Κρόνος στον Τοξότη…

By

Τι σημαίνει πραγματική μόρφωση; Έχουμε ρεαλιστική φιλοσοφία ζωής;
Είναι τα πτυχία τελικά αληθινή μόρφωση; Η φιλοσοφία που έχουμε για τη ζωή είναι πραγματικά χρήσιμη ή μήπως είναι απομακρυσμένη απ’ τη ζωή και μη εφαρμόσιμη; Αυτά είναι μερικά ερωτήματα που θα μας απασχολήσουν με την διέλευση του Κρόνου απ’ τον Τοξότη απ’ τις 23 Δεκεμβρίου 2014.

Αρχικά ο Κρόνος θα διατρέχει τον Τοξότη μέχρι τις 15 Ιουνίου 2015, όπου λόγω της ανάδρομης πορείας του, θα ξαναμπεί για λίγους μήνες στον Σκορπιό (όλο το καλοκαίρι) και θα εισέλθει ξανά και για τα καλά πλέον στον Τοξότη στις 18 Σεπτεμβρίου του 2015 για να κάτσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017.

1-Κρόνος-στον-Τοξότη---Τι-σημαίνει-πραγματική-μόρφωση_-Έχουμε-ρεαλιστική-φιλοσοφία-ζωής_

Ο Κριτής Κρόνος λοιπόν μπαίνει στο ζώδιο που αφορά την μόρφωση και την φιλοσοφία ζωής μας και έρχεται να πετάξει ό,τι άχρηστο και να μας δείξει αν οι γνώσεις μας πιάνουν τόπο. Έχουμε οικοδομήσει μια φιλοσοφία ζωής που βγάζει κάπου; Ή μόνο κατηγορούμε εξωτερικές δυνάμεις, τους πολιτικούς, την κοινωνία, τον Θεό κλπ για τις δικές μας ελλείψεις; Με τον Κρόνο υπάρχει ο κίνδυνος της ανευθυνότητας, κατά την οποία ο άνθρωπος ρίχνει τις ευθύνες της ζωής του σε εξωτερικές καταστάσεις, όμως ο Κρόνος ακριβώς ζητά να αναλάβουμε ευθύνες.

Όλα αυτά τα πτυχία που συσσώρευσε ο κόσμος τις τελευταίες δεκαετίες έχουν κάποιο πρακτικό, ωφέλιμο αντίκρυσμα, ή κατακτήθηκαν για χάρη του εντυπωσιασμού και της ματαιοδοξίας; Ο τρόπος που διδάσκονται πράγματα στα πανεπιστήμια πρέπει να αναδιοργανωθεί σε πιο σωστές βάσεις, ζητά ο Κρόνος.

Δοκιμασίες επίσης θα φέρει σε σχέση με τους αλλοδαπούς. Ο Τοξότης είναι το ζώδιο του εξωτερικού και των ξένων, και στα χρόνια που θα είναι ο Κρόνος εκεί, θα ζητήσει σοβαρή διαχείριση αυτού του φλέγοντος ζητήματος της μετανάστευσης.

2-Κρόνος-στον-Τοξότη---Τι-σημαίνει-πραγματική-μόρφωση_-Έχουμε-ρεαλιστική-φιλοσοφία-ζωής_

Είναι επίσης το ζώδιο των νομικών ο Τοξότης, και ο Κρόνος εκεί θα αναδείξει τις ατέλειες του νομικού συστήματος, θα ζητήσει αναδιοργάνωση και νέους, ρεαλιστικούς, σωστούς νόμους. Τα νομικά προβλήματα και τα δικαστήρια θ’ αυξηθούν και θα είναι πρόβλημα για πολλούς στο διάστημα αυτό.

Μια βασική εκδήλωση του Κρόνου απ’ τον Τοξότη είναι το αίσθημα ματαιότητας. Ο Κρόνος είναι υλιστικός, βαρύς πλανήτης, και η διέλευση απ’ το ζώδιο του οράματος και των ανοιχτών πνευματικών οριζόντων αναμένεται να μειώσει το όραμα αυτό, να κάνει τον κόσμο να αμφισβητήσει το αν υπάρχει νόημα στις καταστάσεις και στην ζωή, κάτι που αναπόφευκτα μειώνει και το αίσθημα ελπίδας κι αισιοδοξίας. Ζητά να βρούμε το νόημα της ζωής σε ρεαλιστικές βάσεις.

Είναι κι ένα ζώδιο πνευματικότητας αλλά και της θρησκείας ο Τοξότης, και ο Κρόνος με την διέλευσή του αυτή θα ζητήσει αναδιοργάνωση των θρησκειών, τις οποίες θα κρίνει, ενώ θα δοκιμάσει πνευματικές αντιλήψεις, κάτι που αναμένεται να αυξήσει την αμφισβήτηση για τον Θεό και την αθεΐα. Οι υλιστικές “φιλοσοφίες” αναμένεται ν’ αυξηθούν επίσης.

3-Κρόνος-στον-Τοξότη---Τι-σημαίνει-πραγματική-μόρφωση_-Έχουμε-ρεαλιστική-φιλοσοφία-ζωής_

Ο Τοξότης ως γνωστόν θέλει πολλή ελευθερία, καλοπέραση και ευκολίες στη ζωή του, είναι ένα ζώδιο αρκετά ανεύθυνο. Όμως ο αυστηρός Κρόνος έρχεται να μειώσει το αίσθημα ελευθερίας και την καλοπέραση με την διέλευσή του απ’ το ζώδιό αυτό.

Εάν ο άνθρωπος εργαστεί φιλότιμα κι υπεύθυνα με την διέλευση του Κρόνου απ’ τον Τοξότη, τότε θα γίνει πιο αντιληπτό στη ζωή του ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο, η ζωή έχει νόμους της τους οποίους εάν υπακούσει θα έχει επιτυχία και θ’ ανακτήσει την ελπίδα του καθώς τίποτα πλέον δεν θα αφήνει στην “τύχη”. Ο Κρόνος απ’ το ζώδιό αυτό μας ζητά να ανοίξουμε με σκληρή δουλειά τους πνευματικούς ορίζοντες και το όραμά μας και να φτάσουμε έτσι απ’ την ματαιότητα στην κατανόηση ότι όλα έχουν τον σκοπό, το νόημα και το σχέδιό τους.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News