Δίας στην Παρθένο: Ο θεός των μικρών πραγμάτων

By

Αλλάζει ζώδιο ο πληθωρικός Δίας, φεύγει απ’ τον εντυπωσιακό Λέοντα και στις 11 Αυγούστου περνά στην ταπεινή Παρθένο για να κάτσει εκεί μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου του 2016.

Για ένα χρόνο λοιπόν ο Δίας θα δώσει έμφαση στις λεπτομέρειες της ζωής, κάτι που συμβολίζει η Παρθένος, συχνά δε, θα τις διογκώνει και μπορεί να χανόμαστε σε αυτές.

Ο Δίας στην Παρθένο δεν είναι καλή θέση γιατί ο πλανήτης αυτός είναι πληθωρικός, θέλει χώρο και “άπλα”, βλέπει τη γενική και συνολική εικόνα των πραγμάτων, ενώ η Παρθένος εστιάζεται σε ό,τι μικρό, στη λεπτομέρεια, κι έτσι χάνει εκεί ο Δίας το μεγαλείο του, ενώ μειώνεται και η ροή της αφθονίας.

Επειδή η Παρθένος είναι ζώδιο γήινο, πρακτικό, ρεαλιστικό αλλά και υλιστικό, ο Δίας εκεί, ο πλανήτης της πίστης και της πνευματικότητας, “γειώνεται” πολύ, γι’ αυτό μπορεί να υπάρχει έλλειψη πίστης στη ζωή και στον εαυτό, και αρκετή αμφισβήτηση ή κυνικός, “τετράγωνος” πραγματισμός.

Τα μεγάλα ανοίγματα και οράματα συρρικνώνονται και περιοριζόμαστε σε “μικρές προσπάθειες”. Υπερβολική έμφαση σε τυπικότητες.

Απ’ την άλλη όμως, η θέση αυτή μας μαθαίνει να βλέπουμε το μεγαλείο και τη χαρά στα μικρά πράγματα της ζωής, στην καθημερινότητα, την δουλειά, την υπηρεσία, ακόμα και την καθαριότητα και τις καθημερινές αγγαρείες. Θα δώσει έμφαση δε, θα αναδείξει και θα ευνοήσει θέματα υγείας, διατροφής, υγιεινής, τάξης κι εργασίας.

Ας δούμε πώς θα επηρεάσει και θα ευνοήσει κάθε ζώδιο η διέλευση αυτή, γιατί δεν παύει να είναι ένας ευεργέτης πλανήτης.

Κριός

Θα κάνει πιο άνετη κι ευχάριστη την καθημερινότητά σας, ενώ θα βελτιώσει τις συνθήκες στο χώρο δουλειάς και την παραγωγικότητα. Ανοίγει πόρτες επαγγελματικές και παρουσιάζονται ευκαιρίες. Θα ευνοήσει και θέματα υγείας: πιθανόν μια νέα θεραπεία, δίαιτα, διατροφή ή αλλαγή συνηθειών να σας θεραπεύσει.

Ταύρος

Εύνοια στα ερωτικά, με περισσότερες κατακτήσεις κι ευτυχείς εξελίξεις εκεί. Αυξημένη δημιουργικότητα, αυτοπεποίθηση και ζωτικότητα. Πιθανότητα εγκυμοσύνης ή θετικών εξελίξεων σε σχέση με τα παιδιά. Επιτέλους θα διασκεδάσετε περισσότερο, θα χαρείτε, θα παίξετε, θα προβληθείτε, θα λάμψετε!

Δίδυμοι

Θέματα σπιτιού, οικογένειας και ακινήτων θα ευνοηθούν. Πιθανή μια μετακόμιση σε σπίτι πιο άνετο κι ωραίο, ή ακόμα και μετοίκιση σε τόπο μακρινό ή στο εξωτερικό. Η οικογένειά σας διευρύνεται. Εύνοια απ’ τους δικούς σας. “Ανοίγουν” όμως και τα συναισθήματά σας, γίνονται πιο θετικά κι αισιόδοξα.

Καρκίνος

Η επικοινωνία και οι μετακινήσεις θα ευνοηθούν. Θα είναι περίοδος με περισσότερη μάθηση, γράψιμο, διάβασμα, ομιλίες, σεμινάρια. Πιθανή αγορά οχήματος που θα σας ενθουσιάσει και θα σας απελευθερώσει. Αρκετά ωραία ταξίδια κι εκδρομές. Εύνοια σε σχέσεις με συγγενείς, συμμαθητές, γείτονες.

Λέων

Ο Δίας τώρα θα ευνοήσει τον οικονομικό σας τομέα και για ένα χρόνο θα βελτιώσει τα έσοδα, ενώ μπορεί να προχωρήσετε σε καλές αγορές ή πωλήσεις. Θα αυξήσει όμως και την αυτοεκτίμησή σας και την ευγνωμοσύνη σας για τη ζωή και για όσα έχετε. Απόλαυση των αισθήσεων, μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας.

Παρθένοι

Οι τυχεροί του ζωδιακού για ένα χρόνο, με τον Δία στο ζώδιό σας να φέρνει νέα ενθουσιώδη ξεκινήματα, δημοφιλία, ταξίδια, γνώσεις, ανοίγματα, διπλώματα κι άλλες επιτυχίες, ενώ αυξάνει την αυτοπεποίθηση, την αισιοδοξία και την ζωτικότητά σας. Ευνοεί τις πρωτοβουλίες.

Ζυγός

Η διέλευση του Δία απ’ τον τελευταίο σας οίκο θα σας ευνοήσει πνευματικά και καλλιτεχνικά κυρίως, θα ανοίξει τους πνευματικούς σας ορίζοντες και θα προσφέρει ανακούφιση ψυχική, ενώ ο διαλογισμός και η προσευχή θα βοηθήσουν σε αυτό. Κυοφορούνται όνειρα που θα εκδηλωθούν μετά από ένα χρόνο.

Σκορπιός

Νέους θετικούς φίλους και διεύρυνση του κοινωνικού σας κύκλου. Πιθανοί και φίλοι απ’ το εξωτερικό. Θα ευνοήσει τη δικτύωση και την ενασχόληση με το ίντερνετ, ενώ μπορεί να δραστηριοποιηθείτε σε ωραίες ομάδες και συλλόγους, αλλά και σε κόμματα. Το μέλλον δείχνει πιο θετικό, νέα σχέδια.

Τοξότης

Τύχη στα επαγγελματικά για ένα χρόνο, με ανοίγματα, αναγνώριση, άνοδο κι επιτυχίες, ενώ άτομα εξουσίας θα παίξουν ευεργετικό ρόλο και οι σχέσεις σας με αυτά θα βελτιωθούν. Θα σας κάνει πιο δημοφιλείς επαγγελματικά αλλά και κοινωνικά, ενώ θα αποκτήσετε περισσότερο κύρος.

Αιγόκερως

Θετική για το ζώδιό σας η διέλευση αυτή, θα αυξήσει την αισιοδοξία, θα δώσει την ευκαιρία για ταξίδια κι επαφές με το εξωτερικό, ενώ θα προχωρήσετε σε διάφορα ανοίγματα. Επιτυχίες σε σπουδές και νομικές υποθέσεις. Διεύρυνση των πνευματικών σας οριζόντων, φιλοσοφία, διάβασμα, συγγραφή, διδασκαλία.

Υδροχόος

Ωραία και πλούσια σεξουαλική ζωή, βαθύτερη και πιο καλή σύνδεση με τον σύντροφό σας. Θα ευνοηθούν επίσης θέματα οικονομικά, δανείων, επενδύσεων, κληρονομικών, συντάξεων, χορηγιών, εφορίας, ασφαλειών κλπ. Ακόμα ευνοείται η έρευνα, η ψυχανάλυση και ο εσωτερισμός – ανακαλύπτετε πολλά μυστικά.

Ιχθύες

Χρονιά γάμου για το ζώδιό σας και θα είστε οι πιο ευνοημένοι στον τομέα των σχέσεων. Νέες ενθουσιώδεις σχέσεις και συνεργασίες, ωραία και αυξημένη κοινωνική ζωή. Οι άλλοι είναι γενναιόδωροι μαζί σας και βλέπετε τον καλό εαυτό τους, ενώ κι εσείς γίνεστε πιο δοτικοί.

 

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News