… τρίχες! Γιατί κάποιες φορές είναι σημαντικές!

By

Οδηγώ προς Πλάκα, για το προγραμματισμένο ραντεβού μου με τον μετρ της τρίχας Μιχάλη Ανουσάκη. Έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μου. Δεν έχω αγωνία για απρόβλεπτα αποτελέσματα, όταν κάθομαι στην καρέκλα και είμαι σίγουρη για την υγεία των μαλλιών μου. Μετά το καλοκαίρι “καθαρίζουμε” τις άκρες, δίνουμε σχήμα και κάνουμε θεραπείες αναδόμησης. Εκτός και αν αποφασίσουμε κάποια ιδιαίτερη αλλαγή σε κούρεμα ή χρώμα

Λίγο πριν στρίψω από Σύνταγμα στη Μητροπόλεως θυμήθηκα τριχο-γνωμικό, 2real νοηματικά 100%…

“Ο άνθρωπος γεννιέται χωρίς δόντια, χωρίς μαλλιά και χωρίς αυταπάτες και έτσι πεθαίνει, χωρίς δόντια, χωρίς μαλλιά και χωρίς αυταπάτες.”

(Αλέξανδρος Δουμάς)

… επειδή όμως στο μεσοδιάστημα έχουμε, κατά γενική ομολογία, και δόντια και μαλλιά και τρέφουμε και κάποιες αυταπάτες (αυτό σίγουρα), είναι καλό να τα φροντίζουμε, όντια και μαλλιά εννοώ. Το θέμα με τις αυταπάτες θέλει άλλη διαχείριση. Θύμισέ μου να το πιάσουμε κάποια άλλη φορά, να έχουμε χρόνο κι εσύ κι εγώ, θέλει πολύ συζήτηση…Κάνεις την τρίχα τριχιά;!

Να συμφωνήσουμε σε δυο πραγματάκια αδιαπραγμάτευτα:
α) Ισχύει ότι δεν είμαστε ευχαριστημένες με αυτό του μας έδωσε η φύση. Έχουμε ίσια, θα επιθυμούσαμε σπαστά μαλλιά. Έχουμε σγουρά, “αμάν με κούρασαν” άντε μια ισιωτική. Είναι μακρυά, “πω πω! τι ωραίο το αγορέ”, ναι αλλά αν το βαρεθώ, πότε θα μακρύνουν;” Και μετά τι; Μήπως extensions; Για να μην επεκταθώ σε χρώμα… και πολλούς άλλους γόνιμους προβληματισμούς.

β) Ο  κομμωτής μας πρέπει να είναι γερής κράσης με αντοχές και υπομονή. Ο έμπιστός μας για τις δύσκολες στιγμές. Γιατί ως γνωστόν, ως επί το πλείστον, προβαίνουμε σε αλλαγές, ούσες φρικαρισμένες ή βαρεμένες από κάτι που συμβαίνει ή δεν συμβαίνει στη ζωή μας.

Επίσης απαιτείται να είναι καλός επαγγελματίας. Καλλιτέχνης. Να βλέπει, να οραματίζεται, να νοιάζεται για την υγεία των μαλλιών μας πρωτίστως αλλά και να επιμελείται το στυλ της κόμης μας με σιγουριά. Να αποδεικνύει ότι καταλαβαίνει το “πάρτα λίγο, ίσα ίσα την ψαλίδα και να δώσουμε σχήμα”.

Γιατί κάποιοι παίρνουν το ψαλίδι και με κινήσεις εντυπωσιασμού… να το καρεδάκι, στοπ καρέ και το αγορέ και άντε κλάψε μετά… Ενώ σου ‘ρχετε με την ψιλή να τον κάνεις πρωταγωνιστή στο prisoner κουρούπα.

Με μια λέξη, ο κομμωτής είναι σύμμαχος στην ομορφιά της κεφαλής αλλά και στην ψυχολογία μας.

Όλα τρίχες λοιπόν!

Κι επειδή, επίσης, δεν είμαστε Ασιάτες, οι οποίοι διαθέτουν τρίχα που μεγαλώνει πιο γρήγορα και είναι πιο δυνατή και πιο πυκνή από εμάς των Ευρωπαίων, έχω και για τα αγόρια κάτι, για να μην νιώθετε ότι το θέμα δεν σας αφορά…

“Μια τρίχα στο κεφάλι αξίζει όσο δύο στη χτένα”
(William Hazlitt ,Άγγλος δοκιμιογράφος & κριτικός)

…το ‘πιασες το υπονοούμενο Μήτσομ;! Μήπως έχουμε καμιά ύπουλη αραίωση να πεταχτούμε για θεραπιούλα;!;!;! Λέω τώρα…

Έτσι, γιατί όπως σου υποσχέθηκα, θελω να μιλήσουμε και για τις αυταπάτες μας… on the way.

2 Comments
  1. stayroyla 9 έτη ago

    συμφωνο απολυτοσ ο κομμωτής είναι σύμμαχος στην ομορφιά της κεφαλής αλλά και στην ψυχολογία μας!!!

  2. nancy 9 έτη ago

    βρε και εγω αυτην την εβδομαδα για τριχες εγραψα, φαινεται ειναι η εποχη 😉

    http://mamasdoanddonts.wordpress.com/2014/10/23/mallia-kouvaria/

Comments are closed.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News