Οδηγός επιβίωσης της περιόδου του Κρόνου

By

Έχει κακό όνομα ο Κρόνος και κάθε φορά που ακούμε για δύσκολες όψεις που σχηματίζει, μπορεί να μας πιάνει φόβος και δυσαρέσκεια.

Είναι αλήθεια ότι η επιρροή του είναι δυσάρεστη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο Κρόνος είναι “κακός”.

Επειδή λοιπόν ο φετινός Μάιος έχει αρκετές δυσμενείς όψεις του Κρόνου, καλό θα ήταν να γνωρίζουμε πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν όλες αυτές οι καθυστερήσεις, οι περιορισμοί, τα εμπόδια και ίσως οι απογοητεύσεις που φέρνει.

Αρχικά στις 3/5 η αντίθεσή του με τον Ερμή προκαλεί εμπόδια σε επικοινωνία και μετακινήσεις.

Στις 15/5 κορυφώνεται η αρκετά δύσκολή του όψη με τον Άρη, η οποία βάζει προσκόμματα στην εξέλιξη των στόχων μας, εμποδίζει πρωτοβουλίες, φρενάρει γενικά τη δράση, φέρνει αναποδιές κι αίσθημα παράλυσης. Κατόπιν, στις 23/5, η αντίθεσή του με τον Ήλιο δοκιμάζει την αυτοπεποίθησή μας και όσα είμαστε, ή όσα νομίζουμε ότι είμαστε.

1 Οδηγός επιβίωσης της περιόδου του Κρόνου

Στόχος όμως του Κρόνου είναι να μας κάνει να διορθώσουμε τα λάθη μας και να οικοδομήσουμε πιο σωστά τη ζωή μας.

Κανένας πλανήτης δεν μας ταλαιπωρεί μόνο για να μας ταλαιπωρήσει – οι δυνάμεις της Φύσης έχουν πάντα σαν σκοπό την Εξέλιξη.

Η διόρθωση βέβαια των λαθών μας, θα έρθει μέσα απ’ την κατανόησή τους αρχικά, μέσα από κάποια αποτυχία ή μέσα από αίσθημα ανεπάρκειας. Ο Κρόνος μας δείχνει τις ελλείψεις μας, με πολύ σαφή, ρεαλιστικό τρόπο. Αντί να προσπαθούμε να δικαιολογηθούμε και να μείνουμε σε αδράνεια, καλό θα ήταν να συνεργαστούμε με την συνέτιση που προσπαθεί να μας κάνει.

2 Οδηγός επιβίωσης της περιόδου του Κρόνου

Συχνά σε περιόδους Κρόνου φροντίζουμε βέβαια να ρίχνουμε το φταίξιμο για όσα δύσκολα μας συμβαίνουν στη ζωή, τη μοίρα ή τους άλλους ανθρώπους.

Δεν πάει έτσι όμως – εκεί είναι που θα μας χτυπήσει περισσότερο ο Κρόνος, όταν αρνούμαστε να πάρουμε την ευθύνη της ζωής μας. Γι’ αυτό, η υπευθυνότητα είναι το κλειδί για το ξεπέρασμα των δύσκολων Κρόνιων επιρροών.

Ο Κρόνος έρχεται να βάλει όρια, με τα οποία συχνά δυσφορούμε.

Όρια τα οποία μπορεί να έχουν δύο αιτίες: Απ’ τη μία μπορεί να μπαίνουν όρια τα οποία προσπαθούν να μας δείξουν ποια είναι η σωστή πορεία στη ζωή, όπως οι όχθες του ποταμού περιορίζουν το νερό, ώστε να το οδηγήσουν στην θάλασσα, στην ελευθερία.

Υπάρχει όμως και η συχνή περίπτωση κατά την οποία ο Κρόνος βάζει τα καρμικά εκείνα όρια που έρχονται σαν αποτέλεσμα παραβάσεών μας στο παρελθόν – μας βάζει σε μια καρμική φυλακή δηλαδή, στην οποία θα πρέπει να κάτσουμε κάποιο καιρό ώστε να συνετιστούμε. Μπορεί να είναι δυσάρεστη φυλακή, όμως έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε διάφορα πράγματα και να αποκτήσουμε πειθαρχία.

3 Οδηγός επιβίωσης της περιόδου του Κρόνου

Η πειθαρχία είναι ένα ακόμα κλειδί για το ξεπέρασμα των δύσκολων περιόδων του Κρόνου.

Αν φανταστούμε τι επιτυχία θα μπορούσε να είχε η ζωή μας αν είχαμε πειθαρχία σε όλα τα επίπεδα, τότε θα μελετούσαμε καλύτερα το θέμα της πειθαρχίας και το πώς αυτή αποκτάται.

Η πειθαρχία ως αυτοκαταπίεση ωστόσο δεν δουλεύει για πολύ και τελικά θα οδηγήσει στο άλλο άκρο.

Η πειθαρχία όμως που έρχεται σαν αποτέλεσμα της εναρμόνισης με τους Φυσικούς Νόμους αλλά και με την ευθυγράμμιση με την Ψυχή που θα φορτίσει τον οργανισμό με ψυχική ενέργεια και δύναμη, τότε δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα. Μπορούμε να πούμε ότι κάθε πρόβλημα στη ζωή προκύπτει από έλλειψη πειθαρχίας σε ένα επίπεδο – ακόμα και τα θέματα υγείας, ακόμα και τα οικονομικά ή τα επαγγελματικά προβλήματα.

Αν δεν βάλουμε εμείς πειθαρχία στη ζωή μας, θα έρθουν οι καταστάσεις να μας βάλουν.

4 Οδηγός επιβίωσης της περιόδου του Κρόνου

Ένα άλλο στοιχείο που χρειάζεται για την αντιμετώπιση των Κρόνιων όψεων είναι η σοβαρότητα και η ωριμότητα – αν δεν έχουμε σοβαρότητα και λειτουργούμε σαν κλόουν, μπορεί να μας βγάλει σε κατάθλιψη.

Ένα άλλο στοιχείο είναι ο ρεαλισμός – πρέπει να δούμε τα πράγματα ακριβώς όπως είναι, πέρα από αυταπάτες κι ευσεβείς πόθους. Και φυσικά, ο Κρόνος ζητά σκληρή δουλειά – στις περιόδους του Κρόνου έχουμε να ξεπεράσουμε τις αδράνειες της ύλης, γι’ αυτό χρειάζεται μόχθος.

Ας πάρουμε λοιπόν την ευθύνη όσων μας συμβαίνουν, όχι ενοχικά, αλλά με την επίγνωση ότι ο καθένας -ασυνείδητα κυρίως- σμιλεύει τη ζωή του με τις πράξεις του.

Άλλωστε ο Κρόνος συμβολίζει ακριβώς το Νόμο του Κάρμα, ο οποίος λέει ότι για κάθε αποτέλεσμα υπάρχει και μια αιτία – αν φυτέψεις κουκούτσι κερασιάς, δεν μπορείς να περιμένεις να βγει πορτοκαλιά.

Είναι η ασύνδετη και περιορισμένη νόηση και συνειδητότητα του ανθρώπου που δεν μπορεί ακόμα να κατανοήσει το Νόμο του Κάρμα, ή τον κατανοεί μερικώς ή όταν τον συμφέρει.

5 Οδηγός επιβίωσης της περιόδου του Κρόνου

 

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News