Ξέρεις να ονειρεύεσαι, όνειρα αληθινά;

By

Η τάση και η ικανότητα του να ονειρεύεται, έχει δοθεί στον άνθρωπο όχι μόνο για να αποσυμπιέζεται απ’ τις εντάσεις ή για να βρίσκει διέξοδο απ’ την πεζότητα της ζωής, αλλά για ν’ ανοίγει νέους δρόμους για το μέλλον. Αρκετός κόσμος βέβαια φοβάται ακόμα και να ονειρευτεί! Όμως τα όνειρά μας θα πρέπει να είναι αληθινά, αν θέλουμε να είναι ικανοποιητικά και όχι απλά μια ανάλωση ή ανακύκλωση σε ψευδαισθήσεις.

1-Ξέρεις-να-ονειρεύεσαι,-όνειρα-αληθινά_

 

Οι οραματιστές της ζωής ήταν εκείνοι που έφεραν τις μεγάλες αλλαγές στον κόσμο αυτό και τα λαμπρά επιτεύγματα. Ήταν και είναι οι άνθρωποι που ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον και οραματίζονται τα μέσα για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Η διαφορά τους με τον μέσο άνθρωπο που αναλώνεται σε άσκοπες και ανεκπλήρωτες ονειροπολήσεις, είναι ότι οι λαμπροί αυτοί οραματιστές, που βρίσκονται σε όλα τα πεδία της ζωής, την τέχνη, την επιστήμη, την φιλοσοφία, την εκπαίδευση κλπ, οραματίζονται σε υψηλό επίπεδο, κοντύτερα στην Ψυχή τους.

Στην Ψυχή περιέχονται τα πραγματικά όνειρα και οι λαμπρές δυνατότητες του ανθρώπου. Εκεί βρίσκεται και το Αρχέτυπο του ανθρώπου, πάνω στο οποίο έχει δημιουργηθεί, και το οποίο όσο κοντύτερα Το πλησιάζει, τόσο θα βιώνει εκπλήρωση των ομορφότερων ονείρων του και της ζωής του.

 

2-Ξέρεις-να-ονειρεύεσαι,-όνειρα-αληθινά_

 

Το ονείρεμα του μέσου ανθρώπου όμως μένει σε χαμηλό επίπεδο, γιατί δυστυχώς η κοινωνία δεν μας διδάσκει αυτή την υπέροχη τέχνη του ονειρέματος. Μας “διδάσκει” όμως πολύ καλά, την “τέχνη” της ψευδαίσθησης. Έτσι οι άνθρωποι αναλώνονται σε ονειροπολήσεις άσκοπες, που αφορούν την ικανοποίηση των κατώτερων επιθυμιών τους και όχι την ικανοποίηση των ονείρων της Ψυχής.

Η ικανότητα όμως του ονειρέματος μας έχει δοθεί όχι για να μείνει στα χαμηλά πεδία της ύπαρξης, καθώς κάτι τέτοιο θα δημιουργεί “τοξικές ζυμώσεις” στην ψυχολογία μας και μπόλικο αίσθημα ανικανοποίητου, αλλά για να πετά το πνεύμα ψηλά, προς την Ψυχή και να αντλεί από εκεί ενέργεια, έμπνευση και καθοδήγηση για να εκδηλώνει στη ζωή ανώτερα οράματα που θα φέρουν λύτρωση στον ίδιο και στην κοινωνία.

Φοβάται κανείς να ονειρευτεί, όταν έχει χρησιμοποιήσει λάθος στο παρελθόν την οραματιστική του ικανότητα, ή όταν απογοητεύτηκε επανειλημμένα επειδή δεν πραγματοποιήθηκαν οι επιθυμίες που ονειρεύτηκε. Η απογοήτευση είναι συχνή στον άνθρωπο που τα όνειρά του είναι ψευδαισθησιακά και όχι πραγματικά όνειρα της Ψυχής.

 

3-Ξέρεις-να-ονειρεύεσαι,-όνειρα-αληθινά_

 

Πως ξέρεις ότι τα όνειρα που κάνεις είναι πραγματικά, της Ψυχής, και όχι του εγωισμού σου και κατώτερων επιθυμιών; Τα εγωιστικά όνειρα είναι αυτό ακριβώς, εγωιστικά. Δηλαδή αφορούν την ικανοποίηση προσωπικών, χαμηλών επιθυμιών, δόξας, ικανοποίησης των αισθήσεων, όνειρα άνεσης, χλιδής και ματαιοδοξίας.

Τα όνειρα της Ψυχής απ’ την άλλη, κατευθύνονται προς κάτι το πιο συλλογικό, γιατί η Ψυχή μας είναι ένα Ον που λειτουργεί ομαδικά και όχι ατομικά. Η Ψυχή δεν ενδιαφέρεται για προσωπικές ανέσεις και απολαύσεις, αλλά για πρόοδο, ομορφιά, χαρά κι επιτυχία συλλογική.

 

4-Ξέρεις-να-ονειρεύεσαι,-όνειρα-αληθινά_

 

Καλώς λοιπόν ονειρεύεσαι και κανείς δεν έχει δικαίωμα να σου πάρει το όνειρο. Όμως φρόντισε το ονείρεμά σου αυτό να είναι υψηλό και να μην μένεις σε αστρικές ψευδαισθήσεις που μόνο το αίσθημα του ανικανοποίητου διογκώνουν. Θα ξέρεις ότι ονειρεύεσαι όνειρα αληθινά, όταν υπάρχει μέσα σου χαρά, ελευθερία, αγάπη και διαρκής αγώνας για πρόοδο και προσφορά.

 

5-Ξέρεις-να-ονειρεύεσαι,-όνειρα-αληθινά_

1 Comment
  1. stayroyla 9 έτη ago

    . Θα ξέρεις ότι ονειρεύεσαι όνειρα αληθινά, όταν υπάρχει μέσα σου χαρά, ελευθερία, αγάπη και διαρκής αγώνας για πρόοδο και προσφορά!!!!!!!!

Comments are closed.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News