Πανσέληνος στον Σκορπιό – Καιρός να αποβάλλεις το παλιό δέρμα

By

Η άνοιξη είναι εποχή αναγέννησης, ειδικά την περίοδο κοντά στην πανσέληνο του Σκορπιού, η οποία κάθε χρόνο μας ωθεί να πετάξουμε ένα παλιό δέρμα και να γίνουμε πιο φρέσκοι κι αυθεντικοί. Φέτος, η πανσέληνος στον Σκορπιό γίνεται στις 4 Μαΐου, κι έτσι ένα “πουκάμισο” παλιού εαυτού θα πρέπει να το αποβάλλουμε.

Μέσα από πόνο και προσπάθεια βέβαια – το φίδι πρέπει να τριφτεί στις πέτρες για να αποβάλλει με μόχθο το παλιό του δέρμα.

1 Πανσέληνος στον Σκορπιό – Καιρός να αποβάλλεις το παλιό δέρμα

Ο παλιός εαυτός μπορεί να είναι κάποιες προσκολλήσεις, ορισμένες λάθος εντυπώσεις που έχουμε για τον εαυτό μας, κάποιο εγώ που έχουμε δομήσει και πρέπει να το αποβάλλουμε ώστε να μην μας συμπιέζει ή να μην μας φέρνει ασθένειες ή αποτυχίες σε σχέσεις ή στα επαγγελματικά μας, στα οικονομικά ή σε κάποιο άλλο επίπεδο της ζωής. Γιατί τα κελύφη του εγώ εμποδίζουν την φυσική ροή της εξέλιξης αλλά και της ευτυχίας ή της αφθονίας.

Ναι, δεν φταίει κάποιος άλλος ή η ζωή ή η κρίση για τις αποτυχίες μας – νομίζω αυτή την παιδική κι ανεύθυνη αντίληψη θα πρέπει να την αφήσουμε πίσω αν θέλουμε να πάρουμε την ζωή στα χέρια μας.

2 Πανσέληνος στον Σκορπιό – Καιρός να αποβάλλεις το παλιό δέρμα

Μπορεί επίσης να καλούμαστε να αποβάλλουμε αρνητικούς τρόπους σκέψης ή μια αρνητική, πικρή στάση ζωής, και να περάσουμε σε υψηλότερο επίπεδο, σε μια πιο ζωντανή και δημιουργική στάση ζωής.

Μια αρνητική στάση ζωής συμπιέζει την ψυχολογία μας και προκαλεί και προβλήματα υγείας ή άλλες ατυχίες. Είναι εύκολο βέβαια να οχυρωθεί κανείς στην αρνητικότητα – το δύσκολο είναι να βγει στο φως, τη χαρά, τη δημιουργία.

Όμως ο Σκορπιός είναι το ζώδιο του πνευματικού πολεμιστή.

3 Πανσέληνος στον Σκορπιό – Καιρός να αποβάλλεις το παλιό δέρμα

Σίγουρα με την πανσέληνο στο βαθύ ζώδιο του Σκορπιού είναι περίοδος ενδοσκόπησης. Καιρός να κοιτάξουμε βαθύτερα μέσα μας, να αντιληφθούμε τα κίνητρά μας, γιατί τα κίνητρά μας είναι που οδηγούν τη ζωή μας, στην επιτυχία ή την αποτυχία.

Αν βιώνουμε αποτυχίες, κάποια κίνητρά μας σημαίνει ότι δεν είναι ορθά, είναι εγωιστικά, καταστροφικά, σκοτεινά, φοβικά.

Το δύσκολο τετράγωνο της πανσελήνου με τον πληθωρικό αλλά κι επιπόλαιο Δία, αυξάνει τις τάσεις υπερβολών και καταχρήσεων, ενώ ωθεί σε απερίσκεπτες κινήσεις. Κάθε όψη του Δία είναι μια ευκαιρία να μεγαλώσουμε πνευματικά, να ψηλώσουμε.

Όμως σε μια δύσκολη όψη, εάν η ενέργεια του Δία κρατηθεί στο “οριζόντιο”, γήινο πεδίο της ζωής και δεν κάνουμε αγώνα ανύψωσης του εαυτού μας, τότε την ανάπτυξη του Δία θα την πάρουμε αντί για “ύψος” σε “φάρδος”, που σημαίνει όχι μόνο πάχος σε σωματικό επίπεδο αλλά και σε πνευματικό, δηλαδή άγνοια, αφέλεια, επιπολαιότητα, έλλειψη καλλιέργειας και σοφίας, λάθη, και τελικά ταπείνωση.

Εάν η φυσική ανάγκη του ανθρώπου για πνευματική διεύρυνση και πλήρωση που δηλώνει ο Δίας δεν ικανοποιηθεί με τα κατάλληλα μέσα, θα προσπαθήσει το άτομο να ικανοποιήσει τον εαυτό του μέσα από αδηφαγία, πλεονεξία, τυχοδιωκτισμό, ψεύτικες χαρές, πολλές γνώσεις ή εμπειρίες με τις οποίες μάταια θέλει να κορέσει την εσωτερική πείνα του.

4 Πανσέληνος στον Σκορπιό – Καιρός να αποβάλλεις το παλιό δέρμα

Ωστόσο η πανσέληνος σχηματίζει και θετική όψη με τον υπερβατικό και ονειρικό Ποσειδώνα, η οποία θα είναι το αντίδοτο για την απερισκεψία και τις τάσεις υπερβολής του Δία, μέσα από την πνευματική καλλιέργεια, την τέχνη, την φιλανθρωπία και την συμπόνια, οι οποίες θα δημιουργήσουν γέφυρα προς την αναγέννηση. Είναι δε μια ρομαντική επιρροή, που υπόσχεται όμορφες ερωτικές στιγμές τις μέρες εκείνες.

Ας βγουν λοιπόν στην επιφάνεια τα σκοτεινά μας στοιχεία, ώστε να τα συνειδητοποιήσουμε, να τα διαχειριστούμε και να τα μετουσιώσουμε, ώστε να μην μας ελέγχουν πια. Ο Σκορπιός είναι το ζώδιο του ελέγχου – πόση επιτυχία στη ζωή του μπορεί να έχει κάποιος εάν ελέγχει τον εαυτό του και τη ζωή του…

Μέσα από κάποιες ακρότητες τώρα, θα έχουμε λοιπόν την ευκαιρία να αποκτήσουμε μεγαλύτερο έλεγχο του εαυτού.

5 Πανσέληνος στον Σκορπιό – Καιρός να αποβάλλεις το παλιό δέρμα

 

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News