Κρόνος στον Σκορπιό: Πόσο έχεις τον έλεγχο της ζωής σου;

By

Ε ναι, δεν είναι η πιο ανάλαφρη επιρροή η διέλευση του Κρόνου απ’ τον Σκορπιό – η ζωή έχει τα σκοτεινά και βαριά της σημεία που πρέπει να αντιμετωπιστούν, και σ’ αυτό θα προσπαθήσει να μας ωθήσει η επιστροφή του αυστηρού Κρόνου στο βαθύ και σκοτεινό ζώδιο του Σκορπιού απ’ τις 15 Ιουνίου έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Για ένα τρίμηνο λοιπόν ο Κρόνος θα μας βάλει για μια ακόμα φορά σε βαθιά νερά, όπου δεν χωρά επιφανειακή αντιμετώπιση της ζωής. Όταν έχουμε να κάνουμε με τα πιο σοβαρά και κρίσιμα θέματα όπως η επιβίωση, ο θάνατος, η αυτοκαταστροφή, τα ταμπού, τα μυστικά, το σεξ, η ζήλια, η κακία, τα πάθη και τα κρυφά σημεία μας που όμως μας ελέγχουν, απλά δεν χωρά επιφανειακότητα. Οι επιφανειακοί άνθρωποι υποφέρουν πιο πολύ με τέτοιες σοβαρές διελεύσεις. Η ζωή πρέπει να αντιμετωπιστεί με βάθος και πάθος, μάς λέει η διέλευση αυτή.

1α

Κάτι που θα έρχεται σε αντίθεση με την πολύμηνη διέλευση της Αφροδίτης απ’ τον Λέοντα, το ζώδιο της εμφάνισης και της εικόνας, που θέλει ανεμελιά και διασκέδαση. Τους ίδιους μήνες λοιπόν, το βάθος και η επιφάνεια των πραγμάτων θα μας απασχολούν ταυτόχρονα – και αυτά τα δύο μέσα στο καλοκαίρι θα συγκρουστούν. Πρέπει ωστόσο να δοθεί χώρος και για μια σοβαρή αντιμετώπιση της ζωής που ζητά ο Κρόνος απ’ τον Σκορπιό, αλλά και για στιγμές χαράς, έρωτα κι ανεμελιάς που ζητά η Αφροδίτη απ’ τον Λέοντα. Απλά να μην γίνεται το ένα εις βάρος του άλλου.

Ο Κρόνος απ’ τον Σκορπιό έρχεται να μας τεστάρει και να μας ρωτήσει κατά πόσο έχουμε τον έλεγχο της ζωής μας, των ενεργειών μας, των συναισθημάτων μας, των παθών μας, των οικονομικών μας. Κι αν δεν ελέγχουμε εμείς τη ζωή μας, ποιος την ελέγχει; Κάθε αίσθημα απόγνωσης και φόβου ξεκινά απ’ την απώλεια ελέγχου. Οπότε έρχεται να μας δώσει ένα καλό μάθημα ο Κρόνος, έτσι ώστε να γίνουμε πιο στέρεοι ψυχολογικά, να αναλάβουμε τον έλεγχο της ζωής μας και να νιώσουμε τελικά ισχυροί – έτσι ξεπερνιούνται οι βαθύτερες φοβίες.

2α

Τα μαθήματα του Κρόνου τα φοβούνται μόνο οι ανώριμοι άνθρωποι, που έχουν μείνει παιδάκια σε ψυχολογικό επίπεδο, παιδάκια που θέλουν μόνο παιχνίδι και καραμέλες. Ωστόσο οι πιο ώριμοι, βλέπουν στον Κρόνο την ευκαιρία να οικοδομήσουν αυτό που λείπει στη ζωή τους, ώστε να γίνει πιο επιτυχημένη, σταθερή και αξιόλογη. Και τώρα αυτό που λείπει και πρέπει να οικοδομηθεί είναι το συναισθηματικό βάθος και ο έλεγχος του εαυτού.

Καιρός για ψυχανάλυση λοιπόν. Καιρός για εσωτερική έρευνα και κάθαρση των κινήτρων μας. Τι κρύβεται πίσω απ’ το θάνατο; Με την αυτοκτονία λύνει κανείς τα προβλήματά του και λυτρώνεται; Ή μήπως εγκλωβίζεται και βασανίζεται χειρότερα η ψυχή και πηγαίνει την εξέλιξή της πολύ πιο πίσω, όπως μας πληροφορούν οι πνευματικές διδασκαλίες…

Το θέμα της αυτοκαταστροφής και της ενοχικότητας απ’ την οποία αυτή πηγάζει, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον Κρόνο στον Σκορπιό. Και η λύση με τον Κρόνο είναι η υπευθυνότητα: το δυσμενές κάρμα που μπορεί να βιώνουμε με τον Κρόνο ξεπερνιέται με το να λειτουργούμε υπεύθυνα απέναντι στη ζωή και τους ανθρώπους.

3α

Οι γεννημένοι τις τελευταίες μέρες του Σκορπιού, Ταύρου, Λέοντα και Υδροχόου θα νιώσουν άμεσα τις επιρροές αυτές και θα δοκιμαστούν μέσα στο φετινό καλοκαίρι, έτσι ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερο έλεγχο στη ζωή τους και να ωριμάσουν. Ωστόσο όλοι σε κάποιο επίπεδο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τα κρυφά σημεία μας. Και είναι μάταιο αλλά και ανώριμο απλά να ρίχνουμε το φταίξιμο για όσα μάς συμβαίνουν σε εξωτερικές πηγές, καταστάσεις και ανθρώπους.

Ο Κρόνος, ο πλανήτης του κάρμα, μάς ζητά να αναλάβουμε την ευθύνη της ζωής μας και να καταλάβουμε ότι όσα βιώνουμε τα έχουμε εμείς οι ίδιοι με τα χεράκια μας χτίσει. Η απόγνωση διαιωνίζεται όσο “πετάμε” τις ευθύνες έξω από εμάς και τον έλεγχο της ζωής μας δεν τον έχει η Ψυχή μας αλλά τα πάθη, οι αδυναμίες, τα κρυφά σημεία μας ή άλλοι άνθρωποι και εξωτερικές καταστάσεις. Γι’ αυτό, δεν συμφέρει η επιφανειακότητα. Καιρός να μάθεις τον εαυτό σου.

4 Κρόνος στον Σκορπιό – Πόσο έχεις τον έλεγχο της ζωής σου_

 

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News