Πώς θα κάνεις το μωρό σου να αγαπήσει το μπάνιο;

By

Η σωματική περιποίηση των μικρών μας δεν είναι απλά μια καθημερινή συνήθεια, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία.

Είναι η ώρα που βλέπεις αντιδράσεις και φατσούλες που σε κάνουν σχεδόν πάντα να χαμογελάς! Κρύβει προκλήσεις και εκπλήξεις τις οποίες και θα σε βοηθήσω από την προσωπική μου εμπειρία να αντιμετωπίσεις, ειδικά αν είσαι νέα μαμά!

Προτιμάμε βρεφικά καλλυντικά και όχι κοινό σαπούνι…

Μην ξεχνάς ότι οι ανάγκες της επιδερμίδας του μωρού σου δεν είναι ίδιες με τις δικές μας! Και για αυτό πρέπει να επιλέγουμε για το μπάνιο ειδικά βρεφικά προϊόντα! Είναι σημαντικό να επιλέξεις τα σωστά προϊόντα που σέβονται τη δερματική χλωρίδα του μωρού και δεν τσούζουν τα μάτια του!

Κάθε πότε κάνουμε το μωρό μας μπάνιο…

Τους πρώτους τρεις μήνες πρέπει να κάνουμε μπανάκι το μωράκι μας καθημερινά! Όσο μεγαλώνει το μωρό σου μπορείς να το κάνεις κάθε δύο μέρες, εφόσον το καθαρίζεις σχολαστικά κατά την αλλαγή της πάνας και μετά από κάθε γεύμα. Δεν ξεχνάμε ότι κάθε φορά που πλένουμε το μωρό κατά την αλλαγή πάνας, φροντίζουμε η θερμοκρασία του νερού να είναι ιδανική και να χρησιμοποιούμε ειδικά υποαλλεργικά προϊόντα, σχεδιασμένα για βρέφη και παιδιά. Aπαραίτητο βήμα μετά η ειδική κρέμα αλλαγής πάνας που θα προφυλάξει την ευαίσθητη επιδερμίδα του μωρού μας από ερεθισμούς!

Αν βέβαια δεις πως το μωρό σου χαλαρώνει με το ζεστό νερό, κάνε του μπανάκι καθημερινά άφοβα με σύμμαχό σου ένα βρεφικό αφρόλουτρο που θα σέβεται την ευαίσθητη επιδερμίδα του μωρού σου!

To μπάνιο του μωρού μας αποτελεί μέρος της καθημερινής σχολαστικής φροντίδας και περιποίησής του. Το μωράκι σου ανακουφίζεται, διασκεδάζει και τονώνεται ψυχολογικά!

Μασάζ μετά το μπάνιο…

Μετά το μπάνιο ένα μασάζ με βρεφικό λαδάκι ή κάποιο ενυδατικό βρεφικό γαλάκτωμα, που περιποιείται και μαλακώνει το δερματάκι του μωρού και ενισχύει τον δερματικό φραγμό για να διατηρείται η ενυδάτωση και να προστατεύεται η επιδερμίδα από ερεθισμούς και μολύνσεις.  Με την παλάμη σου χάιδεψε μαλακά στο στήθος και την κοιλιά του και με απαλές κινήσεις και άλειψέ του ένα λαδάκι ή μια ενυδατική κρέμα για μωράκια! Με τον τρόπο αυτό θα διατηρήσεις το δέρμα του ενυδατωμένο και θα του προσφέρεις χαλάρωση και ανακούφιση!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News