Ποσειδώνιες αυταπάτες και πλάνες στα ζώδια!

By

Θολώνει την αντίληψη ο πλανήτης του ονείρου αλλά και των ψευδαισθήσεων, Ποσειδώνας, και όταν σχηματίζει δυσμενείς όψεις, αυξάνει η τάση για αυταπάτες κι εξαπατήσεις. Μια τέτοια περίοδος είναι και το τέλος του Νοεμβρίου, μέχρι τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου, γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή στα ψέμματα όλων των ειδών.

1-Ποσειδώνιες-αυταπάτες-και-πλάνες

Απ’ τη στιγμή που θα μπει ο Ήλιος στον Τοξότη στις 22/11, και κατόπιν και ο Ερμής στον Τοξότη στις 28/11, θα σχηματίσουν δύσκολη όψη με τον απατηλό Ποσειδώνα, συγκεκριμένα οι όψεις αυτές κορυφώνονται στις 27/11 και 1/12 αντίστοιχα, γι’ αυτό τα όρια της πραγματικότητας και του ονείρου δεν θα είναι καθόλου σαφή. Ο Τοξότης δε, είναι ένα ζώδιο επιπόλαιο, που κοιτά τη γενική εικόνα και αμελεί λεπτομέρειες, κάτι που τώρα μπορεί να ωθήσει όλους μας σε άσκεφτες κινήσεις ή να μας κάνει να παρασυρθούμε από λάθος καταστάσεις. Χρειάζεται διάκριση αυτή τη περίοδο, και κυρίως, εξάσκηση της διαίσθησης.

Το γιατί κανείς μπορεί να δημιουργεί αυταπάτες ή να γίνεται θύμα εξαπατήσεων και πλανών, θα πρέπει να το αναλογιστεί. Είναι διάφορες “καραμελίτσες” και παγίδες που μας δελεάζουν στο να πέσουμε σε ακατάλληλες καταστάσεις. Ο Ποσειδώνας παραμυθιάζεται γιατί θέλει να ξεφύγει από κάτι ή θέλει να βρει λύτρωση, χωρίς όμως να δουλέψει γι’ αυτήν. Έτσι μπορεί να ωθεί το άτομο σε καταστάσεις απ’ τις οποίες νιώθει ότι θα “σωθεί”.

2-Ποσειδώνιες-αυταπάτες-και-πλάνες

Με τις Ποσειδώνιες επιρροές θα πρέπει να γίνουν ορισμένες θυσίες, θυσίες του εγώ, των απολαύσεων, θυσία του βολέματος, θυσίες κατώτερων τάσεων. Ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης της θυσίας και μας ζητά να θυσιάζουμε το κατώτερο για ν’ ανέβουμε πνευματικά, είναι ο πλανήτης που εξευγενίζει την ζωή, την πνευματικοποιεί. Αν όμως οι ενέργειές του μείνουν στο “οριζόντιο”, γήινο πεδίο και δεν ανυψωθούν, τότε δημιουργούν “τοξικές ζυμώσεις” και “τοξικά αέρια” ψευδαισθήσεων, θολούρας, αυταπατών, σύγχυσης. Για να καθαρίσει όλη αυτή η θολούρα, χρειάζεται άνοδος προς την Ψυχή, μαζί και με υπηρεσία στην ανθρωπότητα – εκεί βρίσκει λύτρωση ο Ποσειδώνας.

Είναι πολύ καλλιτεχνική η επιρροή του, και τώρα με τα τετράγωνά του με τον Ήλιο και τον Ερμή αυξάνει η καλλιτεχνική έμπνευση αλλά και ο ρομαντισμός. Πάντα βέβαια πρέπει να φροντίζουμε να κατευθύνουμε τις ενέργειες αυτές σε υγιή κανάλια, αλλιώς με τον Ποσειδώνα ελλοχεύουν εθισμοί, κατάχρηση αλκοόλ, φάρμακα και ναρκωτικά κάθε είδους, απ’ τα οποία αναζητούμε τη φυγή και τη λύτρωση. Η λύτρωση ωστόσο θα πρέπει να αναζητηθεί στα σωστά μονοπάτια, της προσευχής, της προσφοράς και της υγιούς κι εξυψωμένης τέχνης.

3-Ποσειδώνιες-αυταπάτες-και-πλάνες

Προσοχή λοιπόν αυτές τις μέρες από τι παραμυθιαζόμαστε, από τι και ποιον αφήνουμε να μας παρασύρει. Γίνεται κανείς εύκολο θύμα όταν αναζητά φυγή και εύκολες λύσεις στη ζωή του, αντί να λειτουργεί υπεύθυνα. Πίσω από κάθε άνθρωπο ο οποίος έχει γίνει θύμα εξαπάτησης, κρύβεται κάποιο εγωιστικό κίνητρο – γι’ αυτό κανείς δεν είναι θύμα ουσιαστικά.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News