Αντίκυρα: Ένα γραφικό, παραθαλάσσιο χωριό στους πρόποδες του Παρνασσού

By

Πώς θα σου φαινόταν εάν σου έλεγα πως σε 20 λεπτά από τον  Παρνασσό μπορείς να βρεθείς σε ένα παραθαλάσσιο παράδεισο, την Αντίκυρα;

antikyra-1

Το γραφικό ψαροχώρι, η Αντίκυρα, είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός με θέα τον ανοιχτό ορίζοντα αλλά και τον -χιονισμένο πλέον- Παρνασσό. Δεν είναι λίγοι που πιστεύουν πως τα νορβηγικά φιόρδ στην Ελλάδα βρήκαν την τοποθεσία τους, την Αντίκυρα. Αν δεν μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε βουνό και θάλασσα, η Αντίκυρα είναι για εσένα.

antikyra

Η Αντίκυρα, η «Γη των Μουσών» συνδυάζει πλούσια φύση, θάλασσα και βουνό, αλλά και παράδοση και ιστορία, αφού η ιστορία της χάνεται στα βάθη των αιώνων. Η ανάπτυξη της οφείλεται κυρίως στην ίδρυση του εργοστασίου αλουμινίου το 1960, όμως αυτό δεν επεμβαίνει στη φυσική της ομορφιά.

antikyra-7

Κατά την άφιξή σου στην Αντίκυρα θα σε συναρπάσει η εικόνα του φάρου στο λιμάνι και οι χρυσές της παραλίες. Ο απάνεμος κόλπος είναι το πρώτο, που θα συναντήσεις με θέα το τεράστιο βουνό Κεφαλή. Ο οικισμός είναι ήσυχα χτισμένος με λίγα σπίτια, υπάρχει ένα μικρός παραλιακός δρόμος, ιδανικός για περπάτημα. Μία βόλτα κατά μήκος της παραλίας επιβάλλεται για να γνωρίσεις το λιµανάκι µε το φάρο, τα αραγµένα καράβια και να διαπιστώσεις πως ακόμα και σ΄αυτό το γαλήνιο τόπο ακόμα οι επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται κρατώντας τον κόσμο τους χειμώνα – καλοκαίρι.

antikyra-5

Τους χειμερινούς μήνες, η Αντίκυρα είναι ιδανική για ένα city break. Μπορείς να θαυμάσεις τη φύση, να ευχαριστηθείς τον ήλιο –όταν έχει- και να βρεθείς σε μία στιγμή στο βουνό. Το καλοκαίρι από την άλλη έχει την αίγλη του, καθώς χρυσές παραλίες σε περιμένουν για βουτιές και τα ιστιοπλοϊκά αράζουν χαρίζοντας σου απόλυτη ξεγνοιασιά.

antikyra-8

You may also like

Hot News