Έκλειψη Ηλίου στον Σκορπιό: Πώς θα επηρεάσει κάθε ζώδιο;

By

Αργά το βράδυ της 23ης και τα ξημερώματα της 24ης Οκτωβρίου, συγκεκριμένα στις 24/10 στις 00:57 ώρα Ελλάδας θα κορυφωθεί η επιρροή της δεύτερης έκλειψης της περιόδου, που είναι ηλιακή και γίνεται στην πρώτη μοίρα του Σκορπιού. Μια έκλειψη που έρχεται να κάνει delete σε περασμένες καταστάσεις και να μας βάλει σε μια νέα φάση ζωής.

1-Έκλειψη-Ηλίου-στον-Σκορπιό-–-Από-ποιο-κουκούλι-βγαίνεις_-(1)

Ο Σκορπιός είναι το ζώδιο του θανάτου και της αναγέννησης, ενώ η έκλειψη αυτή τώρα σηματοδοτεί μια ευρύτερη περίοδο στην οποία κάποιος τομέας της ζωής μας μεταμορφώνεται πλήρως και αλλάζουμε κεφάλαιο. Όπως η Περσεφόνη μετά απ’ την αρπαγή της απ’ τον Πλούτωνα έγινε γυναίκα, χάνοντας την αγνότητα του κοριτσιού, έτσι, σε μια νέα φάση ζωής περνάμε όλοι αυτή την εποχή, μετά από κάποια απώλεια. Η θετική όψη της έκλειψης με τον Ποσειδώνα ωστόσο, μας βοηθά να κάνουμε τη μετάβαση αυτή πιο ήπια, ενώ βοηθός μας θα είναι η διαίσθηση, τα όνειρά μας και η συμπόνια.

2-Έκλειψη-Ηλίου-στον-Σκορπιό-–-Από-ποιο-κουκούλι-βγαίνεις_

Οι βαθύτεροι υπαρξιακοί προβληματισμοί είναι λογικό να έρχονται στην επιφάνεια τώρα – το θέμα της ζωής και του θανάτου, και το ποια είναι η ουσία τελικά της ζωής – ο Σκορπιός δεν αρκείται με την επιφάνεια, ψάχνει να βρει βαθύτερες αιτίες.

Σε κοσμικό επίπεδο είναι λογικό να βιώνει ο κόσμος μεγαλύτερο φόβο για το θάνατο και την απώλεια (βλέπε για παράδειγμα η απειλή του Έμπολα), ενώ επίσης λογικό με την έκλειψη αυτή είναι ν’ αυξάνει η θνησιμότητα. Ο Σκορπιός είναι ζώδιο εκκαθαριστικό – βρίσκεται στο μέσον του φθινοπώρου που τα παλιά φύλλα πέφτουν για να γίνουν λίπασμα. Ο θάνατος θα γίνει η τροφή για τη νέα ζωή. Έτσι, μετά από κάποιες απώλειες, θα βγούμε αναγεννημένοι και θα είμαστε έτοιμοι για μια νέα αρχή.

3-Έκλειψη-Ηλίου-στον-Σκορπιό-–-Από-ποιο-κουκούλι-βγαίνεις_
aries5Κριός

Πόσο έχεις τον έλεγχο της ζωής σου, των παθών σου, της ενέργειας και των οικονομικών σου; Αυτά και άλλα βαθύτερα υπαρξιακά θέματα βγάζει στην επιφάνεια η έκλειψη. Οι κοινοί πόροι με τον σύντροφο ή την οικογένεια και τους συνεργάτες, και η διαχείριση αυτών, σε προβληματίζει αυτή τη περίοδο – δεν είσαι μόνος κι ανεξάρτητος. Ένας θάνατος ή μια απώλεια και μια αλλαγή επιπέδου, σε βάζουν σε νέα φάση ζωής αυτή την εποχή.

taurus5Ταύρος

Οι σχέσεις σε κρίση – η ισορροπία στη ζωή σου έχει ανατραπεί και πρέπει να λάβεις υπόψιν σου και τους άλλους ανθρώπους. Η έκλειψη αυτή σηματοδοτεί μια περίοδο που αλλάζει ο τρόπος που σχετίζεσαι με τους άλλους. Σηματοδοτεί όμως και μια περίοδο με σημαντικές εξελίξεις και ξεκινήματα σε σχέσεις και συνεργασίες, πιθανόν μετά από κάποια απώλεια. Αν αφουγκράζεσαι περισσότερο τους άλλους και τους κατανοείς, οι σχέσεις σου θα γίνουν βαθιές και ουσιαστικές.

gemini6Δίδυμοι

Ο τρόπος που εργάζεσαι αλλά και ο τρόπος που τρέφεσαι και διαχειρίζεσαι την υγεία σου πρέπει ν’ αλλάξει, σου λέει η έκλειψη αυτή. Δεν μπορείς να κάνεις τα ίδια πράγματα και να περιμένεις καλύτερα αποτελέσματα. Καιρός να αποβάλλεις βλαβερές συνήθειες και η καθημερινότητά σου να μεταμορφωθεί – είναι η ιδανική περίοδος για αλλαγή διατροφής, κόψιμο τσιγάρου κλπ. Πιθανές κρίσεις στο χώρο εργασίας – πρέπει να γίνουν προσαρμογές.

crab4Καρκίνος

Παλιοί έρωτες πεθαίνουν και νέοι έρχονται αυτή την εποχή. Η ανανέωση του έρωτά σου ωστόσο, δεν χρειάζεται να έρθει μέσα από έναν χωρισμό – μπορείς εσύ ο ίδιος ν’ αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τον έρωτα. Μετά από κάποιες κρίσεις, έρχεται νέα πνοή και δύναμη δημιουργικότητας στη ζωή σου. Πιθανή μια εγκυμοσύνη ή καινούργια δημιουργικά project. Οι σχέσεις σου με τα παιδιά και με τον ερωτικό σύντροφο, περνούν σε νέο επίπεδο.

leo2Λέων

Ξεκαθαρίζει το παρελθόν, ενώ οι σχέσεις σου με τους δικούς σου περνούν σε άλλο επίπεδο αυτή τη περίοδο. Κάποιες κρίσεις σε θέματα σπιτιού, οικογένειας κι ακινήτων, σε βάζουν να σκεφτείς πιο σοβαρά τη ζωή. Η έκλειψη αυτή σηματοδοτεί μια περίοδο με μετακομίσεις, με ριζικές αλλαγές τόπου διαμονής, ή με σημαντικές εξελίξεις σε σχέση με ακίνητα. Τελικά που είναι η βάση και οι ρίζες σου; Ίσως κόβονται οι παλιές για να δημιουργήσεις νέες.

virgo6Παρθένος

Αλλαγή στον τρόπο επικοινωνίας. Το πως μιλάς, γράφεις και σκέφτεσαι, περνά σε άλλο επίπεδο. Πιθανόν μέσα από κάποιες απώλειες η σκέψη σου να γίνεται πιο βαθιά και ουσιαστική. Κρίσεις σε συγγενικές σχέσεις – περνούν κι αυτές σε νέο επίπεδο. Αλλάζει όμως και ο τρόπος που μετακινείσαι – πιθανή αγορά νέου οχήματος. Επίσης, είναι μια περίοδος που σηματοδοτεί το ξεκίνημα μαθημάτων και σεμιναρίων, αλλά και το ξεκίνημα ενός blog, συγγραφής κλπ.

libra5Ζυγός

Ανασφάλεια συναισθηματική και οικονομική προκαλεί αυτή η έκλειψη, και το ζητούμενο είναι να βρεις την ασφάλεια σε νέο επίπεδο. Μετά από κάποιες απώλειες, ενεργοποιείται νέο δυναμικό μέσα σου για να χτίσεις τη ζωή σου σε καινούργιες, πιο σταθερές βάσεις και να βγάλεις χρήματα από άλλες πηγές. Η έκλειψη αυτή σηματοδοτεί μια περίοδο με σημαντικές αγορές ή πωλήσεις. Αλλάζει ο τρόπος που διαχειρίζεσαι τους πόρους σου, τα αποκτήματα και τα χρήματα.

scorpio3Σκορπιός

Στο ζώδιό σου γίνεται αυτή η έκλειψη και κάνεις delete έναν παλιό σου εαυτό και τα παλιά σου θέλω. Οι στόχοι που είχες κάποτε φαίνονται τώρα ξεπερασμένοι και θέτεις νέους – καινούργιες επιθυμίες και καινούργια κατεύθυνση ξεπηδά από μέσα σου που θα είναι πιο σύμφωνη με την ψυχή σου. Είσαι έτοιμος για μια νέα αρχή γενικά, και η έκλειψη αυτή σηματοδοτεί ακριβώς μια ευρύτερη περίοδο σημαντικών νέων ξεκινημάτων, λογικά μετά από κάποια απώλεια.

sagittarius8Τοξότης

Μια εντελώς εκκαθαριστική έκλειψη, καθώς γίνεται στον τελευταίο σου οίκο, η οποία σηματοδοτεί μια περίοδο τελειωμάτων. Κλείνουν κύκλοι λοιπόν στη ζωή σου, όμως για να γίνει αυτό πρέπει να αντιμετωπίσεις κάποια “φαντάσματα” του παρελθόντος και να τα ξεκαθαρίσεις. Αν και κοιτάς πάντα μπροστά, αυτή τη περίοδο μπορεί να έρχονται στην επιφάνεια ενοχές και να μετανιώνεις για πράγματα. Μεγαλύτερη ανάγκη απομόνωσης και περισσότερου ύπνου, ώστε ν’ αφουγκραστείς την ψυχή σου.

capricorn5Αιγόκερως

Εκκαθάριση στις φιλίες αλλά και νέοι φίλοι. Η έκλειψη αυτή σηματοδοτεί λοιπόν μια περίοδο που κάνεις delete σε παλιές επαφές και φιλίες, όμως έρχονται νέοι, πιο ουσιαστικοί άνθρωποι στη ζωή σου. Επίσης delete κάνεις σε κάποια σχέδια που είχες, ενώ θέτεις νέα. Είναι μια περίοδος δικτύωσης, με πιθανό το ξεκίνημα πιο εντατικής ενασχόλησης με το ίντερνετ, με μια ιστοσελίδα, με τα online social media. Εποχή συμμετοχής σε νέες ομάδες ή συλλόγους.

aquarius5Υδροχόος

Σημαντικές εξελίξεις στα επαγγελματικά φέρνει η έκλειψη αυτή, η οποία σηματοδοτεί μια περίοδο νέων ξεκινημάτων, πιθανόν μετά από κρίσεις και τελειώματα. Οι σχέσεις σου με άτομα εξουσίας περνούν κι αυτές σε νέο επίπεδο. Ίσως χρειάζεται ν’ αναλάβεις περισσότερες ευθύνες πλέον – δεν πρέπει να φοβάσαι την “ενηλικίωση”. Αλλάζει επίσης ο τρόπος που παρουσιάζεσαι κοινωνικά κι επαγγελματικά – το κοινωνικό σου προφίλ πρέπει να γίνει πιο αυθεντικό.

pisces10Ιχθύες

Η φιλοσοφία που οδηγεί τη ζωή σου αλλάζει αυτή τη περίοδο – αποβάλλεις παλιές πεποιθήσεις, ενώ πιθανόν ν’ αλλάζεις και δασκάλους. Η έκλειψη αυτή σηματοδοτεί μια περίοδο με ανοίγματα και με σημαντικές εξελίξεις σε θέματα σπουδών, νομικών, ταξιδιών κι επαφών με το εξωτερικό και με ξένους. Εποχή που ξεκινάς νέες σπουδές ή μελέτες που θα είναι περισσότερο σύμφωνες με αυτά που πραγματικά αναζητάς στη ζωή. Εκπαίδευση, διδασκαλία, συγγραφή.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News