Έκλειψη Ηλίου στους Ιχθύς – Ολοκλήρωση, αποδέσμευση

By

Στις 9 Μαρτίου κορυφώνεται η επιρροή της έκλειψης Ηλίου στους Ιχθύς, μια αρκετά δύσκολη, αφαιρετική και χαοτική έκλειψη, που σχηματίζει δυσμενείς όψεις, γι’ αυτό μας δοκιμάζει σε πολλά επίπεδα. Έτσι, η ολοκλήρωση και η αποδέσμευση που υπόσχεται ο Ιχθύς, δεν θα έρθει τόσο εύκολα.

Είναι μια έκλειψη η οποία σηματοδοτεί μια ευρύτερη περίοδο κλεισίματος κύκλων στη ζωή μας – πρέπει να θυμόμαστε ότι οι εκλείψεις δεν επηρεάζουν μόνο τις μέρες ή τις εβδομάδες γύρω απ’ την κορύφωση του φαινομένου, αλλά έχουν μεγάλο εύρος επιρροής. Σε συνδυασμό και με την έκλειψη Σελήνης του Σεπτεμβρίου που θα γίνει πάλι στους Ιχθύς, μπορούμε να πούμε ότι το 2016 συνολικά είναι χρονιά που ολοκληρώνουμε μεγάλους κύκλους ζωής, καθώς οι Ιχθύες είναι το τελευταίο ζώδιο, της ολοκλήρωσης.

Το τετράγωνο της έκλειψης με τον αυστηρό κι απαιτητικό Κρόνο, φέρνει σημαντικές δοκιμασίες. Δείχνει ότι τα καρμικά κλεισίματα που προσπαθούμε να κάνουμε θα έρθουν μέσα από σκληρή δουλειά και πόνο, μέσα από συναισθήματα ανεπάρκειας και αυστηρές κριτικές. Καλό είναι να πάρουμε την ευθύνη όσων μας συμβαίνουν, αντί να ρίχνουμε τα φταιξίματα στους άλλους – αυτό ζητά ο Κρόνος. Βγαίνουν βέβαια τα λάθη μας στην επιφάνεια, κάτι αρκετά οδυνηρό, όμως η αντιμετώπιση του λάθους ή της έλλειψης μπορεί και πρέπει να μας ωθήσει στην οικοδόμηση του σωστού και να φέρει επιτυχία στη ζωή μας – ο Κρόνος είναι πλανήτης ευκαιρίας.

Παράλληλα, η αντίθεση της έκλειψης με τον Δία, δηλώνει ότι υπάρχει αυξημένη επιπολαιότητα αυτή την εποχή. Γι’ αυτό θα πρέπει να προσέξουμε τις κακές εκτιμήσεις, την απερισκεψία και τις υπερβολές. Ένας αρκετά ανώριμος συνδυασμός πλανητικός, γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή σε άκαιρες κι επιπόλαιες επαγγελματικές ή άλλες σημαντικές κινήσεις στη ζωή μας.

 

Σημαντική διέξοδος με την έκλειψη στους Ιχθύς είναι η προσευχή, ο διαλογισμός, η απομόνωση ώστε να αφουγκραστούμε πιο βαθιά τη ζωή μας και να κάνουμε τους απολογισμούς μας, αλλά και να αποφύγουμε ή να τακτοποιήσουμε το χάος. Διέξοδος επίσης είναι η τέχνη και η φιλανθρωπία. Η υπηρεσία στους άλλους άλλωστε, μας βοηθά να λύσουμε κάρμα, και τώρα με την Κρόνια επιρροή της έκλειψης, το θέμα του δύσκολου κάρμα που έχει έρθει να λυθεί, είναι πολύ εμφανές.

Προσοχή με την έκλειψη αυτή χρειάζεται σε αυταπάτες, ψέματα, μπερδέματα, θολούρα, τάσεις φυγής, καταχρήσεις, εθισμούς. Ας βρούμε τη λύτρωση με υγιείς τρόπους. Τελικά, πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση.

Πώς θα επηρεάσει κάθε ζώδιο;

Κριός
Είναι φανερό για εσάς όσο για κανέναν άλλον ότι κλείνετε κύκλους στη ζωή σας αυτή την εποχή, και πιθανόν να έχετε “πλημμυριστεί” από συναισθήματα, μνήμες, ενοχές και μπερδέματα. Μην εμμένετε στα λάθη του παρελθόντος – κάντε θυσίες, φανείτε πιο συμπονετικοί, αφήστε εγωισμούς πίσω, υπηρετείστε τους ανθρώπους. Ασχοληθείτε με την τέχνη, την φιλανθρωπία, την πνευματικότητα.

Ταύρος
Τα σχέδιά σας για το μέλλον μπορεί να πρέπει να αλλάξουν, γιατί, είτε ήταν ανεδαφικά, ή γιατί πρακτικές συνθήκες απαιτούν άλλα πράγματα. Προσέξτε τα ουτοπικά πλάνα. Μια έκλειψη που φέρνει μπερδέματα ή και απογοητεύσεις μέσα σε φιλίες, ομάδες, συλλόγους. Φανείτε πιο προσεκτικοί σε οικονομικά ζητήματα και αποφύγετε την επιπολαιότητα στα ερωτικά.

Δίδυμοι
Μια έκλειψη που ζητά μεγάλη υπευθυνότητα από εσάς, πιθανόν να φέρνει αυξημένες υποχρεώσεις και πιέσεις – φανείτε όσο το δυνατόν πιο σωστοί και μην “πετάτε” ευθύνες. Είναι μια σκληρή εποχή για το ζώδιό σας, ίσως λαμβάνετε αυστηρές κριτικές ή απορριπτικές συμπεριφορές, αλλά θα πρέπει να οικοδομήσετε πιο σωστά τη ζωή σας. Μην είστε επιπόλαιοι.

Καρκίνος
Τα ανοίγματα που θέλετε να κάνετε στη ζωή σας δεν βγαίνουν τόσο εύκολα. Θέματα σπουδών, ταξιδιών, διδασκαλίας, συγγραφής και νομικών, πιθανόν να παρουσιάζουν περιπλοκές. Η φιλοσοφία και η στάση ζωή σας πρέπει να αλλάξουν, να σοβαρέψουν, να εξαγνιστούν. Φανείτε πιο προσεκτικοί στην επικοινωνία και στο χώρο δουλειάς γιατί ελλοχεύουν παγίδες.

Λέων
Καιρός να δείτε βαθύτερα τα πράγματα. Μια εκκαθαριστική έκλειψη, η οποία φέρνει το κλείσιμο κεφαλαίων στη ζωή σας. Παλιά πράγματα πεθαίνουν, και αυτό ίσως σας κάνει να νιώθετε ανασφάλεια, όμως πρέπει να βρείτε σε καινούργιο επίπεδο το αίσθημα ασφάλειάς σας – γι’ αυτό ψαχτείτε. Πάρτε τον έλεγχο της ζωής σας, των συναισθημάτων, των παθών και των οικονομικών σας.

Παρθένος
Κρίσεις στις σχέσεις και τις συνεργασίες προκαλεί αυτή η έκλειψη, οι ισορροπίες είναι αρκετά δύσκολες, αλλά θα πρέπει να γίνει μια στροφή στη ζωή σας, η οποία θα έρθει απ’ την δική σας αλλαγή στάσης. Και η στάση αυτή πρέπει να είναι πιο υπεύθυνη απ’ τη μία, και απ’ την άλλη πιο γενναιόδωρη και καλή.

Ζυγός
Καιρός να αλλάξετε τον τρόπο που δουλεύετε και τις καθημερινές σας ρουτίνες και συνήθειες, γιατί φαίνεται ότι κάτι δεν προχωράει σωστά. Μια έκλειψη που ενδέχεται να φέρει κρίσεις σε θέματα εργασιακά, ενώ και η υγεία θέλει προσοχή. Είναι καιρός να καθαρίσετε από βλαβερές συνήθειες και να εξυγιάνετε τη ζωή και τη σκέψη σας.

Σκορπιός
Αν και το ζώδιό σας περνά πιο ήπια απ’ τα άλλα αυτή την έκλειψη, δεν λείπουν οι κρίσεις στα ερωτικά, σε οικονομικά, φιλίες ή σε σχέση με τα παιδιά. Η λάμψη, η δημιουργικότητα και η αυτοπεποίθησή σας μπορεί να δοκιμάζονται, όπως επίσης και το αίσθημα ασφάλειας. Αφήστε παλιές εικόνες του εαυτού σας πίσω και γίνετε πιο αυθεντικοί.

Τοξότης
Πιο πολύ απ’ όλους εσείς πρέπει με αυτήν την έκλειψη να σοβαρέψετε και να γίνετε πιο υπεύθυνοι, καθώς ενεργοποιείται ο αυστηρός Κρόνος που βρίσκεται στο ζώδιό σας και γίνεται αρκετά απαιτητικός μαζί σας. Μην λειτουργείτε επιπόλαια – κάθε λάθος κι αμέλεια φαίνεται να κοστίζει πιο ακριβά τώρα. Θέματα σπιτιού ζητούν τη προσοχή σας.

Αιγόκερως
Η επικοινωνία δυσκολεύει αρκετά αυτή την εποχή, ο νους σας επίσης μπορεί να είναι πλημμυρισμένος από σκέψεις κι ενοχές – δύσκολο να μπει τάξη. Όμως ο τρόπος που σκέφτεστε κι επικοινωνείτε πρέπει να αλλάξει αυτή την εποχή, να γίνετε πιο ευαίσθητοι και συμπονετικοί, χωρίς να γίνεστε θύματα ωστόσο. Πιθανές δυσκολίες και χάος και στις μετακινήσεις. Δοκιμασίες με συγγενείς.

Υδροχόος
Τα οικονομικά χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή από επιπόλαιες κινήσεις. Ίσως κιόλας αυτή την εποχή πληρώνετε λάθη του παρελθόντος. Η έκλειψη δοκιμάζει το αίσθημα της αξίας σας, την αυτοεκτίμησή σας. Γίνετε πιο αληθινοί, κάτι όχι τόσο εύκολο με αυτή την χαοτική έκλειψη. Γίνετε πιο άξιοι, αναπτύσσοντας τα ταλέντα σας, κι έτσι θα βελτιωθεί και το οικονομικό.

Ιχθύες
Νέα πορεία παίρνει η ζωή σας αυτή την εποχή και προχωράτε σε ξεκινήματα, όμως μην αναμένετε να γίνουν όλα αυτά εύκολα – χρειάζεται ιδιαίτερη ωριμότητα και υπευθυνότητα. Σίγουρα είναι εποχή σημαντικών αποφάσεων, αλλάζετε ολόκληρο τον εαυτό σας, ενώ οι ισορροπίες στις σχέσεις δεν είναι εύκολες – μην είστε επιπόλαιοι με τους άλλους.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News