Τι “παιδί” κρύβεις μέσα σου;

By

*Προς αγαπημένο πρόσωπο: Θα σου μιλήσω σαν να μιλώ στον εαυτό μου. Με όση αλήθεια με αντιμετωπίζω και με κρίνω και με όλες τις πιθανότητες και να λέω μπούρδες. Ωστόσο όσα ακολουθούν είναι από καρδιάς και πραγματικό νoιάξιμο…

Αλήθεια, αλήθεια, αλήθεια…

… συχνά μας είναι αβάσταχτη. Το ξέρω. Ίσως γι’ αυτό η ζωή του καθενός μας να είναι γεμάτη από ψευδαισθήσεις. Κι όμως, η αλήθεια είναι τόσο αναγκαία και λυτρωτική. Ενώ όσο κλείνουμε τα μάτια σ’ αυτήν το κόστος μπορεί να είναι πολύ μεγάλο, ακόμη και με την εμφάνιση έχει υψηλό κόστος, το οποίο μπορεί σωματοποιηθεί με μια σοβαρή αρρώστια.

Ξέχνα το. Το delet δεν πιάνει.

Ό,τι κρύβεις κάτω από το χαλί προκειμένου και καλά, για να πας παρακάτω , δεν σημαίνει ότι δεν συνέβη κιόλας. Δεν μπορούμε να σβήσουμε τις ζημιές που έγιναν μέσα μας κατά την παιδική μας ηλικία, αφού δεν μπορούμε να αλλάξουμε ούτε στο παραμικρό το παρελθόν μας.
Μπορούμε όμως να αποφασίσουμε να κοιτάξουμε από πολύ κοντά και να συνειδητοποιήσουμε ό,τι έχει αποθηκευτεί στο σώμα μας, στο μυαλό, στην ψυχή μας από αυτά που έγιναν στο παρελθόν.
Μπορούμε να αλλάξουμε και να αναδιοργανώσουμε τον εαυτό μας έτσι ώστε να ξανακερδίσουμε τη χαμένη μας συγκρότηση.

The hard way

Σε παρακαλώ προσπάθησε, όπως όλοι μας πρέπει άλλωστε, να ακολουθήσεις  μια διαδικασία, ώστε να ανακαλύψεις τη δική σου προσωπική αλήθεια! Το πιο πιθανό είναι πονέσεις πολύ όταν την ανακαλύψεις, αλλά θα δεις, θα σε ελευθερώσει. Αυτός ο δρόμος σίγουρα δεν είναι εύκολος, σε πολλές περιπτώσεις όμως είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε επιτέλους να αφήσουμε πίσω μας την αόρατη και απάνθρωπη φυλακή της παιδικής μας ηλικίας. Μόνο έτσι μπορούμε να μετατρέψουμε τον εαυτό μας  σε υπεύθυνο άτομο, που γνωρίζει τη δική του ιστορία και μπορεί να ζήσει μαζί της…!!!

With love:

α) δεν θέλω να συνεχίζω να ζω μέσα στην κατάσταση που παγιώθηκε στην παιδική μου ηλικία.

β) δεν θέλω να καθοδηγούμε από ασυνείδητες αναμνήσεις και απωθημένα συναισθήματα και ανάγκες, τα οποία, όσο παραμένουν ασυνείδητα και αξεδιάλυτα, συχνά καθορίζουν, με σχεδόν διαστροφικό τρόπο, καθετί που κάνω ή δεν κάνω…….

γ) θέλω να ζω σαν ελεύθερος, ώριμος ενήλικας

δ) θέλω να ζω την δική μου ιστορία

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News