Τετράγωνο Άρη-Πλούτωνα – Η πάλη της Ανώτερης Θέλησης με την κατώτερη

By

Στις 6 Δεκεμβρίου κορυφώνεται η βίαιη όψη Άρη-Πλούτωνα, η οποία δημιουργεί το πολεμικό σκηνικό, ήδη απ’ τον Νοέμβριο, μια επιρροή επικίνδυνη, καθώς βγάζει ζωώδη ένστικτα, επιθυμίες και πάθη στην επιφάνεια. Είναι η όψη που προκάλεσε τα τρομοκρατικά χτυπήματα και πυροδότησε τις πολεμικές επιθέσεις, ενώ θα λειτουργεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Έως τότε, προσοχή και στην εγκληματικότητα.

Η όψη αυτή φέρνει στην επιφάνεια μια αρχετυπική σύγκρουση του ανθρώπου: την πάλη μεταξύ κατώτερης και ανώτερης θέλησης, την πάλη μεταξύ του εγώ και του Εαυτού, του προσωπικού θελήματος και του Θεϊκού Θελήματος.

1 Τετράγωνο Άρη-Πλούτωνα - Η πάλη της Ανώτερης Θέλησης με την κατώτερη…

Όταν ο άνθρωπος λειτουργεί από φόβο και άγνοια, όταν λειτουργεί από εγωισμό και βιασύνη, λειτουργεί συνήθως αυτοκαταστροφικά, μας λέει η όψη αυτή, γι’ αυτό είναι περίοδος όπου χρειάζεται προσοχή σε αυτοκαταστροφικές κινήσεις και σε τυφλές παρορμήσεις και πάθη. Τυφλωνόμαστε δε απ’ τον εγωισμό και τις δυνατές επιθυμίες μας, τις οποίες εμμονικά προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε.

Όμως η επιρροή αυτή ζητά δυο πράγματα: πρώτον, να μάθουμε να αφήνουμε το κατώτερο θέλημα στο θέλημα του Θεού, να “παραδίδουμε” τον εαυτό μας και να μην το παίζουμε θεοί που όλα θέλουν να τα ελέγχουν. Και δεύτερον, επειδή η όψη αυτή είναι καταστροφική, η καταστροφή πρέπει να εκδηλωθεί προς υγιείς δρόμους, προς την καταστροφή δηλαδή συνηθειών, νοοτροπιών, προσκολλήσεων, αδυναμιών. Είναι μια πολύ ισχυρή όψη, η οποία πρέπει να κατευθυνθεί προς σωστά μονοπάτια για να μην λειτουργήσει κανείς αυτοκαταστροφικά.

2 Τετράγωνο Άρη-Πλούτωνα - Η πάλη της Ανώτερης Θέλησης με την κατώτερη…

Το να πηγαίνουμε ενάντια στο Θείο Θέλημα καταλήγει σε ένα πράγμα, στην αυτο-εξάντληση. Είναι κρίσιμο λοιπόν αυτές τις μέρες να αφουγκραστούμε το Ανώτερο Θέλημα, γιατί είναι αυτό που θα μας οδηγήσει στο να επιβιώσουμε σε όλα τα επίπεδα – πολλές φορές το εγωιστικό θέλημα δεν ξέρει ποιο είναι το σωστό και καλό για το μέλλον μας, αλλά κινείται από φόβο.

Προσοχή λοιπόν σε ανταγωνισμούς και σε δυνατά θέλω που εξαντλούν τις ενέργειές μας. Ας κατευθυνθεί η ισχυρή ηφαιστειακή ενέργεια της όψης αυτής σε προστασία του δικαίου και του σωστού που αφορά τους άλλους και την κοινωνία. Προστατεύοντας τους άλλους και το κοινό καλό, μένουμε κι εμείς προστατευμένοι.

3 Τετράγωνο Άρη-Πλούτωνα - Η πάλη της Ανώτερης Θέλησης με την κατώτερη…

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News