Θηλασμός: Το πρώτο ανεκτίμητο δώρο στο αγγελούδι σου

By

Γέννησες και τώρα πια είσαι σπίτι με το αγγελούδι σου αγκαλιά…

Και φαντάζομαι πως αν θηλάζεις τα έχεις παίξει με τα σερί θηλασμών και ειδικών… Μη νιώθεις μόνη! Το περνάω και εγώ… Θέλει να είσαι στρατιώτης, ήρεμη, αποφασισμένη.

Η εμπειρία είναι μοναδική και το γνωρίζουμε πολύ καλά… Όμως στην πράξη, μέχρι να συντονιστούμε με ικανοποιητική ΡΟΗ με το μωράκι και να μπει σε ένα πρόγραμμα, είναι … εξαντλητικό και όχι πάντα εύκολο!

Ο θηλασμός θέλει τρόπο

Oφείλω να σου πω πως με τον ερχομό της δεύτερης κόρης μου έμαθα πράγματα για τον θηλασμό που αγνοούσα. Ναι, σαφώς ήξερα τα βασικά αλλά οι λεπτομέρειες εδώ κάνουν τη διαφορά, ειδικά το πρώτο δεκαήμερο!

Τι πρέπει να κάνεις

Μέχρι να έχουμε τις κενώσεις και ουρήσεις (5-6 ανά 24ωρο):

Κρατάμε σημειώσεις

Νοικιάζουμε ζυγαριά και ζυγίζουμε παρόμοια ώρα με παρόμοιες συνθήκες (πάνα, ντυμένο, μόλις θήλασε κτλ). Κρατάς κάτι σαν ημερολόγιο θηλασμού και ανάπτυξης του βρέφους. Δεν μας ενδιαφέρει πόσο παίρνει κάθε μέρα ή στο 3ημερο, μας ενδιαφέρει να μη χάνει και να έχει αυξητική πορεία. Έχουμε περιθώριο να ανακτήσει το βάρος γέννησης! Άπαξ και πάρει μπρος το σύστημα, μετά η αυξητική πορεία θα είναι ραγδαία!

Επαγγελματικό θήλαστρο διπλής άντλησης

Νοικιάζεις επαγγελματικό θήλαστρο διπλής άντλησης ώστε να δίνεις το σωστό ερέθισμα στο στήθος, ακόμη κι αν το μωρό δεν τα καταφέρνει τόσο καλά. Αυτό θα σου αυξήσει την παραγωγή. Για αρχή, κάνε 2-3 αντλήσεις τη μέρα (όχι βράδυ) και περίμενε 2 μέρες, μην απογοητευτείς αν δε βγαίνει ποσότητα. Το σώμα σου είναι φτιαγμένο να φτιάχνει γάλα για ένα μωρό, όχι για ένα μηχάνημα… Θέλει λίγο χρόνο 😉

Τσάι θηλασμού

Πίνεις 5-6 φλυτζάνια την ημέρα (με λεμόνι, κρύο/ζεστό)

Κάψουλες για Αύξηση Μητρικού Γάλακτος

Αν περάσουν οι 10 μέρες και “δεν βλέπεις φως” συστήνω τις κάψουλες More milk plus της αμερικάνικης Motherlove που περιέχουν εκχυλίσματα από: Γαϊδουράγκαθο, μάραθο, τριγωνέλλα και τσουκνίδα (!). Είναι φυτικά γαλακταγωγά και τα παίρνεις για 5 μέρες (5 κάψουλες τη μέρα) και σταματάς σταδιακά.

Βοηθός Μητρότητας

Ζήτα τη συνδρομή μιας Βοηθού Μητρότητας. Δεν είναι ντροπή ούτε θα σε κάνει κακή μητέρα. Χρειάζεσαι βοήθεια για να κάνεις κάποια πράγματα σωστά!

With love: Φρόντισε τον εαυτό σου παράλληλα με πολλάαααα υγρά και ελαφριά ισορροπημένη διατροφή. Και αν έχεις την “πολυτέλεια” ξέκλεβε ύπνο δίπλα στο μωράκι τα διαστήματα που κοιμάται και το ίδιο?❤️

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News