keepup_psyxologia

10 πράγματα που κάνουν οι αποτελεσματικοί άνθρωποι

By

1. Οι αποτελεσματικοί άνθρωποι ιεραρχούν προτεραιότητες

Αναγνωρίζουν ότι δραστηριότητα δεν σημαίνει κατ’ανάγκη αποτελέσματα. Έχουν σαφέστατα χρονοδιαγράμματα για το τι κάνουν και πότε,για το ποιο είναι σημαντικό και ποιο όχι. Αυτό τους επιτρέπει να αυξάνουν την εστίασή τους μειώνοντας παράλληλα τον αριθμό των ενεργειών τους.

2. Είναι ειλικρινείς και δε μασούν τα λόγια τους

Οι αποτελεσματικοί άνθρωποι δεν θυσιάζουν τη χρησιμότητά τους στο βωμό του να γίνουν απλά αρεστοί.

3. “Γνωρίζουν πως δε γνωρίζουν τα πάντα”

Ακριβώς για αυτό το λόγο δε σταματούν ποτέ να μαθαίνουν. Ψάχνουν για γνώση και είναι έτοιμοι να ρουφήξουν σαν σφουγγάρια.

4. Είναι ” καλοί κλέφτες”

Κλέβουν τις καλές συνήθειες των ανθρώπων που συναναστρέφονται. Ψάχνουν για τις καλύτερες πρακτικές των φίλων ή ανταγωνιστών τους τις υιοθετούν και τις προσαρμόζουν στο δικό τους στυλ. Δεν έχουν ανασφάλεια ότι δεν ξέρουν.

5. Κάνουν ερωτήσεις

Δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοφυία για να κάνεις ερωτήσεις. Άλλωστε τα παιδιά συνέχεια ρωτούν( ας διδαχθούμε από αυτά). Εμείς μόλις μεγαλώσουμε νομίζουμε πως τα ξέρουμε όλα και σταματάμε να ρωτάμε. Οι αποτελεσματικοί ρωτούν ακατάπαυστα, έχουν φυσική περιέργεια για τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω τους. ( Όσο για τις σωστές ερωτήσεις… θα είναι από μόνο του ολόκληρο άρθρο… to be continue)

6. Είναι συνεργάσιμοι

Γνωρίζουν πως δύο μυαλά σκέφτονται και παράγουν καλύτερα από ένα. Έχουν νοοτροπία κερδίζω-κερδίζεις και όχι κερδίζω-χάνεις. Δεν παρασύρονται από εγωκεντρισμό και ξέρουν καλά πως η πάσα κάνει ευτυχισμένους δύο.!!!!

7. Έχουν υπομονή

Δεν απογοητεύονται όταν δεν παίρνουν άμεσα αποτελέσματα. Έχουν πίστη στη διαδικασία “πρώτα σπείρω και μετά θερίζω”.

8. Αυτοδιορθώνονται

Έχουν υψηλό επίπεδο αυτοκριτικής και αυτο-αξιολόγησης. Οι λιγότεροι αποτελεσματικοί σπάνια το κάνουν αυτό,αντιθέτως έχουν μία έτοιμη δικαιολογία πως για όλα φταίνε οι άλλοι ή η τύχη τους. Ο αποτελεσματικός αναλύει τις πράξεις του και βλέπει εάν αυτές αποκλείνουν από την πορεία που έχει χαράξει, ώστε με διορθωτικές κινήσεις να είναι σε τροχιά πραγματοποίησης των αποτελεσμάτων που επιθυμεί.

9. Ψάχνουν σε κάθε κατάσταση το θετικό

Επιλέγουν να είναι “μέλισσες” και όχι “μύγες”. Σε ένα χωράφι γεμάτο λουλούδια η μύγα θα επιλέξει τη μία και μοναδική ακαθαρσία. Αντιθέτως η μέλισσα σε ένα χωράφι γεμάτο ακαθαρσίες θα βρει και θα επιλέξει το μοναδικό λουλούδι…

10. Βάζουν τους άλλους πρώτους και όχι τον εαυτό τους

Είναι τρόπος ζωής τους να υποστηρίζουν τους άλλους να πάρουν αυτό που θέλουν. Πλησιάζουν τους γύρω τους πάντα με διάθεση πρώτα να δώσουν. Αυτή ακριβώς η νοοτροπία, τους δίνει μία απίστευτη ενέργεια να καταφέρνουν τους δικούς τους στόχους. Ακούγεται κάπως μεταφυσικό αλλά δεν είναι. Επίσης χαίρονται με τα καλά αποτελέσματα των φίλων και γνωστών τους.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
Fashion Style

H πιο σέξι influencer μας δείχνει τα αγαπημένα της μαγιό- Δες πού μπορείς να τα αγοράσεις αλλά και πού θα βρεις παρόμοια

Aν ρωτήσεις τον σύντροφό σου ή έναν οποιονδήποτε άντρα ποια influencer θεωρεί την πιο σέξι τότε είμαι σίγουρη πως...
Διαβάστε Περισσότερα