keepup_minetta

“Τι δουλειά έχω εγώ μέσα στο ασθενοφόρο;”

By

Σχεδόν δέκα χρόνια πριν…


4.00-5.00 Ξημερώματα Πέμπτης: Ξαφνικοί αφόρητοι πόνοι, κρύος ιδρώτας και σπασμοί χωρίς να μπορώ να ορίσω μια στάση ανακούφισης.

Δεν μου είχε ξανασυμβεί κάτι σοβαρό, ποτέ και δεν είχα καμιά πρότερη προειδοποίηση. Νομίζω τουλάχιστον. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι ποτέ δεν νιώθω “άρρωστη” παρά μόνο όταν φτάσει ο οργανισμός μου στα “κόκκινα”.

Το μόνο που πρόλαβα να κάνω ήταν να τηλεφωνήσω σε αγαπημένη φίλη, στην οποία και δε χρειάστηκε να εξηγήσω πολλά πολλά. Σε χρόνο ρεκόρ με μετέφερε στον Ευαγγελισμό. Βλέπεις θεώρησα ότι θα αρκούσε κάποια αναλγητική ένεση και σκεφτόμουν ότι θα έφευγα κατευθείαν για Ταύρο στο Star (εκείνη την περίοδο έκανα την εκπομπή Star Cafe.) Υπολόγιζα όμως χωρίς τον ξενοδόχο, το νεφρό μου και την περιπέτεια υγείας που είχα να αντιμετωπίσω…

Χωρίς πολλά πολλά χρειάστηκε να μετακομιστώ σε ιδιωτική κλινική για εισαγωγή. Ζήτησα από τη φίλη μου να επικοινωνήσει με την αδελφή μου (και όχι με τους γονείς μου για να μην τρομάξουν) στη Θεσσαλονίκη, να ενημερώσει ότι έχω κάποια αδιαθεσία, ώστε να μην ανησυχήσουν εφόσον δεν θα με δουν στην εκπομπή.

Οι τραυματιοφορείς (μετά από τουλάχιστον 3 παυσίπονες ενέσεις) μου φαινόντουσαν κούκλοι μέσα στις στολές τους καθώς με μετέφεραν στο ασθενοφόρο. Μέσα στον πόνο μου, χωρίς να έχουν παύσει όμως οι σπασμοί από τον αφόρητο κολικό, περιεργαζόμουν το εσωτερικό του ασθενοφόρου και σκεφτόμουν: “τι δουλειά έχω εγώ εδώ μέσα;”… και όπως πάντα, παρά τα βογκητά, προσπαθώντας να διασκεδάσω την κατάσταση, ζήτησα να βάλουμε και τη σειρήνα να κάνω την πρεμιέρα μεταφοράς μου εντυπωσιακή!

Μετά από πέντε εφιαλτικά 24ωρα, τα οποία δεν θα ξεχάσω ποτέ, διαγνώστηκε πυελονεφρίτιδα και κρίθηκε αναγκαίο να νοσηλευτώ 10 και πλέον μέρες.

Αφού υποχώρησε ο πόνος ήρθε η επώδυνη σκέψη ότι η συμμετοχή της ασφάλειας του δημοσίου στο συνολικό κόστος νοσηλείας μου ήταν τόσο “αστεία” και με γραφειοκρατικά διαδικαστικά που ντράπηκα και να χρησιμοποιήσω. Δεύτερη συνειδητοποίηση; Ότι δεν έχω ιδιωτική ασφάλεια.

Δεν πίστευα ποτέ ότι εγώ θα χρειαστώ κάτι. Ότι θα μου συμβεί κάτι τόσο σοβαρό. Δεν το είχα φροντίσει.

Εκπληκτικό μάθημα:

1) Δεν είμαι ο Χαϊλάντερ. Έμαθα να αγαπώ περισσότερο τον εαυτό μου. Να μην ξεχνώ την ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα μου, μειώνοντας στρεσογόνες καταστάσεις και αναγνωρίζοντας τη χρόνια κόπωση. Δεν χρειάζεται να κάνω εγώ τα πάντα.

2) Στον καθένα μας μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε από το ένα κλάσμα του δευτερολέπτου στο άλλο. Προνοώ και εξασφαλίζω τις καλύτερες παροχές υγείας!

Γιατί μέσα στον πόνο και την ταλαιπωρία σου είναι υπέροχο να τρέχει πριν από εσένα για σένα ο ασφαλιστής σου και να τα φροντίζει όλα χωρίς να άγχεσαι τόσο για τα διαδικαστικά όσο και για το κόστος.

With love: love yourself, take care of your family. There are people that know the right way to take care of you.

Εγώ και η οικογένεια μου αξίζουμε την καλύτερη ασφάλεια και φροντίδα υγείας

Το να βρεις την ασφαλιστική που θα σε κάνει να νιώθεις πως ό,τι και αν προκύψει θα είναι δίπλα σου, ομολογώ πως δεν είναι εύκολη υπόθεση. Δεν είναι αναγκαίο πρώτα να πάθεις και μετά να μάθεις, για να αναγνωρίσεις την αξία της ιδιωτικής ασφάλισης, ούτε να ανακαλύψεις στην πράξη αν το πρόγραμμα υγείας που έχεις επιλέξει κάνει όσα υπόσχεται τελικά. Ύστερα από μια σειρά εταιρειών και προγραμμάτων, σου προτείνω να εμπιστευτείς τη ΜΙΝΕΤΤΑ.

Γιατί;

  • Η ΜΙΝΕΤΤΑ είναι μία από τις παλαιότερες ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας, με σχεδόν 50 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην αγορά.
  • Ειδικά όταν κάνεις οικογένεια και έχεις παιδάκια θέλεις να ξέρεις πως έχεις επιλέξει ένα πρόγραμμα που διασφαλίζει όλα τα μέλη, όπως το MINETTA Care.
  • Το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρέχει ουσιαστικές καλύψεις σε πραγματικά πολύ προσιτό κόστος, ενώ ασφαλίζονται εντελώς δωρεάν τα παιδιά έως 14 ετών (μέχρι δύο παιδιά), όταν και οι δυο γονείς είναι ασφαλισμένοι στο πρόγραμμα.

Το πιο σημαντικό; Νιώθω σίγουρη πως σε κάθε περίπτωση θα είναι κοντά μου και θα μου εξασφαλίσουν το καλύτερο και σε εμένα, και στον Νεκτάριο αλλά και στα δύο πλέον κορίτσια μου!

Και αν το κόστος μιας ιδιωτικής ασφάλειας υγείας, είναι κάτι που σε απασχολεί…

1) Υπάρχουν πλέον προνομιακά οικονομικά προγράμματα από σοβαρές ασφαλιστικές, όπως η ΜΙΝΕΤΤΑ, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του καθενός μας. (Μπορείς να εξοφλήσεις τα ασφάλιστρα έως και σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις με τη χρήση πιστωτικής κάρτας στο pay.minetta.gr, και κάθε ασφαλισμένος στην Εταιρία δικαιούται δωρεάν την Κάρτα Προνομίων ΜΙΝΕΤΤΑ. Με την Κάρτα Προνομίων τόσο ο ασφαλισμένος όσο και τα προστατευόμενα μέλη του αποκτούν πρόσβαση σε παροχές και εκπτώσεις για την υγεία τους αλλά και για καθημερινές αγορές της οικογένειας.)

2) Προσωπικά προτιμώ να κάνω οικονομία και να στερούμε οτιδήποτε άλλο παρά να κάνω “έκπτωση” από την ασφάλεια και την φροντίδα της υγείας μου και της υγείας των παιδιών μου, ειδικά στη δύσκολη περίοδο που ζούμε όπου το η κρατική μέριμνα δεν μπορεί να ανταποκριθεί και να μας καλύψει.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News