Σιγά μην πνίξω τα δάκρυά μου…

By

Γιατί να πνίξω τα δάκρυά μου; Επειδή μερικοί θα πουν ότι λιγοψύχησα; Ας το πουν. Ποτέ δε θα μάθουν πόσο δυνατή ήμουν πριν λυγίσω… Σιγά μην τα πνίξω για την έξωθεν μαρτυρία.

Γιατί να πνίξω τα δάκρυά μου; Επειδή μερικοί θα με χαρακτηρίσουν ευαίσθητη; Ας με χαρακτηρίσουν. Το δάκρυ είναι ο πόνος, η αγάπη, το ενδιαφέρον, η πληγή της καρδιάς. Για να κλαις σημαίνει ότι έχεις συναισθήματα, χαίρομαι όταν με χαρακτηρίζουν ευαίσθητη λοιπόν.

Υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από το να είσαι άνθρωπος;

Άκου εκεί;! να πνίξω τα δάκρυά μου;… Γιατί; Επειδή μερικοί θα πουν ασυνείδητα ότι επιθυμώ να τραβήξω την προσοχή; Αυτό μου “μυρίζει” κακοήθεια;! Οι άνθρωποι όταν κλαίνε, σημαίνει ότι κουβαλούν βάρος, μαυρίλα στην ψυχή τους και επιθυμούν να ξεσπάσουν. Τί, δηλαδή ηδονίζεσαι να κλαις για προσωπική προβολή; Άρρωστο και γελοίο.

Να πνίξω τα δάκρυά μου επειδή μερικοί θα με χαρακτηρίσουν ανώριμη; Αδύναμη; Ας με χαρακτηρίσουν. Δεν είναι ανωριμότητα ή αδυναμία να κλάψεις, είναι απόδειξη της συναισθηματικής νοημοσύνης. Είναι η απόδειξη ότι έχεις υπομείνει και παλέψει. Δύναμη είναι να δείχνεις στους άλλους την ευάλωτη πλευρά σου.

Ή μήπως να πνίξω τα δάκρυά μου επειδή μερικοί θα γελάσουν; Ας γελάσουν. Δεν κλαίω για αυτούς…

Γιατί να πνίξω τα δάκρυά μου; Επειδή μπορεί κάποιος να χαρεί και να πιστεύει ότι με νίκησε, επειδή με έκανε να κλάψω; Ας χαρεί. Δεν έχει καταλάβει ότι και το δάκρυ δύναμη είναι, η δύναμη της αληθινής αγάπης και η πικρία που ξεχύνεται. Είναι οι υποσχέσεις, τα γιατί, τα όχι, τα πώς. Δε με νίκησε κανείς επειδή έκλαψα.

With love: Εσύ την επόμενη φορά θα πνίξεις τα δάκρυα σου;! Άφησε τα να τρέξουν, μην τα αφήνεις μέσα σου να πνίγουν την ψυχή σου. Ποιοι είναι εκείνοι που θα κρίνουν τα δάκρυά σου;

Τα δάκρυά μας είμαστε εμείς, είναι η ψυχή μας, είναι οι ματαιώσεις μας, οι προσπάθειές μας, οι αγώνες μας, είμαστε εμείς.

photo credits: Andy Dizis

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News