Τετράγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα: Γκρέμισμα ονείρων

By

Μια αρκετά δύσκολη όψη κορυφώνεται στο τέλος του Νοεμβρίου, η οποία αυτή τη περίοδο γκρεμίζει κάποια όνειρά μας. Γι’ αυτό δεν είναι να απορούμε γιατί βιώνουμε σημαντικές διαψεύσεις στη ζωή μας.

Το μακροχρόνιας επιρροής τετράγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα λοιπόν που σχηματίζεται με ακρίβεια στις 26/11 αλλά ήδη έχει γίνει αισθητό απ’ τον Σεπτέμβριο, διαλύει διάφορες προσδοκίες μας. Όμως οι πλανήτες ποτέ δεν καταστρέφουν πράγματα αληθινά. Έτσι, η όψη αυτή διαλύει ψεύτικα όνειρα, που δεν ήταν πραγματικά ωφέλιμα και σωστά για εμάς.

kl_astro01

Βέβαια το αίσθημα απογοήτευσης είναι μεγάλο. Σίγουρα η όψη αυτή προκαλεί πολύ μεγάλο αίσθημα απογοήτευσης, καθώς γκρεμίζονται κάποιες ελπίδες μας, οι οποίες πιθανόν να ξεκίνησαν να οικοδομούνται στους πρώτους μήνες του 2015, οπότε και άρχισε η επιρροή αυτή να λειτουργεί σε πρώτη φάση. Οικοδομήθηκαν πράγματα λοιπόν σε σαθρό υπόβαθρο ή σε κάποιο ψέμα ή πλάνη.

Οι πλάνες που διαλύει αυτή η όψη μπορεί να είναι πολύ επίμονες και φαινομενικά ρεαλιστικές. Μετά το πέρας της επιρροής της θα αντιληφθούμε το γεγονός ότι ήταν τελικά πλάνες αυτά που ελπίζαμε, ενώ η επιρροή του τετραγώνου αυτού θα είναι έντονη και για τον Δεκέμβριο. Θα είμαστε σε θέση τότε να οικοδομήσουμε τα όνειρά μας σε νέα βάση.

kl_astro02

Προσοχή χρειάζεται και στους έρωτες ή στα νέα project που ξεκινούν αυτή τη περίοδο γιατί μπορεί να υπάρχει πλάνη στη μέση. Ωστόσο αυτό θα μπορέσει να μας το δείξει με περισσότερη σιγουριά μόνο το προσωπικό ωροσκόπιο ενός ατόμου.

Ποιο το νόημα λοιπόν όλων αυτών των απογοητευτικών εμπειριών; Ίσως μέσα από τις απογοητεύσεις και τις διαψεύσεις να πρέπει να ξεφουσκώσει το εγώ και η ματαιοδοξία μας. Η όψη αυτή σκάει “φούσκες” αυταπατών, που ήταν μάλιστα και αρκετά σκληρές και χρόνιες. Όμως μετά την επίπονη αυτή διάλυση των αυταπατών και των ψεμάτων, θα μείνουμε πιο αληθινοί και ταπεινοί, κάτι που τελικά θα είναι αρκετά ανακουφιστικό και θα ξέρουμε κιόλας καλύτερα και τι θέλουμε – και αν ξέρουμε καλά τι θέλουμε, το βρίσκουμε.

kl_astro03

Πιθανόν να μας ζητούνται να γίνουν σημαντικές θυσίες αυτή τη περίοδο, γιατί έτσι “πρέπει” απ’ τις καταστάσεις ή γιατί δεν γίνεται αλλιώς – ο Κρόνος είναι ο πλανήτης των πρέπει και του κάρμα. Ή να πρέπει να απαρνηθούμε κάποια όνειρά μας λόγω ορισμένων (καρμικών) περιορισμών. Ίσως κιόλας αυτή την εποχή να πληρώνουμε κάρμα απ’ το παρελθόν, κατά το οποίο είχαμε εμείς απογοητεύσει ή εξαπατήσει ανθρώπους για το όφελός μας σε ένα επίπεδο. Καλό είναι πάντα με τις επιρροές του Κρόνου να παίρνουμε την ευθύνη της ζωής μας, αντί να ρίχνουμε τα φταιξίματα στους άλλους ή στη ζωή…

Σκέψου μήπως στο παρελθόν δεν στήριξες ανθρώπους και δεν θυσιάστηκες εκεί που έπρεπε, ή δεν ήσουν υπεύθυνος και απογοήτευσες ανθρώπους με την ανευθυνότητά σου – πιθανόν αυτά να τα πληρώνεις τώρα, είτε είναι πράξεις της τωρινής ζωής, είτε παλαιότερων ενσαρκώσεων. Πιθανόν κιόλας να συκοφάντησες ή να εξαπάτησες. Όλα καταγράφονται στους κοσμικούς κομπιούτερ και αργά ή γρήγορα ο λογαριασμός έρχεται μπροστά μας.

kl_astro04

Ωστόσο μετά απ’ αυτήν την αρκετά απογοητευτική δοκιμασία, θα είμαστε σε θέση να ξέρουμε καλύτερα τα πραγματικά μας όνειρα. Συχνά οι άνθρωποι μπερδεύουν όμως τις προσδοκίες της προσωπικότητάς τους με τα όνειρα της ψυχής: οι προσδοκίες και οι επιθυμίες της προσωπικότητας δεν είναι πάντα κατάλληλες για το ίδιο το άτομο και μπορεί να έχουν δημιουργηθεί και από υποβολές του περιβάλλοντος ή από άλλους παράγοντες.

Επειδή ο Κρόνος βρίσκεται στον Τοξότη, το ζώδιο της ελπίδας, το αίσθημα ότι έχουμε χάσει την ελπίδα είναι ιδιαίτερα έντονο. Πώς θα την ξαναβρούμε; Μα θα την δημιουργήσουμε, θα την οικοδομήσουμε μέσα απ’ την αυτοθυσία μας – δώσε ελπίδα στους άλλους και θα την βρεις κι εσύ στη ζωή σου. Οι πιο έξυπνοι οικοδομούν τώρα το καλό τους κάρμα και μέλλον με το να υπηρετούν τους άλλους. Να θυμάσαι όμως ότι τα ψεύτικα λόγια και ελπίδες δεν θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News