Η ευγνωμοσύνη είναι πλούτος

By

Είναι ένα μυστικό της ζωής, πως όσο περισσότερο εκτιμάμε όσα έχουμε και όσο περισσότερη ευγνωμοσύνη τρέφουμε για τη ζωή και τους ανθρώπους, τόσο αυξάνει ο πλούτος και η ευημερία μας. Ένας ευγνώμονας άνθρωπος έχει ανοιχτά τα “κανάλια” του και δέχεται πιο εύκολα τις ευλογίες της ζωής, σε αντίθεση με έναν αγνώμονα άνθρωπο που ούτε χαίρεται τη ζωή του αλλά και κλείνει τα κανάλια των ευλογιών και της ευημερίας.
1-Η-ευγνωμοσύνη-είναι-πλούτος

 

Απόλαυσε τη ζωή!
Με την υπέροχη σύνοδο Αφροδίτης-Δία που κορυφώνεται στις 18 Αυγούστου, έρχεται ακριβώς στην επιφάνεια το θέμα της ευγνωμοσύνης και του πλούτου. Μια πολύ τυχερή σύνοδος, που αυξάνει τα έσοδα και φέρνει θετικές εξελίξεις στις σχέσεις, ενώ απολαμβάνουμε πλήρως τα δώρα της ζωής, τις ανέσεις, τις απολαύσεις, τον έρωτα, τη διασκέδαση, το παιχνίδι, την δημιουργικότητα και το καλοκαίρι.

Βέβαια το κλειδί για την απόλαυση είναι πάλι η ευγνωμοσύνη. Μπορεί κάποιος μίζερος άνθρωπος να απολαύσει; Όσα χρήματα κι ανέσεις κι αν έχει, αν κάποιος είναι αρνητικός και αγνώμονας, δεν θα απολαμβάνει τη ζωή. Ενώ απ’ την άλλη, ένας άνθρωπος που ξεχειλίζει με ευγνωμοσύνη -και είναι μια πολύ καλή άσκηση που πρέπει να κάνουμε καθημερινά, αυτή της ευγνωμοσύνης “count your blessings”- τότε θα απολαμβάνει πλήρως ακόμα και τα μικρότερα και πιο απλά πράγματα της ζωής.
2-Η-ευγνωμοσύνη-είναι-πλούτος

 

Ευχαρίστησε…
Η απληστία και η αδηφαγία κλείνουν κι αυτές τις πόρτες για την απόλαυση της ζωής και την ευγνωμοσύνη. Και είναι ένας κίνδυνος αυτός με την σύνοδο Αφροδίτης-Δία, η οποία μπορεί ακριβώς να ωθήσει σε αδηφαγία και σε υπερβολές σε όλα τα επίπεδα, κάτι που χρειάζεται προσοχή. Γινόμαστε έτσι οι κακομαθημένοι που όλο θέλουν να παίρνουν και να απολαμβάνουν. Γι’ αυτό ας φροντίσουμε να μην κακομάθουμε τον εαυτό μας αυτή τη περίοδο.

Το κέρας της Αμάλθειας λοιπόν είναι εδώ με την σύνοδο Αφροδίτης-Δία και προσφέρει τα δώρα του στον κόσμο, πάντα βεβαίως βάσει του κάρμα του καθενός. Γιατί κάποιοι μπορεί να έχουν μεγάλες προσδοκίες απ’ τις όψεις του Δία, χωρίς όμως να έχουν τις απαραίτητες “αποταμιεύσεις” στην “τράπεζα”.
3-Η-ευγνωμοσύνη-είναι-πλούτος

Δεν είναι κοινότοπο να πούμε ότι η ζωή προσφέρει τα δώρα της στους πιο γενναιόδωρους. Κι αν δεν έχεις χρήματα να δώσεις για να αυξήσεις την ευημερία σου, τότε δώσε κάτι απ’ τα ταλέντα σου στη ζωή και τους ανθρώπους, ώστε να τους κάνεις πιο υγιείς και πετυχημένους.

 

Δώσε το χρόνο σου, την προσοχή σου, την αγάπη σου, τις γνώσεις σου, τη σωματική σου δύναμη, την πρακτική υπηρεσία, ή ό,τι άλλο μπορείς. Και έτσι θα αυξήσεις τον πλούτο στη ζωή σου. Όμως πρόσεχε, μην κάνεις όλα τα παραπάνω με προσμονή αποτελέσματος, γιατί τότε μπλοκάρεις τη ροή της ενέργειας και γίνεσαι ένας μίζερος.

Το θέμα είναι να ξεχαστούμε στην προσφορά, να ξεχάσουμε τον εαυτό μας στο δόσιμό μας προς τη ζωή. Αυτό είναι πλούτος και πληρότητα…

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News