Tips για αύξηση της δημιουργικότητας

By

Η δημιουργικότητα είναι απαραίτητη όχι μόνο στους καλλιτέχνες αλλά σε όλους τους ανθρώπους, ώστε να ζουν τη ζωή με αυθεντικότητα, ενθουσιασμό και χαρά. Κάθε δραστηριότητά μας μπορεί και πρέπει να γίνεται με δημιουργικότητα, είτε αυτό είναι η εργασία μας, είτε οι σχέσεις μας, ακόμα και πιο καθημερινά απλά πράγματα, απ’ το σφουγγάρισμα μέχρι και τα ψώνια. Γιατί αν δεν είμαστε δημιουργικοί, πέφτουμε σε ύπνο, λειτουργούμε στον “αυτόματο πιλότο” και δεν ζούμε πραγματικά και ικανοποιητικά.
1-Tips-για-αύξηση-της-δημιουργικότητας

Για να έχουμε δημιουργικότητα η πρώτη προϋπόθεση είναι να έχουμε ενέργεια. Χρειαζόμαστε φυσική, συναισθηματική και νοητική ενέργεια για να λειτουργούμε δημιουργικά σε όλα τα επίπεδα. Για να έχουμε ενέργεια καταρχήν θα πρέπει να μάθουμε να μην την σπαταλάμε, να μην είναι ο κουβάς μας τρύπιος και χάνει νερό, γιατί τότε ποτέ δεν θα μπορέσει να γεμίσει – και χρειαζόμαστε ξέχειλο ποτήρι για να είμαστε δημιουργικοί κι αυθεντικοί. Χάνουμε ενέργεια μέσα απ’ τις πολλές επαφές, μέσα απ’ τις πολλές κι αρνητικές σκέψεις και άγχη, μέσα απ’ την κακή διατροφή και την τοξίνωση, και με το να διασκορπίζουμε την προσοχή μας. Η πειθαρχία σε όλα τα επίπεδα θα κάνει το δοχείο μας στεγανό. Θα γεμίσουμε το δοχείο της ενέργειάς μας με τον διαλογισμό, την προσευχή, την υπηρεσία στους ανθρώπους και με το να ζούμε ζωή με στόχο, όχι άσκοπα.
2-Tips-για-αύξηση-της-δημιουργικότητας

Μην ασχολείσαι με πράγματα που δεν σου πάνε. Μόνο και μόνο για να κάνεις κάτι ή για να ευχαριστήσεις κάποιον και να πάρεις επιβεβαίωση, μπορεί να ασχολείσαι με πράγματα άσχετα και να διασκορπίζεις την ενέργειά σου. Άκου το μέσα σου, τι είναι αυτό που αγαπάς να κάνεις; Φυσικά δεν θα αρνηθείς τα καθήκοντά σου.

Για να έχουμε δημιουργικότητα χρειαζόμαστε σαφή στόχο. Ένας στόχος, ένα όραμα, θα μας φορτίσει με ενέργεια και θα γίνουμε πολύ δημιουργικοί. Τι είναι αυτό που θέλεις να γίνεις στη ζωή σου; Οραματίσου την χαρά και την επιτυχία, με ρεαλισμό ωστόσο και βάσει των ικανοτήτων σου, ώστε να μην πέσεις σε αυταπάτες. Σκέψου τι θέλεις να προσφέρεις μέσα απ’ τη ζωή σου, μέσα απ’ την εργασία σου. Μην ζεις άσκοπα. Να σκέφτεσαι συχνά τον στόχο της ζωής σου, κι αυτό θα σε κινητοποιεί.
3-Tips-για-αύξηση-της-δημιουργικότητας

Αύξησε την υγεία και την ζωτικότητά σου. Ξέρεις καλά τι πρέπει να αποφεύγεις για να έχεις υγεία και ζωτικότητα. Οι λάθος τροφές, το κάπνισμα, το αλκοόλ, το χασίς και άλλες βλαπτικές συνήθειες μειώνουν την ζωτικότητα και άρα την δημιουργικότητά σου. Με καθαρό σώμα θα έχεις και καθαρό νου για να μπορείς να είσαι δημιουργικός και να κάνεις πράγματα που ξεχωρίζουν. Θυμήσου το όραμά σου, και πες, “επειδή έχω αυτό το όραμα, θα κάνω το παν για να το πετύχω και δεν θα αφήνω καμιά βλαβερή συνήθεια να με πάει πίσω”.

Αν θες να γίνεις εξαιρετικά δημιουργικός, ακόμα και ιδιοφυής, βάλε τον σωστό, τακτικό διαλογισμό στη ζωή σου. Η ανώτερη δημιουργικότητα, οι ιδιοφυείς και καινοτόμες ιδέες κι εμπνεύσεις, αντλούνται απ’ τα ανώτερα επίπεδα της ύπαρξής μας. Βιβλία διαβάζουν πολλοί, εμπειρίες πολλές έχουν όλοι, όμως αν δεν διαλογίζονται για ν’ αφομοιώσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες αλλά και για να ανυψώσουν το νου τους σε πεδία φωτός και υψηλής ενέργειας, τότε γίνονται απλά κομπιούτερ πληροφοριών, χωρίς όμως δημιουργικότητα και χωρίς να είναι σε θέση να φέρουν μεταμόρφωση στους ανθρώπους και στην κοινωνία.

Όλα τα εξαιρετικά όντα που πέρασαν και περνούν απ’ τον πλανήτη, έμαθαν πως να ανυψώνουν το πνεύμα τους στις σφαίρες που υπάρχουν οι ιδιοφυείς ιδέες. Κάθε άνθρωπος είναι εν δυνάμει ένα εξαιρετικό, δημιουργικό ον, αρκεί να καλλιεργηθεί ώστε ν’ αναπτύξει το δυναμικό του.
4-Tips-για-αύξηση-της-δημιουργικότητας

Καλύτερα να αποφεύγεις ανθρώπους και καταστάσεις που μειώνουν την αυτοεκτίμησή σου. Επειδή ο περισσότερος κόσμος δεν πιστεύει και πολύ στον εαυτό του, δεν πιστεύει ούτε και στους άλλους. Γι’ αυτό πρόσεχε να μην έχεις κοντά σου άτομα που υπονομεύουν την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθησή σου.

Μην ζεις αυτόματα, κάνε τα πάντα συνειδητά – αυτή είναι η αρχή της δημιουργικής ζωής. Όταν μαγειρεύεις να είσαι εκεί, όταν πλένεις επίσης, όταν μιλάς με κάποιον να προσέχεις τι λες και τι λέει ο άλλος – μην είσαι “αλλού” όλη την ώρα. Αν είσαι “αλλού”, σημαίνει ότι δεν έχει ανανεωθεί το πνεύμα σου και είσαι κουρασμένος. Κάνε τ’ ανάλογα για ν’ ανανεωθείς.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News