Συχνά πυκνά μου θυμίζω πόσο ελεύθερη θέλω να Νοιώθω και να Είμαι !; Εσύ;

By

Δίπλα στο κύμα… μόνη… αδειάζω το κεφάλι μου με «γεμάτες» σκέψεις. Δίπλα στη θάλασσα και την αχνή γραμμή του ορίζοντα, ξαναθυμάσαι ότι η ψυχή ήρθε για να είναι ελεύθερη. Ωραίο συναίσθημα η ελευθερία!

Σίγουρα, ο ήλιος δεν λάμπει κάποιες μέρες και μπορεί να βρεθείς σε μια τεράστια καταιγίδα, αλλά τελικά ο ήλιος θα βγει και θα λάμψει και πάλι.

Έχεις αποτύχει στο παρελθόν; Και λοιπόν;… στο παρελθόν. Άστο πίσω σου. Μην αυτομαστιγώνεσαι. Δεν χαρακτηρίζει αυτό την αξία σου άπαξ. Το ότι δεν είσαι εκεί που θα ήθελες σήμερα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είσαι εκεί κάποια μέρα. Κάνε την ανατροπή. Είναι θέμα επιλογής. Σήκω και προσπάθησε ξανά.

Το μόνο που μπορείς μάλλον να ελέγξεις απόλυτα είναι το πώς θα αντιδράσεις στα πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις. Έχω παρατηρήσει ότι όσο περισσότερο μπορεί να προσαρμοστείς στις καταστάσεις της ζωής, τόσο πιο ψηλά θα ανεβαίνεις και τόσο πιο εύκολα θα είσαι σε θέση να ανακάμπτεις από τις «ελεύθερες» πτώσεις.

Μπορεί να χρειαστεί να μείνεις για λίγο μόνος… στην ησυχία… πριν συνειδητοποιήσεις… Γιατί, πως μπορείς να σταθείς μόνος σου με αυτοπεποίθηση;!

Δεν μπορείς να αρχίσεις να συναντιέσαι με τον αληθινό σου εαυτό, πριν χαθείς σε αυτό τον κόσμο.
Το να συνειδητοποιήσεις ότι έχεις χαθεί είναι το πρώτο βήμα για να ζήσεις τη ζωή που θέλεις. Το δεύτερο βήμα είναι να αφήσεις τη ζωή που δεν θέλεις.

Όραμα χωρίς δράση είναι ονειροπόληση και η δράση χωρίς όραμα είναι ένας εφιάλτης

Η καρδιά σου είναι ελεύθερη, έχε το θάρρος να την ακούσεις και να την ακολουθήσεις.

Όλα είναι όπως θα έπρεπε να είναι. Είναι τρελό αλλά δες πως καταλήγεις πάντα εκεί που προορίζεσαι να είσαι. Ακόμη και οι πιο δυσκολες καταστάσεις τελικά διδάσκουν σημαντικά μαθήματα, που ποτέ δεν είχες ονειρευτεί ότι θα είχες την ευκαιρία να μάθεις.

Έχω παρατηρήσει μέσα από προσωπικές μου εμπειρίες, ότι συνήθως ο πιο βαθύς πόνος είναι που σε κάνει να αναπτύξεις στα κόκκινα τις δυνατότητες σου. Χωρίς πόνο, δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή. Αλλά να θυμάσαι, ο πόνος, όπως ακριβώς και τα πάντα στη ζωή, έχει ως στόχο να μάθεις από αυτόν, όχι να του επιτρέψει να μείνει…

Μια από τις δυσκολότερες αποφάσεις που θα αντιμετωπίζεις στη ζωή είναι το αν θα φύγεις μακριά ή θα κάνεις άλλο ένα βήμα προς τα εμπρός.

Αν πιάσεις τον εαυτό σου σε ένα κύκλο να προσπαθείς να αλλάξεις κάποιον ή να προσπαθείς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου εναντίον κάποιου που προσπαθεί να σε αλλάξει, φύγε μακριά… και στη συνέχεια να αφεθείς ελεύθερη.

Η καρδιά σου είναι ελεύθερη, έχε το θάρρος να την ακούσεις και να την ακολουθήσεις

Βρήκες την ισορροπία μέσα σου; Μπορείς να ισορροπήσεις και τον κόσμο γύρω σου.
Είναι πολύ χρήσιμο να γίνεις φίλος με τον εαυτό σου, πριν γίνεις φίλος με άλλους. Πριν αρχίσεις να διορθώνεις τους άλλους, μάλλον θα πρέπει να διορθώσεις τον εαυτό σου. Κάνε χαρούμενο τον εαυτό σου, πριν κάνεις τους άλλους χαρούμενους. Αυτό δεν λέγεται εγωισμός, αλλά προσωπική ανάπτυξη, αυτοβελτίωση.

Ανησυχείς για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσένα; Τους ανήκεις.

Μόνο όταν δεν επιζητάς την έγκριση από οποιονδήποτε άλλο παρά μόνο του εαυτού σου μπορείς να ανήκεις σε εσένα. Ούτως ή άλλως είναι προτιμότερο να δείχνουμε προσοχή σε αυτά που οι άνθρωποι κάνουν και λιγότερο από αυτό που λένε…

Είσαι ευγνώμων για αυτά που έχεις; Θα καταλήξεις να έχεις ακόμα περισσότερα.

Αν κάνουμε focus σε αυτά που δεν έχουμε, ποτέ δεν θα έχουμε αρκετά. Η ευτυχία κατοικεί στη ψυχή. Η αφθονία δεν είναι το πόσα έχεις, είναι το πώς αισθάνεσαι για αυτά που έχεις. Το χειρότερο δε; Όταν παίρνουμε τα πράγματα για δεδομένα, μάλλον η ευτυχία επιλέγει να φεύγει μακριά.

Ναι, τα πάντα θα πάνε καλά.

Ίσως όχι σήμερα, αλλά τελικά. Θα υπάρξουν στιγμές που φαίνεται ότι όλα όσα θα μπορούσαν να πάνε στραβά, πάνε στραβά. Και μπορεί να νιώθεις σαν να είσαι κολλημένος εκεί για πάντα, αλλά δεν θα είσαι. Ο ήλιος δεν λάμπει κάθε μέρα. Σίγουρα και μπορεί να βρεθείς σε μια τεράστια καταιγίδα αλλά τελικά ο ήλιος θα βγει και θα λάμψει και πάλι. Μερικές φορές εξαρτάται από εμάς, να μείνουμε όσο το δυνατόν πιο δυνατοί γίνεται ώστε να καταφέρουμε να δούμε και πάλι τις ακτίνες του ήλιου…

With love: Μου θυμίζω σχεδόν καθημερινά, ότι πολλές φορές, όταν τα πράγματα μοιάζουν να καταρρέουν, μάλλον στην πραγματικότητα βρίσκουν επιτέλους τη θέση τους…

Κατ

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News