Ο Άρης σε κλοιό – Αναστέλλεται η δράση

By

Ο πλανήτης της δράσης, της διεκδίκησης και των ξεκινημάτων, Άρης, θα βρίσκεται σε κλοιό με τις όψεις που σχηματίζει με τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα, κι έτσι μέσα στον υπόλοιπο Ιανουάριο αυτά που θα θέλεις να κάνεις και οι πρωτοβουλίες που θα προσπαθείς να πάρεις δεν θα “βγαίνουν” καθόλου εύκολα – πολλές οι “γκαντεμιές”. Το κερασάκι στην τούρτα θα είναι και η αναδρομή του Ερμή.

1-Ο-Άρης-σε-κλοιό-–-Αναστέλλεται-η-δράση

Μην απορείς λοιπόν αν τις επόμενες μέρες όσα θέλεις να κάνεις σκοντάφτουν σε τοίχους, γιατί ο Άρης θα σχηματίσει ένα δυσμενές τετράγωνο με τον δύσκαμπτο Κρόνο (κορυφώνεται 15/1) και κατόπιν θα συναντηθεί με τον χαοτικό Ποσειδώνα (κορυφώνεται 20/1), όψεις που προκαλούν πολλά εμπόδια, καθυστερήσεις, “ατυχίες”, αλλά και χάος ή σύγχυση.

Το τετράγωνό του με τον Κρόνο δημιουργεί πολύ κακό timing και επαναλαμβανόμενα λάθη: Μπορεί να δρας εκεί που πρέπει να περιμένεις ή να μην δρας εκεί που θα έπρεπε να δράσεις – κυρίως το δεύτερο όμως, γιατί ο Κρόνος τείνει να κρατά πίσω τον άνθρωπο λόγω φόβων και αναστολών, αλλά και λόγω πρακτικών εμποδίων. Θα είναι μια δοκιμασία αυτή για τα νεύρα πολλών ανθρώπων, γιατί συχνά οι άνθρωποι όταν δεν γίνεται αυτό που θέλουν και την ώρα που το θέλουν, τείνουν να θυμώνουν.

Ο θυμός λοιπόν θα είναι κι αυτός ένα πρόβλημα. Όταν σκουντουφλάς σε τοίχους επίμονα, είναι λογικό να θυμώνεις, αλλά φρόντισε να συγκρατηθείς. Κι επίσης, μην ζητάς από άλλους να εκτελέσουν τις δικές σου υποχρεώσεις και να κάνουν πράγματα που εσύ θα έπρεπε να κάνεις. Προσοχή ακόμα και σε ατυχήματα – η όψη αυτή αυξάνει τα σπασίματα οστών.

2-Ο-Άρης-σε-κλοιό-–-Αναστέλλεται-η-δράση

Κατόπιν ο Άρης θα συναντήσει τον ευαίσθητο και ονειροπόλο Ποσειδώνα, μια ακόμα όψη που δημιουργεί αδυναμία δράσης, τάσεις φυγής αλλά και έντονη σύγχυση πορείας και στόχων. Για να ξεπεραστεί αυτό το χάος και η σύγχυση, χρειάζεται διαίσθηση – να αφουγκραστούμε ποιος είναι ο πραγματικός δρόμος και σκοπός που πρέπει ν’ ακολουθήσουμε, αντί να παρασυρόμαστε σε λάθος καταστάσεις.

Και θα υπάρχει έντονη αυτή η τάση, να παρασύρεται κανείς από πράγματα που λάμπουν επιφανειακά αλλά δεν είναι χρυσός. Έντονη τάση ψεμάτων κι αυταπάτης. Ειδικά όταν κάποιο άτομο ή μια μεγάλη ομάδα ατόμων ψάχνουν εύκολες λύσεις και “σωτήρες”, τότε θα είναι πιο ευάλωτοι σε λάθος καθοδηγητές και ψεύτες. Ο Ποσειδώνας παραπλανά.

3-Ο-Άρης-σε-κλοιό-–-Αναστέλλεται-η-δράση

Όλος αυτός ο συνδυασμός των πλανητικών όψεων του Άρη μέσα στον Ιανουάριο φέρνει στην επιφάνεια και το θέμα της δειλίας. Ήδη από τις 12/1 ο Άρης θα μπει στους Ιχθείς (έως 20/2) και θα αποδυναμώσει τον “ανδρισμό” και την διεκδικητικότητα του Άρη, αν και είναι πολύ καλή θέση για την τέχνη, την πνευματικότητα και την φιλανθρωπία. Οι όψεις του με τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα θα μας κάνουν περισσότερο άτολμους.

Το τετράγωνό του ωστόσο με τον Κρόνο ζητά υπευθυνότητα δράσης – δεν πρέπει να διαφεύγουμε από τις ευθύνες. Και η σύνοδός του με τον Ποσειδώνα ζητά ευαισθησία και διαίσθηση στην δράση – δράσε “καλλιτεχνικά”’, να αφουγκράζεσαι, μην φεύγεις απλά από τη ζωή και τις υποχρεώσεις, και πρόσεχε την κατανάλωση αλκοόλ, χημικών κλπ, αυξάνουν οι δηλητηριάσεις και η τοξίνωση του σώματος. Η σύνοδος Άρη-Ποσειδώνα επίσης, ζητά θυσίες – καιρός να βγάλεις τον ηρωικό σου εαυτό και να θυσιαστείς για τους άλλους, έτσι θα λυτρωθείς κι εσύ.

Τα νεύρα θα δοκιμαστούν και με την επιρροή του ανάδρομου Ερμή, ο οποίος τυπικά θα γυρίσει σε ανάδρομη πορεία στις 21/1 αλλά ήδη απ’ τα μέσα του μήνα θα γίνουν αισθητές οι καθυστερήσεις και οι αναποδιές του. Έτσι, μην περιμένεις να προχωρήσουν πολλά πράγματα τώρα – χρειάζεται ωστόσο κι αυτό το διάλειμμα.

Πιο πολύ απ’ τις όψεις του Άρη θα δοκιμαστούν όσοι είναι γεννημένοι τις πρώτες μέρες του Τοξότη, Ιχθύ, Δίδυμου, Παρθένου.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News