Κάνε το καλό το κάρμα και ρίξτο στο γιαλό, και η θάλασσα θα στο φέρει πίσω…

By

Και θα στο φέρει και πιο καθαρό μάλιστα, και ίσως να έχει κάνει και παιδάκια 🙂
Untitled-attachment-00029

Πρόσεξε όμως, υπάρχει ένα μυστικό. Αν προσμένεις αποτελέσματα απ’ το καλό που κάνεις, τότε σημαίνει ότι λειτουργείς εγωιστικά και δεν δημιουργείς καλό κάρμα – εγωισμός = bad karma. Ο εγωισμός με τις προσμονές του μπλοκάρει την ροή των θετικών γεγονότων. Αν παρατηρήσεις προσεκτικά κάποιους τομείς της ζωής σου που δεν πάνε καλά, θα δεις την παρουσία του εγωισμού, φανερά ή πιο υπόγεια. Γι’ αυτό, το δόσιμο πρέπει να είναι πηγαίο και διαρκές προς τη ζωή – να ξεχνάς τον εαυτό σου στο δόσιμο αυτό.

Οπότε, θα ξέρεις ότι το δόσιμό σου είναι καλό (κάρμα) αν δεν έχεις προσμονές για ανταπόδοση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα διεκδικήσεις τα εργασιακά ή άλλα δικαιώματά σου και αμοιβές, αλλά δεν θα μπλοκάρεις την ροή της ενέργειας με το να στέκεσαι σε προσμονές. Κάρμα σημαίνει δράση, προσμονή σημαίνει στάση, αδράνεια. Και όπου αδράνεια, εκεί μπλοκάρεται η ροή.
Untitled-attachment-00035

Σου παραθέτω ένα σχετικό απόσπασμα του Τορκόμ Σαραϊνταριάν:

“Οτιδήποτε σας λείπει, δώστε το στους άλλους, εάν θέλετε να το έχετε. Πώς μπορείτε να δώσετε κάτι που δεν έχετε; Είστε μέσα στον Θεό! Η Δόξα του είναι μέσα σας• απλά βάλτε την στην πράξη. Πείτε για παράδειγμα ότι δεν έχετε χρήματα. Ξεκινήστε να εργάζεστε για τους άλλους για να τους βοηθήσετε να βγάλουν χρήματα, και θα δείτε πόσα πολλά χρήματα θ’ αρχίσουν να έρχονται σε εσάς.
“Θυμάμαι μια γυναίκα που μου έλεγε, “Θέλω να θεραπευτώ αλλά δεν μπορώ.” Μου είπε για μια τεχνική που χρησιμοποιούσε για να θεραπεύσει τον εαυτό της αλλά δεν απέδιδε. Της είπα, “αυτή είναι καταπληκτική τεχνική”. Είπε, “ναι, αλλά δεν φέρνει αποτέλεσμα”. Της είπα, “το αποτέλεσμα θα έρθει εάν προσπαθήσεις να θεραπεύσεις άλλους.” Ξεκίνησε να εφαρμόζει την τεχνική στην γιαγιά της και με έκπληξη είδε ότι οι δικοί της πόνοι και δυσκολίες εξαφανίστηκαν. Οτιδήποτε δεν έχετε και θέλετε να έχετε, δώστε το στους άλλους.”

Το ίδιο μπορείς να κάνεις σε κάθε τομέα τη ζωής σου που έχει πρόβλημα. Έχεις πρόβλημα σχέσεων; Τότε προσπάθησε να ενώνεις τους ανθρώπους, προσπάθησε να μη διαχωρίζεις με τη σκέψη, τα λόγια και τις πράξεις σου – προσπάθησε να αγαπάς.
Untitled-attachment-00041

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News