Θετική ενέργεια με το… στανιό

By

Εξαιρετικά Αφιερωμένο: “…στα άτομα που βλέπουν παντού απειλές και εχθρούς, και πιστεύουν ότι τα ξορκίζουν πείθοντας τον κόσμο ότι περνάνε και νιώθουν τέλεια! Και ενώ από την άλλη μπορεί γύρω γύρω να πέφτουν βόμβες και μαχαιρώματα, όλα είναι εντάξει, επειδή έτσι αποφάσισαν να δηλώσουν.”

Ζουν ανάμεσα μας

Εκ γενετής είμαι αισιόδοξος τύπος. Όμως και άλλο τόσο ρεαλίστρια έως και κυνική πολλές φορές.

IMG_7032

Θεωρώ ότι η αισιοδοξία, η θετικότητα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από την επίπλαστη νιρβάνα της “θετικής ενέργειας” που καταντά αυτιστική στάση ζωής.

Έχω συναναστραφεί και συναναστρέφομαι πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους – πολύ περισσότερο απ’ όσο θα ‘θελα – και έχω συμπεράνει ότι η εμμονή τους στην ωραιοποίηση του περιβάλλοντος είναι ως επί το πλείστον ανάγκη επιβίωσης και απαραίτητη για την διατήρηση της ψυχικής τους ισορροπίας. Φροντίζω να ελαχιστοποιώ χρονικά την συνύπαρξη μας. Μου τινάζουν τον εγκέφαλο και την λογική μου στο αέρα.

Πιστεύω ότι πρόκειται για άτομα που δεν έχουν ούτε το σθένος ούτε την απαραίτητη συγκρότηση για να διαχειριστούν την δουλειά που δεν τους ικανοποιεί, το “αντιπαθητικό” αφεντικό τους, τους ανεπαρκείς φίλους τους ρεαλιστικά, γι’ αυτό και καταλήγουν να αναβαπτίζουν το σκηνικό ωσάν να ήταν κάτι άλλο.

Πάρε παράδειγμα από τις κοινωνικές κλίκες σε διάφορους σύγχρονους κύκλους, με άτομα που στην καλύτερη περίπτωση μισούνται, αλλά για κάποιο λόγο υποδύονται τους αγαπημένους και χαϊδεύονται δημοσίως αλλά κανείς δεν εννοεί. Γιατί άραγε;…

Shit happens

Για κάποιους ανθρώπους είναι απλώς αδύνατο να αποδεχτούν ότι πέρα από τις καλές, υπάρχουν και οι πραγματικά ανυπόφορες, σκ@@@νιες στιγμές στη ζωή. Χωρίς ελαφρυντικά, χωρίς περαιτέρω διαπραγματεύσεις. Αντιδρούν και αντί να επιλέξουν να διδαχθούν κάτι από την ατυχία, τη μεταμφιέζουν σε κάτι αισιόδοξο, λες και με τα λόγια που “ντύνουν” μία μ@@@@@α θα την κάνουν λιγότερο μ@@@@@α!

Οι υποστηρικτές της “εκτός πραγματικότητας θετικότητας” προσπαθούν να την επιβάλουν στους άλλους με το ζόρι, παρουσιάζοντας την ως την μοναδική πρέπουσα στάση ζωής. Όταν κάποιος επιχειρήσει να αμφισβητήσει την αυθεντικότητα αυτού του κάλπικου κύματος αγάπης τους επί παντός επιστητού, του επιτίθενται. Ρωτάς γιατί; Γιατί εκπροσωπεί τον μέσο όρο της πραγματικότητας που εξισορροπεί το καλό και το κακό.

Είναι οκ να μην είσαι διαρκώς οκ

“Αγάπη μόνο” και άλλες μπούρδες… Το λυπηρό με τους οπαδούς της αυτιστικής “θετικής ενέργειας” είναι ότι αδυνατούν πια να διακρίνουν και να εκτιμήσουν το πραγματικά καλό. Αφού όλα – όπως παπαγαλίζουν – είναι εν δυνάμει υπέροχα, όλα είναι για αυτούς “μία χλιαρή σούπα”.

Καμία εξέλιξη, καμία αλλαγή, καμία πρόοδος, “αγάπη μόνο” και καταναγκαστική ευθυμία για να ξορκίζουν τη δυσκολία… Εγώ, αυτό το λέω: παρανοϊκή αλλοίωση της πραγματικότητας.

With love: peace guys! Ας κουνήσουμε λίγο τα κεφάλια μας να συνέλθουμε κομματάκι… Το ζητούμενο ποτέ δεν ήταν να είμαστε συνέχεια “ώπα γιάλα”! Ρεαλισμός δεν σημαίνει μιζέρια, σημαίνει μέτρο στην αισιοδοξία και την απαισιοδοξία.

You may also like

Follow @keepupgr


This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Hot News

post-image
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6+1 tips για σούπερ δίαιτα χωρίς αυστηρό διαιτολόγιο;!!!…που δεν έχεις ξανακούσει

Δίαιτα χωρίς αυστηρό διαιτολόγιο; Και όμως γίνεται. Θέλω να μοιραστώ μαζί σου επτά μοναδικά μυστικά, και να διώξεις τις...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
FITNESS Κάψε θερμίδες

Ένα 10λεπτο πρόγραμμα γυμναστικής υψηλής έντασης για εσένα που δεν έχεις χρόνο να πας γυμναστήριο!

Το συχαίνομαι το γυμναστήριο και επιπλέον δεν έχω και καθόλου χρόνο να το επισκέπτομαι. Αντ’αυτού προτιμώ να γυμνάζομαι στο...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
ΔΙΑΤΡΟΦΗ Σωστή διατροφή

Αυτές είναι οι υγιεινές συνήθειες της βασιλικής οικογένειας που πρέπει να υιοθετήσεις κι εσύ!

Δεν υπάρχει μέλος της βασιλικής οικογένειας που να έχει παραπάνω κιλά από το κανονικό. Αυτό οφείλεται στις διατροφικές και...
Διαβάστε Περισσότερα