Αγάπη για τον εαυτό – Άσκηση

By

Για να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, πρέπει να είμαστε και αξιαγάπητοι. Η συνείδησή μας δεν θα επιτρέπει την αγάπη για τον εαυτό αν κάνουμε πράγματα απεχθή, καταστροφικά, άσχημα. Θα είμαστε δηλαδή αντιπαθητικοί στον ίδιο μας τον εαυτό αν κάνουμε πράγματα αντιπαθή, και θα περιμένουμε απ’ τους άλλους να μας αγαπούν ενώ εμείς οι ίδιοι δεν αγαπούμε τον εαυτό μας.

Έτσι, για να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, οφείλουμε να είμαστε όμορφοι σε όλα τα επίπεδα.

1 Αγάπη για τον εαυτό - Άσκηση

Ένα κακομαθημένο παιδάκι δεν θα το αγαπούν και θα αναγκάζεται με διάφορα τρικ να προσπαθεί να αποσπάσει την αγάπη. Γι’ αυτό δεν πρέπει να αναμένουμε την αγάπη απ’ τον εαυτό μας και τους άλλους αν δεν την αξίζουμε. Την αγάπη την αξίζουμε αν πραγματώνουμε στοιχεία άξια, αν είμαστε επί της ουσίας αξιαγάπητοι. Αλλιώς θα καταφεύγουμε σε τεχνάσματα, που είναι τόσο κοινά στην εποχή μας, τεχνάσματα κολακείας, ψεύτικης ομορφιάς και καλών τρόπων, εντυπωσιασμού, και άλλα πολλά.

2 Αγάπη για τον εαυτό - Άσκηση

Ας “σκανάρουμε” λοιπόν τον εαυτό και τη φυσιολογία μας ώστε να εντοπίσουμε εκείνα τα στοιχεία που μας κάνουν αντιπαθείς στον εαυτό μας και τους άλλους. Μπορούμε να πάρουμε ένα χαρτί και να γράψουμε 15 αρνητικά στοιχεία της προσωπικότητάς μας, των συνηθειών, του φυσικού σώματος, των συναισθημάτων και του νου μας. Καθώς τα γράφουμε, σκεφτόμαστε γιατί αυτά τα στοιχεία μας κάνουν αντιπαθείς. Δεν “κριτικάρουμε” τον εαυτό μας αλλά είμαστε απολύτως τίμιοι και κάνουμε μια ειλικρινή αυτό-εξομολόγηση.

Όταν τελειώσουμε τη καταγραφή, καίμε το χαρτί και βεβαιώνουμε στον εαυτό μας ότι δεν θα ξαναλειτουργήσει αυτά τα στοιχεία. Όταν χρειαστεί, επαναλαμβάνουμε αυτή την άσκηση.

3 Αγάπη για τον εαυτό - Άσκηση

 

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News