Πάμε για πεζοπορία στο φαράγγι του Λούσιου με το Signature Travel

By

Πέτρινα αρχοντικά, βυζαντινές εκκλησίες, πυκνά δάση και στο βάθος το άκουσμα του Λούσιου ποταμού: αυτά είναι τα στοιχεία, που συνθέτουν την εικόνα της Ορεινής Αρκαδίας. Τα σημαντικότερα χωριά της, η Στεμνίτσα και η Δημητσάνα, στέκονται αγέρωχα πάνω από τον ποταμό σε υψόμετρο 1.080 μέτρων.

Αν παρόλα αυτά θες να ξεφύγεις από τα καθιερωμένα και να ξυπνήσεις σώμα και πνέυμα, άσε τις βαλίτσες σου στο Koustenis Village Hotel Resort και ακολούθησε με. Το Signature Travel μου έδειξε το δρόμο και εγώ φόρεσα άνετα παπούτσια και ξεκίνησα για το φαράγγι του Λούσιου.

lousios-faraggi-monopati-oreini-arkadia-kl2real

Πεζοπορία στον ποταμό Λούσιο

Τι να πρωτοπείς για το θέαμα, που αντικρίζεις! Κρυστάλλινα νερά, γαλαζοπράσινα χρώματα, δέντρα που βουτούν κυριολεκτικά στο νερό και ιστορία. Τα αρχαία απομεινάρια της Γορτύνας συναντούν τις βυζαντινές εκκλησίες και το ποτάμι του Λούσιου σε προκαλεί ακόμα για βουτιές στα παγωμένα νερά του. Τα μονοπάτια για να απολαύσεις αυτό το θέαμα δεν είναι εύκολα προσβάσιμα, αλλά αξίζουν τον κόπο και την προσοχή σου. Εξάλλου γι αυτό ήρθαμε. Λίγο σκαρφάλωμα, αλλά το θέαμα σε ανταμείβει. Η φυσική σου κατάσταση θα βελτιωθεί άμεσα και θα αναζητάς συνεχώς και άλλο μονοπάτι, το μέρος δε θα σε απογοητεύσει….

lousio-potami-oreini-arkadia-kl2real

Συνεχίζοντας τον περίπατο στα μονοπάτια του Λούσιου βρίσκεσαι αντιμέτωπος με την θρησκεία. Πολλές οι εκκλησίες και ακόμα περισσότερα τα μοναστήρια στο διάβα σου (Αγ Ανδρέας, Παλαιά Μονή Φιλοσόφου, Ιερά Μονή Καλαμίου).

Με ανηφορική πλέον κλίση φεύγουμε από τον ποταμό και πάμε να κατακτήσουμε την κορυφή ή έστω μέχρι εκεί που θα αντέξουμε. Το μοναστήρι του Τίμιου Προδρόμου είναι ο στόχος μας. Σε μια κατάφυτη περιοχή, εκεί όπου θα συναντήσεις ροζ, μοβ και κόκκινα δέντρα ανάμεσα στα κλασσικά πράσινα, εκεί θα μπορέσεις να δεις την πραγματική δύναμη της φύσης.

Ο ορίζοντας ζωγραφίζεται μπροστά σου και εσύ μπορείς να νιώθεις τυχερός, που αντικρίζεις αυτό το θέαμα.

lousios-faraggi-monopatia-kl2real

Αντέξαμε! Το μονοπάτι σε οδηγεί στη Μονή του Τίμιου Προδρόμου, ένα ανδρικό μοναστήρι του 12ου αιώνα, που είναι χτισμένο κυριολεκτικά ένα βήμα από το γκρεμό. Ανάμεσα στα κούφια βράχια στέκεται ακόμα εκεί κάνοντας τον καθένα να ανατριχιάζει στη θέα του.

lousios-faraggi-oreini-arkadia-monastiri-kl2real
Όσο ψηλά κι αν ανέβεις, ο Λούσιος κάνει αισθητή την παρουσία του ως soundtrack του ταξιδιού σου. Τώρα ήρθε η ώρα για επιστροφή, πιο ξεκούραστα είναι κατηφορικά!

Ευχαριστούμε το Signature Travel για την χορηγία του ταξιδιού και το Koustenis Village Hotel Resort για την φιλοξενία του.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News