Αυτοπροβολή, δημοφιλία – Το τίμημα της διασημότητας

By

Η αυτοπροβολή και η διασημότητα έχουν ένα τίμημα και δεν είναι απλά μια τιμή που γίνεται σε έναν άνθρωπο για το έργο του και την οποία απολαμβάνει χωρίς κάποιο χρέος.

Το άτομο που αναζητά την προβολή, ουσιαστικά αναζητά να πάρει ενέργεια – είναι δηλαδή ένας ακόμα τρόπος βαμπιρισμού. Αν καταφέρει και αποσπάσει την προσοχή/ενέργεια που ζητά, αυτή, εκτός από τον θαυμασμό, θα κουβαλά μαζί και “σκουπίδια” των “θαυμαστών”: εγωισμούς, κακίες, ζήλιες, λαγνείες και άλλες χαμηλές ποιότητες. Γι’ αυτό πολύ συχνά οι διάσημοι υποφέρουν από εθισμούς και άλλες ανισορροπίες, καθώς δεν γνωρίζουν πώς να διαχειριστούν όλες αυτές τις σκεπτομορφές και ενέργειες που δέχονται από το κοινό τους. Έτσι η διασημότητα και η δημοφιλία έρχονται με μεγάλο φορτίο και με την ανάγκη για υπεύθυνη χρήση τους.

kl_astro

Πόσες κοπέλες και πόσα αγόρια αλλά και ενήλικες ονειρεύονται και αναζητούν τη διασημότητα… Σε μια ασυναίσθητη προσπάθεια να πάρουν την ενέργεια/προσοχή και την επιβεβαίωση που δεν έλαβαν απ’ τους γονείς, και συγκεκριμένα απ’ τον πατέρα. Όμως δεν γνωρίζουν το τίμημα που αναφέρεται παραπάνω, αλλιώς δεν θα την αναζητούσαν τόσο ψυχαναγκαστικά.

Η δημοφιλία και η διασημότητα από μόνες τους δεν είναι κάτι το αρνητικό, αρκεί το άτομο να χρησιμοποιήσει τις ενέργειες του θαυμασμού που δέχεται για να τις “παραδώσει” σε ανώτερα συνειδησιακά πεδία, απ’ τα οποία θα αντλήσει κατόπιν και περισσότερη δημιουργικότητα ώστε να την προσφέρει στο κοινό του. Έτσι γίνεται ένας θετικός και δημιουργικός κύκλος, που τρέφει και εξελίσσει όλες τις πλευρές – θαυμαστές και διάσημο άτομο.

kl_astro01

Ανεξαρτήτως της ιδιότητας του διάσημου προσώπου, είτε είναι πολιτικός, ή καλλιτέχνης, ή πνευματικός δάσκαλος, ή αρχηγός μιας οργάνωσης, ή αθλητής, ή καθηγητής ή συγγραφέας κλπ, αν αναλάβει υπεύθυνα το θαυμασμό που δέχεται και δεν τον κρατήσει για τον εαυτό του, αλλά τον παραδώσει στο Θείον, τότε επιτελεί το έργο του πραγματικά.

Αντιθέτως, αν κρατήσει τον θαυμασμό για τον εαυτό του και επαίρεται ότι κατάφερε κάτι δικό του, χωρίς να δίνει τα εύσημα στη πραγματική πηγή των χαρισμάτων και της δύναμης, που είναι το Θείον, τότε αργά ή γρήγορα όχι μόνο θα πτωχεύσει στα ταλέντα και στα χαρίσματά του, αλλά όπως προαναφέρθηκε, θα δέχεται και τα “σκουπίδια” των θαυμαστών, τα οποία χωρίς την ένωση με το Θείον δεν θα μπορεί να τα μετουσιώσει και θα κινδυνεύει από νευρώσεις και ανισορροπίες.

Αυτός ο εγκλωβισμός του εγωισμού είναι επικίνδυνος για όλους τους ανθρώπους, καθώς δεν ανανεώνεται η ενέργεια, αλλά ακόμα πιο επικίνδυνος είναι για τους διάσημους. Όσο περισσότερη ενέργεια λαμβάνει κανείς, τόσο μεγαλύτερη ανάγκη για πιο υπεύθυνη χρήση της υπάρχει, ώστε να μην δημιουργούνται και ανάλογα μεγάλοι εγωισμοί.

kl_astro02

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News