Η Ομορφιά ως ζωτικό μέσον

By

 

Αν και όλοι ξέρουμε ότι η ομορφιά δρα θεραπευτικά, εντούτοις η επιστήμη δεν φαίνεται να έχει ασχοληθεί ακόμα με το γιατί συμβαίνει αυτό. Στο μέλλον είναι πιθανό ν’ αποδειχτεί επιστημονικά πλέον πως η ομορφιά βοηθά την υγεία.

1-Η-Ομορφιά-ως-ζωτικό-μέσον

Το κοίταγμα ενός όμορφου λουλουδιού ανασυντάσσει την ψυχολογία μας, προκαλεί ανάταση, γαλήνη, ισορροπία. Βλέποντας ένα ωραίο τοπίο, έναν όμορφο άνθρωπο, ένα σπουδαίο έργο τέχνης, βιώνουμε βαθύτερη σύνδεση με τον εαυτό μας και την αλήθεια. Αντιθέτως, η ασχήμια μας απομακρύνει απ’ τον εαυτό μας και την αλήθεια, προκαλεί ένταση, ανισορροπία, μας πληγώνει. Γιατί όμως δεν έχουν γίνει πιο σπουδαία βήματα για να προφυλάξουμε και να θρέψουμε την ομορφιά; Η καταστροφή της ομορφιάς είναι ένα αυτοκαταστροφικό μονοπάτι για την ανθρωπότητα, γιατί η ασχήμια μας αρρωσταίνει.

Είναι ένα είδος εγκλήματος να καταστρέφεται η ομορφιά. Στο μέλλον είναι πιθανό να τιμωρούνται όσοι καταστρέφουν την ομορφιά. Χρειαζόμαστε περισσότερα κινήματα που θα ασχολούνται με την προστασία της ομορφιάς.

2-Η-Ομορφιά-ως-ζωτικό-μέσον

Ομορφιά σημαίνει αρμονία, φως, χαρά, εξέλιξη. Υπάρχει ομορφιά υλική, του περιβάλλοντος, του σώματος, αλλά ομορφιά δεν είναι το make-up και οι πλαστικές που παραμορφώνουν τον άνθρωπο. Υπάρχει ομορφιά συναισθηματική, όπου το άτομο τρέφει στοργή, αγάπη, προστασία, γαλήνη. Υπάρχει ομορφιά νοητική, όπου το άτομο τρέψει υψηλά ιδεώδη και οράματα βελτίωσης της ανθρωπότητας. Η ασχήμια αντιθέτως, τρέφει την κατάθλιψη, τον εγωισμό, την χωριστικότητα, την κακία, τρέφει τελικά την ασθένεια… Κάθε ασθένεια είναι το προϊόν μιας ασχήμιας στο είναι μας.

Είναι μια πολύ ευεργετική άσκηση να εστιαζόμαστε σε μια μεγάλη ομορφιά και να την βιώνουμε με όλο μας το είναι. Μπορεί κάποιος να πάρει ένα υπέροχο λουλούδι και να το παρατηρήσει σε όλα τα επίπεδα, υλικά κι ενεργειακά, την μορφή του αλλά και αυτό που αποπνέει. Θα μεταφερθεί σε ανώτερους κόσμους…

3-Η-Ομορφιά-ως-ζωτικό-μέσον

Η ομορφιά θεραπεύει το αιθερικό μας σώμα, το συναισθηματικό αλλά και νοητικό μας σώμα. Όμορφα τοπία θεραπεύουν το αιθερικό μας σώμα, και γι’ αυτό κατόπιν και το φυσικό σώμα. Όμορφες μουσικές και αγαπημένες σχέσεις θεραπεύουν το συναισθηματικό μας σώμα. Υψηλές ιδέες, ο στοχασμός σε σπουδαίες αξίες και αρετές, θεραπεύουν το νοητικό μας σώμα.

Πως μπορεί να γίνει κάποιος πιο όμορφος; Με το να εστιάζεται στην ομορφιά, στις υψηλότερες αξίες, στην υπηρεσία, την προστασία της ζωής και την διεύρυνση της συνειδητότητας. Η Ψυχή μας είναι μια πολύ μεγάλη ομορφιά, στην οποία όσο περισσότερο εστιαζόμαστε, τόσο περισσότερο θα την πραγματώνουμε.

4-Η-Ομορφιά-ως-ζωτικό-μέσον

Τα άσχημα χαρακτηριστικά πάνω μας είναι το προϊόν βλαβερών πράξεων στο παρελθόν. Τα όμορφα χαρακτηριστικά πάνω μας, είναι το προϊόν ευεργετικών πράξεων. Γι’ αυτό:

Αν θέλεις να έχεις όμορφα μάτια, ας βλέπεις/προβάλλεις το καλό παντού.
Αν θέλεις να έχεις όμορφο στόμα, ας λες το καλό και αληθινό.
Αν θέλεις να έχεις όμορφα χέρια, μάθε να δίνεις.
Αν θέλεις να έχεις όμορφα πόδια, μάθε να “τρέχεις” για τους άλλους.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News