαθιά μέσα μας, πάντα ξέρουμε… Άσχετα αν αποφασίζουμε κάποιες φορές να ζήσουμε το παραμύθι… Τελικά, ξέρεις που πάει η σχέση σου;

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News