Η σκοτεινή πλευρά της ζωής… Και πώς να την κάνεις φωτεινή;

By

Το τετράγωνο Άρη-Πλούτωνα που κορυφώνεται στις 14 Ιουνίου (αλλά πιάνει σχεδόν όλο τον Ιούνιο), μας φέρνει αντιμέτωπους με την σκοτεινή πλευρά της ζωής: με πάθη, αδυναμίες, εμμονές (ακόμα και σεξουαλικές), απωθημένα, ή και τάσεις βίας, εκβιασμούς ή με έναν ακραίο εγωισμό που τυφλώνει. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Έχουμε τους δύο πλανήτες της θέλησης να συγκρούονται μεταξύ τους – η προσωπική θέληση (Άρης) και η Θεία ή Παγκόσμια θέληση (Πλούτωνας). Φυσικά η δεύτερη θα νικήσει. Γι’ αυτό, είναι λογικό να βιώνει κανείς τώρα αδύναμος, και αυτή η αδυναμία είναι που οδηγεί στην απόγνωση, στις εμμονές ή στην επίδειξη δύναμης, στη χειραγώγηση και στη βία. Αδυναμία δράσης, αδυναμία οικονομική, ακόμα και αδυναμία σεξουαλική – ο Άρης, ο πλανήτης του ανδρισμού, είναι ήδη αποδυναμωμένος στον Ζυγό απ’ τον Δεκέμβριο του 2013 (έως το τέλος Ιουλίου 2014) και σε δύσκολη όψη διαρκείας με τον Πλούτωνα αποδυναμώνεται ακόμα πιο πολύ. Φαίνεται ότι ο ανδρικός πληθυσμός εισπράττει τώρα τα αποτελέσματα της κακομεταχείρισης που επέδειξε στη γυναίκα στο παρελθόν…
1

 

What goes around comes around, ή αλλιώς, ότι μαγείρεψες θα το σερβιριστείς…

Νιώθει κανείς αποδυναμωμένος όταν: στο παρελθόν (απώτερο ή πιο πρόσφατο) λειτούργησε τη δύναμή του με λάθος τρόπο. Όταν βαμπίρισε κι εκμεταλλεύτηκε. Όταν χειραγώγησε ανθρώπους για το προσωπικό του όφελος. Όταν χρησιμοποίησε την σεξουαλική του ή οικονομική δύναμη για εγωιστικούς σκοπούς. Και τώρα, η ζωή και η μοίρα (Πλούτωνας) έρχεται να αφαιρέσει τη δύναμη απ’ το άτομο για να αντιληφθεί τι λάθη έκανε στο παρελθόν όταν προσπαθούσε να το παίξει “παντοδύναμος” εις βάρος των άλλων… Είπαμε, είναι μια “σκοτεινή” όψη.
2

Πώς όμως μπορεί να ξεπεράσει κανείς αυτή την επιρροή; Η απάντηση είναι απλή: Δώσε δύναμη στους άλλους, δώσε ζωή, δώσε αυτά που είχες πάρει. Και πώς ξέρεις τι είχες αφαιρέσει; Αυτά που σου λείπουν τώρα, είναι αυτά που είχες αφαιρέσει.

Σου λείπει χρήμα, υγεία, δύναμη, επιτυχία, χαρά, βιώνεις αδικία; Τότε αυτά είναι τα στοιχεία που είχες εκμεταλλευτεί και πρέπει τώρα να τα δώσεις πίσω στη ζωή για να ξεπεράσεις τις δυσμενείς συνέπειες. Προσπάθησε να κάνεις τους άλλους υγιείς, επιτυχημένους, ευτυχισμένους, δυνατούς, αντί να κλείνεσαι στο εγώ σου.

Ορίστε, έχεις τώρα το μυστικό. Βάλτο σε εφαρμογή.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News