Ήλιος στον Λέοντα: Ο ταπεινός βασιλιάς ή ο ψωνισμένος σταρ;

By

Η διέλευση του Ήλιου απ’ τον Λέοντα, όπως και κάθε άλλη αστρολογική διέλευση, έχει να διδάξει σε όλους μας κάποια πράγματα (όχι μόνο στους Λέοντες).

Η έμφαση εδώ δίνεται στο εγώ: Θα το χρησιμοποιήσεις για να γίνεις ένα ακτινοβόλο κέντρο που οργανώνει και δίνει ζεστασιά, ένας όμορφος βασιλιάς, ή για να λειτουργήσεις σαν ψωνισμένος σταρ που όμως σύντομα θα ταπεινωθεί; Γιατί κάθε τεχνητή ύψωση του εγώ, ακολουθείται απ’ την ανάλογη κάθοδό του…
Ήλιος στον Λέοντα 1

Έτσι λοιπόν αυτή την εποχή που διατρέχει ο Ήλιος στον Λέοντα (έως 23/8) δυναμώνει την αυτοπεποίθηση και το εγώ μας. Σε έναν πιο αδύναμο και προβληματικό χαρακτήρα όμως, μπορεί να διογκώσει την fake αίσθηση σπουδαιότητας και την ματαιοδοξία και να δημιουργήσει τον τύπο ανθρώπου που λέγεται “το άδειο τενεκεδάκι που κάνει πολύ θόρυβο”. Δεν είναι ο πραγματικός στόχος όμως αυτός, ούτε και η υγιής εκδήλωση του Ηλίου στον Λέοντα.

Όλοι μας πρέπει να είμαστε περήφανοι για την υπόστασή μας, λέει η θέση αυτή, γιατί όλοι μας κουβαλάμε τον θεϊκό σπινθήρα, την ιερότητα του Θεού μέσα μας, που αναμένει να εκδηλωθεί με πράξεις στοργικότητας στη γη. Δεν είμαστε εδώ για να αυτοθαυμαζόμαστε ωστόσο – η επικέντρωση στο εγώ όχι μόνο θα σβήσει αργά ή γρήγορα τον Ήλιο που είμαστε, αλλά θα φέρει και την πτώση, την ταπείνωση, ειδικά φέτος κοντά στις 9 Αυγούστου που ο Ήλιος θα σχηματίσει δύσκολη όψη με τον ρεαλιστή Κρόνο, και τότε θα δούμε ποιοι πραγματικά είμαστε…
Ήλιος στον Λέοντα 4

Ένας αληθινός βασιλιάς δεν βρίσκεται στη θέση αυτή για να αυτοθαυμάζεται, αλλά για να γίνει ένα κέντρο οργάνωσης της ζωής και ένα φωτεινό παράδειγμα αρχοντιάς κι αξιοπρέπειας. Κάποιος που ζει με αυτά τα υψηλά στάνταρ, η ζωή θα τον ανυψώσει ουσιαστικά, χωρίς να χρειαστεί το ίδιο το άτομο να καταφεύγει σε επίδειξη και ματαιόδοξη αυτοπροβολή για να πάρει θαυμασμό.

Γιατί είναι τα άτομα που δεν είναι ευχαριστημένα με τον εαυτό τους ουσιαστικά που καταφεύγουν σε τέτοια ματαιόδοξα μέσα. Η αυτοπεποίθηση χτίζεται με φυσικό τρόπο αν ο άνθρωπος (και η συνείδησή του) είναι πραγματικά περήφανος για τις πράξεις και το ποιόν του.
Ήλιος στον Λέοντα 3

Ξεκίνα να κάνεις πράξεις ηρωικές, αν δεν έχεις αυτοπεποίθηση, και τότε θα την χτίσεις. Πράξη ηρωική μπορεί να είναι και το ξεπέρασμα βλαβερών συνηθειών – όλοι ξέρουμε πόσο περήφανοι και πιο δυνατοί νιώσαμε όταν σταματήσαμε το κάπνισμα ή άλλη βλαβερή συνήθεια.

Πράξη ηρωική είναι η βοήθεια των ανθρώπων και η αυταπάρνηση. Γενικά η προσπάθεια ξεπεράσματος του εγώ, είναι πράξη ηρωική, γιατί μας επιτρέπει να γίνουμε κάτι περισσότερο και να λάμψει ο εσωτερικός μας σπινθήρας.

Γι’ αυτό, μην προσπαθείς με ματαιόδοξα μέσα να λάμψεις, καθώς δεν θα κρατήσει πολύ αυτή η λάμψη, αλλά ακόμα κι αν κρατήσει, δεν θα φέρει εσωτερική ικανοποίηση παρά μόνο θα αυξήσει τις νευρώσεις, όπως βλέπουμε στους περισσότερους σταρ του Χόλιγουντ. Κάνε κάτι αιώνιο με τον Ήλιο που είσαι…

You may also like

Follow @keepupgr


This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Hot News

post-image
Mind & Soul Σεξ & Σχέσεις

Τι είναι το “series cheating” που μπορεί να οδηγήσει εσένα και το ταίρι σου στον χωρισμό;

Λέγεται πώς το 15% των ζευγαριών πλέον χωρίζουν λόγω αυτού. Τα πράγματα αλλάζουν και εκεί που οι περισσότεροι χώριζαν...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
ΔΙΑΤΡΟΦΗ Σωστή διατροφή

Ένας διατροφολόγος σου λέει πόσες φυτικές ίνες χρειάζεσαι την ημέρα για να χάσεις βάρος!

Μπορεί να νομίζεις ότι τρώγοντας λαχανικά όλη μέρα θα χάσεις βάρος (και σίγουρα ισχύει κάτι τέτοιο) αλλά αυτό δεν...
Διαβάστε Περισσότερα