Τα παραμορφωτικά φίλτρα του Ποσειδώνα

By

Βλέπεις τα πράγματα μέσα από παραμορφωτικό γυαλί ή τον εαυτό σου μέσα σε παραμορφωτικό καθρέφτη; Έχεις αυταπάτες και προσωπικό μπέρδεμα; Γιατί;

1 Τα παραμορφωτικά φίλτρα του Ποσειδώνα

Το τελευταίο κομμάτι του φετινού Μαΐου, έως τις 2 Ιουνίου που κορυφώνεται η πανσέληνος στον Τοξότη, η τάση να διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα θα είναι έντονη, λόγω των πολλών δύσκολων όψεων που σχηματίζει ο Ποσειδώνας, ο πλανήτης της πλάνης. Γι’ αυτό μην απορείς αν βιώνεις θολούρα, σύγχυση και μπέρδεμα προσωπικό ή στόχων και πορείας.

Γιατί όμως σε περιόδους Ποσειδώνιες χάνεται η ορθή κρίση και διακατέχεται ο περισσότερος κόσμος από αυταπάτες ή πέφτει σε παγίδες εξαπατήσεων; Κάποια εξάρτηση, μια αδυναμία, έναν εθισμό προσπαθούν να καλύψουν οι αυταπάτες. Κάποιο εγωιστικό κίνητρο μας κάνει να πέφτουμε σε παγίδες. Η δειλία επίσης είναι πρόβλημα και δημιουργεί με τη σειρά της αυταπάτες και μυθεύματα. Θυμήσου όμως, ο Ποσειδώνας μπορεί να είναι αδύναμος στο γήινο πεδίο, είναι όμως πολύ δυνατός ψυχικά, πνευματικά, οραματιστικά – είναι περίοδος πνευματικοποίησης, αλλά και θυσίας.

2 Τα παραμορφωτικά φίλτρα του Ποσειδώνα

Όσα ακούς λοιπόν αυτές τις μέρες, αλλά και όσα σκέφτεσαι ή λες, θα πρέπει να περάσουν από πολλά φίλτρα διάκρισης. Πρόσεχε να μην εξιδανικεύεις ανθρώπους και καταστάσεις, γιατί μπορεί να απογοητευτείς. Φρόντισε όμως να ενισχύσεις την πνευματική πλευρά των ανθρώπων και της δικής σου ματιάς προς τα γεγονότα – ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης της πνευματικοποίησης, που έχει σαν σκοπό να εξαγνίσει, να ομορφύνει, να εξυψώσει καθετί που αγγίζει.

Εάν όμως η ενέργειά του παραμείνει στο “οριζόντιο” γήινο πεδίο, τότε δημιουργούνται τοξικές ζυμώσεις, τοξικά “αέρια” αυταπατών και μπερδεμάτων – η ενέργειά του πρέπει να κατευθυνθεί προς τα άνω, προς την Ψυχή. Η ζωή μας δεν μπορεί να καταπιέζεται στο γήινο πεδίο, γιατί η ψυχή μας δυσφορεί – είμαστε πνευματικά όντα.

3 Τα παραμορφωτικά φίλτρα του Ποσειδώνα

Όταν έχεις μια χύτρα που έχει συσσωρεύσει υδρατμούς, θα πρέπει να ανοίξεις το καπάκι να απελευθερωθούν. Αλλιώς γίνεται μια επικίνδυνη για την ψυχική υγεία καταπίεση με δηλητριώδη συναισθηματικά αέρια. Και το άνοιγμα αυτό του καπακιού στην ανθρώπινη ζωή, έρχεται μέσα από ανώτερες δραστηριότητες, μέσα απ’ τον σωστό διαλογισμό, την σωστή προσευχή, την ανώτερη τέχνη που ενώνει τον άνθρωπο με υψηλές, πνευματικές πραγματικότητες.

4 Τα παραμορφωτικά φίλτρα του Ποσειδώνα

Στις 25 Μαΐου λοιπόν κορυφώνεται το τετράγωνο Άρη-Ποσειδώνα, το οποίο ήδη απ’ τα μέσα του μήνα προκαλεί σύγχυση πορείας, ενώ δημιουργεί και αρκετά “επιθετικές” αυταπάτες. Έντονη τάση εξαπατήσεων. Μέσα απ’ τις πλάνες, πρέπει τελικά να βρούμε την σωστή μας πορεία, τους στόχους της Ψυχής μας, και να μην παρασυρόμαστε από λάθος καταστάσεις.

Στις 28 Μαΐου κορυφώνεται το τετράγωνο του Ερμή αυτή τη φορά με τον Ποσειδώνα, μια όψη με την οποία διαδίδονται πολλές ψευδείς ειδήσεις, γι’ αυτό πρόσεχε κι εσύ τι διασπείρεις. Νοητική σύγχυση, μπερδέματα στην επικοινωνία και παρεξηγήσεις, χάος στις μετακινήσεις. Ο καθένας ακούει αυτό που θέλει, λόγω κάποιας αδυναμίας ή εξάρτησης. Και πάλι το φως της Ψυχής θα είναι ο οδηγός για να δυναμώσει η διάκριση και σαν προβολέας να δείξει την αλήθεια ή όχι των πληροφοριών που λαμβάνεις.

Το σερί των Ποσειδώνιων όψεων συνεχίζεται με το τετράγωνο Ήλιου-Ποσειδώνα που κορυφώνεται στις 31 Μαΐου, μια όψη που φέρνει τώρα προσωπική σύγχυση – βλέπουμε τον εαυτό μας λάθος, είτε τον μειώνουμε, είτε των μυθοποιούμε – και τα δύο είναι εγωισμός. Το ζητούμενο με την όψη αυτή είναι να αντιληφθούμε καλύτερα το αρχέτυπο της Ψυχής μας βάσει του οποίου έχουμε δημιουργηθεί, και να το πραγματώσουμε – να γίνουμε οι άνθρωποι των ονείρων μας.

Στις 2 Ιουνίου κορυφώνεται η επιρροή της πανσελήνου στον Τοξότη, η οποία εντείνει τις Ποσειδώνιες πλάνες κι αυταπάτες. Κράτα μικρό καλάθι σε υποσχέσεις. Όμως θα φέρει κι ένα αίσθημα ελπίδας – τα πράγματα από τότε αρχίζουν κι “ανοίγουν”.

5 Τα παραμορφωτικά φίλτρα του Ποσειδώνα

 

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News