Μην φοβάσαι το σκοτάδι γιατί μέσα του κρύβεται φως…

By

Έχω κι άλλο μυστικό να σου πω. Ό,τι αποφεύγεις να κοιτάξεις επειδή είναι επίπονο ή σκοτεινό και βρώμικο, κρύβει μέσα του φως, χαρά, δύναμη, αγνότητα. Αρκεί να μην μείνεις στην επιφάνεια. Η “κατάρα” της ανθρωπότητας είναι η επιφανειακότητα, η επιφανειακή, βιαστική κι επιπόλαιη αντιμετώπιση όσων συμβαίνουν. Έτσι, χάνει την ευκαιρία να ανακαλύψει τους θησαυρούς που κρύβονται κάτω στο βυθό.
3

Πώς νομίζεις ότι δημιουργήθηκαν οι μεγάλοι άνθρωποι και οι ιδιοφυΐες που πέρασαν απ’ την ιστορία; Οι μεγάλοι καλλιτέχνες, άγιοι, πολιτικοί, διανοητές, επιστήμονες, φιλόσοφοι; Μα αντιμετώπισαν τα δαιμόνια τους. Δεν κάθισαν να τα καταπνίξουν στο αλκοόλ, στα ναρκωτικά, στην αποχαύνωση της τηλεόρασης ή των χαζών διασκεδάσεων και των πολλών επαφών, αλλά απελευθέρωσαν τον θησαυρό που κρυβόταν πίσω απ’ τις αδυναμίες τους με το να τις συναντήσουν κατά μέτωπο, με ανδρεία. Ο κόσμος σήμερα μαστίζεται από την ανανδρία, από την έλλειψη γενναιότητας – έχουμε μάθει στο εύκολο βλέπεις, και αυτό έχει κι επιπτώσεις ψυχολογικές και πνευματικές.

Πίσω από κάθε δαιμόνιο κρύβεται ένας άγγελος που αναμένει την απελευθέρωσή του

angel-demon

Έχεις πολύ θυμό; Κακία; Απόγνωση; Μην καταπιέζεις ή απωθείς αυτά τα συναισθήματα, (ούτε όμως να τα εκδηλώνεις, δεν φταίνε σε κάτι οι άλλοι, και μολύνεις την ατμόσφαιρα με το να τα εκφράζεις), αλλά δες γιατί έχεις θυμό ή ζήλια ή κακία; Κρύβεται η αντίστοιχη αρετή στον πυρήνα αυτής της αρνητικής ποιότητας, και αναμένει από εσένα να την φέρεις στην επιφάνεια. Αυτό που ζηλεύεις, είναι αυτό που έχεις μέσα σου και δεν έχεις ενεργοποιήσει ακόμα – δούλεψέ το λοιπόν.

Μάθε να δουλεύεις με το αρνητικό και να το κάνεις θετικό. Μάθε να απελευθερώνεις τον άγγελο απ’ τη λάσπη…

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News